Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +PŘÍBĚH, vše do sebe logicky zapadá, Freedy a moře jeho hlášek, obsazení, akční spád, atmosféra, solidní efekty, souboje -v tom všem mi tolik nevynikala hudba, nebylo u nás uvedeno v kině, dosud nebylo ohlášeno pokračování./// Nářez, pro mě snad druhý nejlepší film roku 2003 a jeden z nejlepších filmů po příběhové stránce vůbec. V tomto směru je to bez chybyčky a hlavně znalci obou sérii musejí jásat. Obsazení Roberta Englunda je samozřejmost. Přesto nebýt jeho, film by postrádal to nejzákladnější, tedy jeho charisma, jeho tvář jeho ztvárnění samotného Freddyho. Takže spolu s ním jsem s pokojen i s dalším obsazením, který je v rámci žánru super. Mimojiné spoustu známích béčkových tváří a pěkné holky. Jen holek i smrtí mohlo být víc. Avšak film je hlavně zaměřen na souboj těchto dvou domácích mazlíčků a tady musím smeknout, i tohle je vymyšleno do detailu přesně a mimojiné názorný příklad jak proti sobě postavit dvě takové celebrity, aby si to rozdali společně a nerozdílně na plátně, případně na obrazovce před vašimi zraky. Občas zaslechnu kritiku, že to není moc hororové. Dá se do jisté míry souhlasit. Když to například srovnám s Freddym jedničkou, tak to jsem byl posranej strachy a to jsem byl už velkej kluk. Nadruhou stranu věk skutečně hraje roli a dnes mě rozhodí máloco, takže pokud vám je 10-15, asi budute mít co dělat, aby ste nemuseli měnit, vy výte co. Ještě zmíním, že můj bráška (19let) raději po první půl hodině odešel. Údajně aby neměl Noční můry :-) Teď už by to chtělo jen zapojit Ashe a nebo Michaela Myerse, ovšem to je v nedohlednu a tak nezbývá nic jiného než zmínit, že tento film přináší nejlepší díl Freddyho a zároveň nejlepší díl Pátku 13tého. PS: už víte kdo přežije?/// Celkem 94%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dvě rovnocenné ikony filmového mordu se setkávají v hodně krvavém a nekontrolovatelném béčku, které tu a tam převyšuje předešlá nekonečná pokračování. Topič z Elm Street Freddy a neplavec z Crystal Lake Jason se tak společně objevují v naivním a uskákaném příběhu, dějově a mytologicky docela otravném (navrch s jakýmsi dobovým teen komičnem), který docela vyzdvihuje krvavé finále. Do té doby tu máme klasickou teenagerovskou vyvražďovačku: prsatá hlavní hrdinka, travař, užvaněná černoška a další zaměnitelné kusy, kdy to relativně svižně utíká (tedy jenom ve chvílích, než někdo z nich otevře pusu). O ně každopádně příliš nejde, tvoří jenom vatu k tomu, aby se mohl režisér v dobře střiženém a zábavném závěru dostatečně vyřádit. Což se mu s přivřením obou očí daří. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nápad dát dohromady tyhle dva výtečný killery let osmdesátých je určitě znamenitej. No se zpracováním už tak spokojenej nejsem. Je tu spousta nesmyslů při kterých se fanoušek znalý sérií Friday13th a Nightmare chytá za hlavu. Na druhou stranu zase pár slušných masakrů. Nejpovedenější je určitě Jasonova akce na technoparty v kukuřičném poli. Plus samozřejmě závěrečný souboj který nakonec ve finále vyznívá jako remíza což je asi spravedlivé i když toho magora v hokejový masce mám radši a moc jsem mu fandil aby vyhrál.60% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Freddyho s Jasonom som videl už pred množstvom rokov a poriadne ani neviem, či sa mi vtedy páčil. Medzičasom som si napozeral všetky časti s dvojkou hlavných záporákov a musím povedať, že ich vzájomný stret bol celkom zábavou. Jednoduchou, miestami možno až nechcene smiešnou a prízemnou, ale aj tak zábavou. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Druhá spájačka (crossover), ktorú som zhliadol. V komentári k Alien vs. Predator som žáner zadefinoval. Ak máme skutočne do činenia so zámerom oblažiť diváka tým, čomu sa vo výberoch na hudobných nosičoch hovorí "The Best Of" a zároveň poštekliť diváka na citlivom mieste ("chcem vidieť to, čo som si vždy predstavoval, ale vo filme som to nevidel"), tak je FvJ dobrý. Tj. na trojku, čo vlastne nie je extra lichotivé. Samotný nápad postaviť do ringu bojovníkov, z ktorých ani jedného nemožno zabiť je dosť rozpačitý (ak to schytá Votrelec, proste exne, ak Freddy, nanajvýš sa uškrnie). Je síce zábavné sledovať monštrá, z ktorých jedno nezdeľuje žiadne emócie a to druhé naopak chŕli také sarkazmy, že je mi jednoducho trápne z nich zacitovať, no omnoho zaujímavejšie by bolo proti sebe poštvať Jasona a Michaela z Halloweenu, krajne vecných chlapíkov, ktorí lepšie narábajú so zbraňou než s hubou. Skutočným skvostom filmu nie sú (kupodivu) kozy, ale záverečná scéna, pri ktorej máte chuť pustiť si celý tento cvokhaus znovu, ako aj porcovanie jedného z démonov jeho vlastnou zbraňou (nekecám). Jediným hercom, ktorý hrá naozaj dobre je Brendan Fletcher alias Mark (tým nemyslím, že hrá dobre zadkom). Tak ako v AvP i tu nájdete odkazy na iné filmy (Maniac Cop II, napr.). Najlepšia citovačka je prvá bitka medzi monštrami, kde červené a zelené osvetlenie evokujú agresivitu nočných môr - nemusí to byť práve pocta Infernu od Argenta, aby to fungovalo. Mám sto chutí pridať hviezdičku, ale nejde to. Alfou a omegou vyvražďovačiek sú mordy. Ak sa redukujú na prostučkú a bleskovú penetráciu ostrím, tak je to buď senilita alebo nedostatok sebaúcty. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Když se ukázalo, že původní scénář je příliš dlouhý, postavy Tommyho Jarvise a Jenny byly vyřazeny. Jarvise měl hrát Jason Bateman a Jenny Katharine Isabelle. Producenti měli pocit, že Isabelle má předpoklady pro to stát vhodnou „scream queen“, a tak byla přeobsazena do role Gibb. Lauren Lee Smith měla místo ní hrát Jenny, která se ale ve filmu nakonec neobjevila. (Stocki)
  • V 20. minúte, keď Will Rollins (Jason Ritter) zbadá v televízii správu o mŕtvom chlapcovi z Elm Street, názov stanice je "KRGR 6". KRGR je Krueger bez samohlások. (dragon)
  • 11. film s Jasonem Voorheesem (Ken Kirzinger v něm nahradil Kanea Hoddera), který měl do té doby nejvyšší rozpočet z celé série. Rozpočet byl 25 miliónů dolarů. Celosvětově se pak snímku podařilo vydělat bezmála 115 miliónů dolarů. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama