Reklama

Reklama

Dragnet 1967

(seriál)
USA, (1967–1970), 41 h 15 min (Minutáž: 24–26 min)

Tvůrci:

Jack Webb

Režie:

Jack Webb

Hrají:

Jack Webb, Harry Morgan, Dick Miller, Brooke Bundy, Veronica Cartwright, Heather Menzies-Urich, Ann Morgan Guilbert, Natalie Masters, Barry Williams (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(98)

Obsahy(1)

Dragnet je americký kriminální televizní seriál. Policejní detektiv Sgt. Joe Friday (Jack Webb) a jeho partneři vyšetřují zločiny v Los Angeles. Seriál se vysílal od 12. ledna 1967 do 16. dubna 1970. Aby se odlišil od dřívějších televizních seriálů Dragnet z 50. let, byl rok, ve kterém každá série skončila, součástí titulu na obrazovce – seriál začínal jako Dragnet 1967 a skončil jako Dragnet 1970. (sator)

(více)

Recenze (1)

krvavamera 

všechny recenze uživatele

dragnet konečně v barvě. dnešnímu divákovi uvyklému od sedmesátých let na akci v policejních/detektivních pořadech může důraz kladený na papírování a byrokracii připadat možná trochu (!) nudný :-) v šedesátých letech, kdy se z americké televize násilí oproti padesátým letům zase trochu vytratilo (obroti "boomu" v sedmdesátých letech) však tradičně patřil mezi nejoblíbenější policejní série. Jacku Webbovi tentokrát sekunduje plukovník Potter z M.A.S.H.e, společně učiní zadost kouzelné formulce detektivních pořadů: je spáchán zločin - zločin je vyšetřován - zločin je vyřešen, zločinec svému trestu neujde. ()

Zajímavosti (1)

  • Jednalo se o druhý televizní seriál v mediální franšíze Dragnet zahrnující film, televizi, knihy a komiksy. Má tu čest být jedním z prvních příkladů přerušeného amerického televizního seriálu, který byl po letech oživen s původními členy obsazení. (sator)

Reklama

Reklama