Reklama

Reklama

Fresh Prince

(seriál)
  • USA The Fresh Prince of Bel-Air
USA, (1990–1996), 55 h 14 min (Minutáž: 20–24 min)

Scénář:

Michael Soccio, John Ridley, Jenji Kohan, Jeff Pollack, Larry Wilmore (více)

Hrají:

Will Smith, James Avery, Alfonso Ribeiro, Tatyana Ali, John Amos, Tyra Banks, Nia Long, Jenifer Lewis, Glenn Plummer, Will Sasso, Sarah Buxton, Daryl Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(148)

Obsahy(1)

Chudý mladík Will se nastěhuje ke svým bohatým příbuzným, kteří žijí v jedné z nejdražších čtvrtí Los Angeles. Působí jako rušivý element ve snobské rodině, kde jsou snad všichni slušní a nedělají nic zajímavého. Prostě si jdou podle svého denního programu a žijí onen "spořádaný a klidný život". A to má právě přistěhovalec Will změnit a taky se mu to daří... (Pumiiix)

(více)

Recenze (199)

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Čéče, Fresh Prince alias mladík Will, ktorý je (ako on sám tvrdí) ten najlepší, najkrajší a najužastnejší boy z Philly. Fresh Prince bola a stále je IKONA. Vo svojej dobe udával Will trendy v móde, akože ruku na srdce, ani dnes by nezaškodilo troška farby do všednej všednosti. Podla mňa je Fresh ten najlepší kamarát akého si človek môže priať. Je s ním bohovská sranda, pretože podobne ako on aj jeho vtípky sú ikonické. Fakt dakujem, že Will Smith vytvoril Fresh Princa.. ale počkať veď on je Prince stále :D. Nikdy som sa pri seriály nedokázal tak nasmiať ako tu, a to mám každý diel videný snáď minimálne 3-4 krát. Dokážem to sledovať dokolečka dokola a to je klúč k úspechu. Rodina Banksovcov je dôležitou súčasťou môjho života a nikdy neoulutujem deň keď som sa do Bel Air pustil. Odporúčam !! ()

Reklama

Filipes 

všechny recenze uživatele

Já si jen pamatuju ty časy co jsem se jako malý špunt došoural k televizi a zapnul ji. Ano dávali Fresh Prince a já se smál už od té znělky aniž bych třeba věděl čemu. Prostě jsem tenhle seriál miloval. Teď když jsem se zas podíval na jeden díl (a hodlám v tom pokračovat) už ho mám jen rád i když je naprosto obyčejný, ale na sitcom má docela originální zápletku a je celkem dost vtipný. Pokud si někdo nevšiml tak si všimněte jak se mladičký Will Smith vypracoval od Fresh Prince nahoru a nahoru až k nominaci na oscara za Štěstí na dosah. Takže ta jedna hvězdička hlavně z nostalgie a také z obdivu k Willu Smithovi. ()

Allia 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi to dřív přišlo zábavnější... bohužel s odstupem let (možná je to i věkem), ztratil Fresh Prince hodně ze svého vtipu. určitě dost kazí kvalitu seriálu i mizerný dabing, ale přece jen už vím, že Will Smith má lepší herecké kvality než ty, co předvádí v tomhle příliš barevném a uječeném seriálu. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Perfektní sitcom s ještě lepším Willem (nečekaně). Opravdu jsem se směle zasmál a pobavil nad směšnou rodinkou Banksů. Nejenom William sršel vtipem, občas jsem z "gentlemana" Carltona umíral smíchem a o stríčkovi Philiphovi ani nemluvím, jeho ironický humor, který se občas měnil v cílený, ostrý sarkasmus mě dostával na plný čáře. Prostě příjemný seriál okořeněn černým humorem. Hodnocení: 7.5/10. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Na konci epizódy hrá v pozadí pieseň, ktorú naspieval Will Smith ako Fresh Prince spolu s DJ Jazzy Jeffom, ktorý v seriáli taktiež stvárňuje postavu Jazza. Pieseň sa volá "Girls Ain’t Nothing But Trouble". (maestrotatum)
  • Česká premiéra seriálu proběhla na kabelové stanici SuperMax a to v roce 1997. Následně byl seriál se stejným dabingem na přelomu milénia odvysílán na Nově a po letité pauze zreprízován na stanici Smíchov a Prima Cool. (Jack_6428)
  • Počas karantény spôsobenej vírusom COVID-19 sa stretlo ústredné obsadenie seriálu po tridsiatich rokoch od začiatku natáčania prostredníctvom sociálnej siete Snapchat, kde herec Will Smith natáča krátke skeče. Herci Alfonso Riberio, Tatyana Alí, Karyn Parsons, Joseph Marcell, DJ Jazzy Jeff, Daphne Maxwell Reid a Will Smith si pripomenuli seriál krátkymi ukážkami doplnenými o ich vlastné komentáre a pocity z natáčania. Taktiež si spoločne uctili pamiatku už zosnulého Jamesa Averyho. (maestrotatum)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama