Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident se rozhodl vyhlásit nekompromisní válku terorismu, a to všude, nejen tam, kde přímo ohrožuje Spojené státy. Prvním krokem této politiky je zatčení samozvaného prezidenta, generála Radeka. Odvetný úder teroristů však na sebe nenechá dlouho čekat a zasáhne velmi citlivý bod. Zločincům pod vedením psychopatického Ivana Koršunova se podaří proniknout na palubu prezidentského letadla Air Force One, zmocnit se celé prezidentovy rodiny a žádat Radekovo propuštění. Zpočátku nikdo, ani teroristé ani vláda USA, netuší, že kapsle, v níž měl uniknout před únosci prezident, je prázdná. Odvážný prezident se po zvážení všech pro a proti rozhodl zůstat na palubě letadla a pustit se s teroristy do boje. Zpočátku má na své straně bojové zkušenosti z Vietnamu, moment překvapení a odhodlání zachránit rodinu. Zdá se však, že jeho šance na vítězství jsou minimální. Marshallovi se podaří spojit s krizovým štábem Bílého domu. Potvrdí, že je odhodlán bojovat, a nařídí neustupovat požadavkům únosců. (TV Nova)

(více)

Recenze (447)

golfista 

všechny recenze uživatele

Fuj tohle mě otrávilo. K čemu se ten Harrison Ford propůjčil ?! Větší kraviny se snad netočily ani v dobách studený války. Já americkej patriotismus docela můžu, ale jak se přežene, tak je to komický ! Nebo že bych měl špatně nastavený zrcadlo ? Vždyť Ci má 80 ! :-) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ten americký patriotismus je v tomhle filmu tak úžasný. A Němec Wolfgang Petersen ho určitě nemyslel zcela vážně. Ovšem akce se mu tak jako vždy povedla a ten patetický Harrison Ford jako prezident. Hm, to se jen tak nevidí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen zapomněl na svoje majstrštyky Das Boot a Nekonečný příběh a natočil takovouhle pitomost, za kterou by se nemusel stydět ani Emmerich. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pořád to opakuju - pořádně patriotického veledíla o USA se musí chopit Evropan:)) Unesený prezidentský speciál (o důvod víc, aby na každém druhé záběru byla americká vlajka:)) a sám prezident jako hrdina největší, co víc si může srdce průměrného amíka hrdého na svou vlast přát? Ale Harrison Ford je nikdo ve srovnání s Gary Oldmanem (za kterého je ta třetí hvězda;)). Proč by Air Force One byla bez hlavního záporáka za **? Protože vlastenectví je mizernou ctností (řekl Oscar Wilde;)). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsou tam teroristi, je tam akční Harrison Ford a natočil to prý kdysi dobrý režisér Petersen. Pokud se vám líbila Smrtonosná past, tak si ji zkuste představit v letadle a asi o řád slabší. Máte to? Tak potom víte, že neviděním Air Force One o nic nepříjdete. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, pshimi, Visáč, Diamant ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Americký patriotismus se prostě musí brát s určitým nadhledem - tedy teď myslím jen uměleckou disciplínu zvanou film. Navíc Harrison Ford ve svělé formě. Takže - AIR FORCE FIVE. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mě vždy chytně za srdce, když jde o život americkému prezidentovi, ani nedutám jak jsem napjat. Pěknou akci rozjel nejmocnější muž světa . To Václav Klaus by s teroristama uzavřel opoziční smlouvu . ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Místo rčení "patriotismus podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" se Američané v poslední době drží spíše pořekadla "ve filmu nikdy není tolik patrotismu, aby ho tam nemohlo být ještě více". Výsledkem pak jsou filmy jako je třeba tenhle. Je to dobré, ale tak hnusně zamerikanizované, že se to samo degraduje o třídu níž. A to ještě díky bohu za to, že to točil Evropan. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $172,956,409Tržby Celosvetovo $315,156,409║ Ani neviem prečo ale vždy ma tento počin upúta aj keď to je len hrdinská báchorka z balastom o maralizácii jedného silného národa čo vie, čo a ako je najlepšie robiť aby nastala rovnoprávnosť. Ale Harrison Ford je v úlohe prezidenta sympaťák a zas Gary Oldman ten pravý ničomník na strane zla, tak prečo nie a rád si pri tom zaspomínam aj na film ako Smrtonosná pasca, ktorá sa nesie v podobnom nádychu aj keď o tie hlášky pestrejšom. A treba dodať že Wolfgang Petersen si počínal pri tomto počine dosť zručne vo všetkých smeroch, takže nemá šancu nudiť a to sa dobrých 80% príbehu odohráva na palube lietadla, takže spoznáme všetky zákutia Air Force One. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moje soukromá úchylka. Wolfganga Petersena mám jako režiséra rád, ať fabuluje v Nekonečném příběhu, ať črtá syrovou atmosféru v Ponorce, ať věší bulíky na nos v tomhle akčním „amerikánském“ dobrodružství. Já Harrisonu Fordovi toho jeho nekonvenčního prezidenta a akčního hrdinu v jedné osobě prostě žeru i s navijákem. A stejně tak žeru tu atraktivní peripetii s uneseným prezidentským letadlem. Nic víc než klasická americká akce „we are the best a všichni nám jdou po krku“, ale setsakra dobře natočená a koukatelná. Reprezentant svého žánru se vším všudy. To beru! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Prezident Spojených států Americkým porazí celý svět sám. Každého teroristu. Každého odpůrce Amerického názoru a spravedlnosti. Toto by mohl být slogan nejen pana Bushe, ale i tohoto filmu. Nečekal bych něco tolik americky patriotiského od Němce, ale budiž. Wolfgang Peterson netočí nejlepší filmy, ale průměrné filmy, které čas od času zabodují. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nic vic nez jiz nekolikrat videny pribeh o osamelem hrdinovi, ktery se vzepre presile a totalne ji znemozni. Ovsem Ford neni Willis. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Slušní herci (bez Forda bych se na to asi nedíval), pěkná hudba (Jerry), ale s tím patosem se to nesmí zase tak přehánět, ke konci už jsem se vyloženě smál na místech, kde bych se smát neměl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Najděte rádoby áčkový snímek, kde je více klišé než v Air Force One. Nemožné, že? A přesto (či snad právě proto?) se mi to líbilo. Více se k tomu nebudu vyjadřovat, jde o jedno z mých nej guilty pleasures. Howgh! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jsou americké filmy, které používají patriotismus jako hlavní stavební kámen celého příběhu. Jsou filmy, které mají za úkol patriotimus probouzet. Jsou filmy, které se na patriotismu přiživují. Všechny tyto kategorie silně nemusím. Air Force One však naštěstí patří do úplně jiné kategorie, a to mezi filmy, které svým okázale najevo dávaným patriotismem zalepují neuvěřitelné mezery v nich samých anebo jen čirou nudu, která by z nich vzešla. Jedná se tak vlastně o chytrou parodii. To, že jakkoli velkou nadsázku, kupa Amíků stejně spolkne i s navijákem, je ale známá věc, a tak se jen těším, až bude natočen film, ve kterém americký prezident na hlavu porazí čínského šampiona v ping-pongu anebo vychytá americkým hokejistům olympijské zlato v ledním hokeji. A navíc nikoho jiného než Harrisona Forda si na tomto místě ani neumím představit. ()

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama