Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem seriál viděl někdy v 80. letech v ČST než jsem dnes na to sedl a na jeden zátah jej shlédl díky pátečním dvd v trafikách. Hudba úžasná, kostýmy skvělé, výborné obsazení, ten seriál mne opět fascinoval. A v melancholickém závěru jsem zamáčkl slzu, tak mi bylo líto Marca, že už se nikdy do Číny nepodíval. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dobrodružných seriálů všech dob a zároveň úchvatný životopis legendárního cestovatele. Výpravná velkoprudkce s monumentální výpravou, fenomenálními herci (Nimoy, F. Murray Abraham a mnoho, mnoho dalších), fantastický hudební motiv Ennia Morriconeho a skutečně nádherný a působivý zážitek. Nádherné dílo. 80%. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Marco Polo je seriál popisující nejen osudy Marca Pola, ale také je, v duchu jeho tvorby, historickým cestopisem. Podle mého zde toto propletení dvou směrů funguje. Příběh bývá občas upozaděn, aby mohl divák sledovat například mongolské tradice. Někomu to může vadit, já s tím nemám problém. Dobré je, že Marcův příběh je zde předložen v podobě dramaticky solidního scénáře, a tak zde nechybí zajímavé zápletky a vygradování hlavní dějové linie, až k dojemnému závěru. Přeci jen však mohl být seriál delší, aby bylo možné více rozvinout postavy a jejich osudy. Co se týče produkce, je Marco Polo na nejvyšší možné úrovni. Neošizená výprava, bohaté kostýmy, krásná hudba, to vše dělá z tohoto seriálu nadstandartní zážitek, hodný postavy po níž je pojmenován. Skělý je také výběr herců. Nejedná se o žádné celebrity, ale o méně známé, avšak výborné, charismatické herce, jakými jsou například Denholm Elliott, David Warner, Mario Adorf, F. Murray Abraham či mihnuvší se Oliver Reed. O to více zamrzí volba Ken Marshalla pro hlavní roli. Ten hraje Marca naivně a křečovitě. Škoda, kterou se však přívalem pozitivních vjemů daří částečně maskovat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Marco Polo" bol cestovateľ, moreplavec a kupec z talianských Benátok. Žil v rokoch 1254 až 1324. Mal veľmi dobrodružný život. Bol to prvý Európan, ktorý podrobne opísal spôsob života, zvyky a zemepis východnej Ázie, kam ho zaviedli obchodné výpravy jeho rodiny. Režisér Giuliano Montaldo natočil v roku 1982 o tomto svojom slávnom krajanovi podarený, výpravný, osemdielny, koprodučný televízny seriál. Titulnú úlohu stvárnil americký herec Ken Marshall. *** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O Marcovi Polovi sa toho veľa nenapísalo, nenatočilo. Kto vie prečo, možno mali na kásting príliš málo šikmookých. Preto som sa s veľkou vďakou obrátil na tento seriál. Nepopierateľne je zdrojom hodnotných informácií o jeho živote, také, o ktorých vám v škole nepovedali. Väčšinou sa totiž tento cestovateľ na hodinách dejepisu len taktne obíde s poznámkou, že bol v Číne a napísal dielo Milión, nie je na neho čas. Seriál sa podľa môjho názoru až príliš zaoberá životom u chána, hoci aj to je veľký zdroj informácií, ale je to zase na úkor Marcovej púte, kde videl a zapísal mnoho faktov a udalostí, zaujímavostí. Trochu mi vadil Marco zahraný Kenom Marshallom, v istých chvíľach tam pôsobil ako svätec, až som si kontroloval, či nepozerám náboženský program. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama