Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Primář Sova, který se rozhodl odejít do důchodu, se zabydluje v Týništi, kde pracuje jeho syn Karel. Štrosmajer po konfliktu s Bauerem navrhuje svěřit primariát nemocnice dr. Blažejovi. Ina je první, kdo to Blažejovi oznámí. Dr. Cvach, který po primariátu touží, sděluje řediteli nemocnice, že dr. Blažej své styky s Inou nepřerušil a že by primářské místo mělo být nabídnuto jemu. Ředitel Cvacha s despektem odmítá. Primář Sova stráví v Týništi první ordinační den jako obvodní lékař, když zastoupí svého syna Karla. Primář Blažej je oficiálně jmenován a před očima svých spolupracovníků se mění v ostrého a velitelského šéfa. Ředitel mu sdělí obsah svého rozhovoru s Cvachem. Blažej sám nabídne, že sestru Inu přeloží na jiné pracoviště a toto své rozhodnutí sdělí vrchní sestře Jáchymové. Přemysl Rezek se chystá do lázní a odpoledne, před odjezdem jej Alžběta pozve k sobě. Cévní chirurg Řehoř nabízí dr. Králové sňatek. Překvapená žena jeho nabídku nepřijme. Primář Blažej dává dr. Cvachovi výpověď. Ohromený Cvach vyhrožuje Blažejovi skandálem. Irena Štrosmajerová, kterou otec přiváží z nemocnice, vykáže svého partnera Bauera z bytu. Napjatý vztah Sova-otec, Sova-syn se v prvních hodinách doktorské spolupráce vyjasňuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ten Dietl to míchá jak bramborovou kaši , ale skvěle , Sova sn je prima, Karel je tak trochu magor a Alžbětu nechal zblbnout , viděno xkrát, a dr Strosmajer je český bonviván a tento seriál je skvělý :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem klidný díl, kde se vztahy opět přerovnávaly. Řehoř opět perlil, takového troubu aby člověk pohledal. Nejbouřlivější výstup proběhl mezi zcela proměněným a mocí ovlivněným Blažejem a Cvachem. Jinak pacienti a jejich maminky byli za minulého režimu podle seriálu hodně agresivní a jednali s lékaři jako se sluhy, dnes je to naopak. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že části z Týniště mě baví o fous víc, než ty z nemocnice. Štrosmajer je diky jeho neposrání se z ran osudu čím dál větší sympaťák. Škoda, že z Alžběty se stává taková.. taková. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejmladší primář Blažej přitlačí na pilu, aby ukázal, že na pedantského Sovu ještě bude personál vzpomínat jako na kámoše. Cvach si myslí, že má čím vydírat, přestože ředitel už Blažejovi všechno dávno vyslepičil. Zajímavé věci se dějí v Týništi, kde doktoři navzdory plné čekárně musejí neustále za pacienty domů a mezitím nám tvůrci dávají pár lekcí ze života praktického lékaře. Jo, a až po několikáté repríze mi došlo, že starej Sova by asi ráno ten Acylpirin nepředepsal. A doktor Řehoř bude muset asi ještě oběhnout ještě spoustu žen, aby ta nabídka k sňatku konečně vyšla. ()

Reklama

Reklama