Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (610)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mne sa to páčilo. Ma to skvelé "dobrodružné akcie" s prekvapivou hravou kamerou a príjemnou Vianočnou atmosférou. Stopáž je krátka a takže to moc nenudí. Scény kde poletuje lístok medzi vlkmi, orlami, horami, vodopádmi alebo ako vlak jazdí hore a dolu po koľajniciach sú scény, ktoré sa fakt vydarili a na ktoré je radosť pozerať (Odporúčam vidieť v 3D). Rovnako tak aj na animáciu, ktorá v roku uvedenia bola prelomová. Soundtrack od Alana Silvestriho je už len ako stužka na darčeku. Obľúbený soundtrack: Suite From The Polar Express. 90% - 5* ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Něco vám řeknu. Já na toho tlusťocha, kterého si ke své podobě upravila jedna nejmenovaná firma, aby se tak jejich Coca cola lépe prodávala, taky nevěřím a ještě si pro mne nepřijel jeho vlak. Místo toho si pro mě přijel vlak, ve kterém seděl strojvedoucí Robert Zemeckis a vzal mě na parádní jízdu plnou skvělých kamerových průletů, které mi málem vyrazily dech. To vše v docela povedené animaci, která se mi možná líbila víc než v následujícím Beowulfovi (prostě jsem víckrát během filmu zapomněl, že je to animované). Jenže jak už to u většiny filmů, které hrají hlavně na efekt, bývá, tak příběh je na vedlejší koleji, kdy jsme opravdu nevěděl, proč hrdinové řeší situaci zrovna takhle, proč pořád pronášejí ty moralitní věty a s hlavním hrdinou jsem se nedokázal sžít ani na jedinou minutu. Pokárat musím ještě animaci samotného Santy, který měl být zlatým hřebem filmu, ale místo toho pokazil celkem slušnou práci animátorů. Polární expres je velice příjemná Vánoční pohádka plná dobré hudby a zajímavých nápadů. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejším záporným komentářům jsem uposlechl Douglasovo doporučení a musím říct, že jsem nelitoval. Samozřejmě že nemám rád Santa Clause, spíše mě štve, že se již pomalu rozprostírá i po naší republice, ale to nic nemění na faktu, že tenhle film se opravdu povedl. Není totiž o Santovi a dalo by se říci, že ani ne o Vánocích, prostřednictvím zajímavých hrdinů (zejména průvodčí a černý pasažér) se nám snaží dokázat, že bychom měli věřit, a že Vánoce nejsou přece jen o těch velikých darech... Paradoxní je, že nejméně se mi líbila obrazová forma, technologie Motion Capture je sice úžasná, ale hrdinové v tomto filmu mi nepřipadali moc opravdoví. Obličeje mi totiž vůbec nepasovaly k tělům, ano je to zvláštní problém, ale mě to při sledováním filmu neskutečně vadilo. Děti totiž vypadaly jako figurky, kterým byl obličej jen přilepen a holou lebku... Ale to byl vážně jediný problém, Polární expres doporučuji, neboť takové užasné věci, jako je například pohádkový let jízdenky po krajině nebo setkání s černým pasažérem (nebo průvodčím) za to opravdu stojí. Ho, Ho, Ho... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajisté zajímavý vánoční experiment Roberta Zemeckise v produkci Toma Hankse, jehož snem bylo převést knihu Polární expres na filmové plátno. Výsledek je velmi pozoruhodný. Je to taková vánoční oddechovka o tom, že věřit v nadpřirozeno nemusí být někdy na škodu. Animace je naprosto úchvatná a děj je také velmi pozoruhodný. Mne se to prostě docela líbilo a zaujalo mne to, a proto dávám čtyři hvězdičky. A nezáleží na tom, jestli jste malí nebo velcí, prostě chvilku vypněte myšlení a zakoukejte se do tohoto filmu. Mne to naprosto uchvátilo a velmi se mi to líbilo. Proč se na chvilku nepřeměnit na dítě a nesnít spolu s dětskými postavami filmu tento nádherný sen? Tak přijměte pozvání k nevšednímu výletu do fantazie a určitě se nebudete nudit. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Když jsem na Štědrý den ze zvědavosti pustil televizi, kde zrovna dávali Polární expres, nebylo mým cílem koukat až do konce. Pravdou však je, že jsem od té tuze dementní pohádky (a to takovým hodně vlezlým způsobem) nedokázal odtrhnout oči. Povrchnost, hloupost, moralizování – to vše zamaskované coby vizuální hostina, kterou nelze odmítnout. Určitě ne na Vánoce. :-) 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, CheGuevara, DaViD´82, Vitason, Indy, Phillo ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Vzhledem k možnostem, které filmařům otevírala "motion capture" technologie, se Robert Zemeckis a Tom Hanks před natáčením sešli i s Marlonem Brandem, aby si s ním popovídali o tom, zda by se mu nechtělo zahrát si jejich filmu tuláka. Hanks: "Ale ona to byla spíš záminka, abych si mohl popovídat s Brandem. Bavili jsme se asi pět hodin... teda, půl hodiny o filmu a pak o všem možném. Takový byl Brando." (NIRO)
  • V části, kdy vlak klouže po ledu, se ve scénách střídavě objevuje a mizí zábradlí na lokomotivě. (Illithune)
  • Během filmu se několikrát změní počet vagonů Polárního expresu. (Gerron)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama