Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jen jsem si čistě vzpomněl na svoje dětský školní léta v devadesátých letech, kdy na nejmenované televizní stanici Nova, moje čekání na oblíbený Vražedný podřeží a Odpadlíka prznila tahle pffff nekonečná Dynastie... Je to sice slabší odvar než Tak jde čas, nicméně ty vzpomínky to nabouralo dokonale. 15% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Všichni se v tom seriálu chovali jako retardovaní, každý měl nějakou úchylku, ale vzhledem k jejich rodokmenu a sledování vývoje této rodiny, která by mohla sloužit jako názorný příklad v příručce sociální patologie, jsem jejich jednání dokázal nějakým způsobem chápat, což mi u některých jiných skvostů trochu unikalo. Semtam náznak vtipu, občas velmi mírňounký náznak jakéhosi smysluplného děje, na odpad to tedy není. ()

Reklama

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jako malá jsem tento seriál doslova "žrala" né kvůli příběhu - či příběhům já už vážně nevím oč tam vlastně šlo či mělo jít. Ale nepřekonatelná Joan Collins jako Alexis ta mě přímo uhranula. Krásnější mrchu jsem snad nikdy neviděla. No a když k tomu přidám to, že teď hltám knihy její sestry Jackie Collins mám nutkání dát 3*, ale to sem nepatří a já mám nějakou soudnost :) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za obzvláště vydařený živý obraz v jednom z dílů, kdy byl unesen nějaký potomek některého z hlavních hrdinů. Bohužel jsem viděla právě jenom tento díl, což je možná nebetyčná škoda, třeba v jiných dílech byly i větší vychytávky. Ale patos stříkal z obrazovky takovým fofrem, že jsem nestíhala uklízet, takže jsem dospěla k závěru, že než pokaždé rekonstruovat byt, raději se ochudím o mimořádný zážitek spojený se sledováním emerického seriálu. Milovníkům absurdního umění lze Dynastii pouze doporučit, určitě si přijdou na své. Je to nářez. ()

PetrB. 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, nekonečný seriál. Na rok 1981 velmi kvalitní zpracování. Vždy jsme s nadšením sledovali příběhy milionářských rodin Carringtonových a Collbyových a nejen jich. Zajímavé zápletky, nevěry, intriky i leckdy až „akční“ scény v podání skvělých herců v podání Johna Forsythe, Lindy Evans a samozřejmě nádherné Joan Collins alias Alexis. Myslím, že tento seriál si našel po světě mnoho fanoušků. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • V rané fázi scénáře mezi sebou soupeřily rodiny Parkhurst a Corby, teprve po začátku natáčení byly přejmenovány na Carrington a Colby. (kenny.h)
  • První série byla natočena už v roce 1980, ale kvůli stávce filmových odborů v červenci 1980 byla uvedena až v lednu 1981 třihodinovým pilotem (kenny.h)
  • Al Corley odešel ze seriálu na konci druhé série. Nelíbilo se mu, že jeho postava Stevena Carringtona, jedna z prvních otevřeně homosexuálních postav v americké televizi, se po nátlaku náboženských organizací a obavách studia o sledovanost začala měnit v nevyhraněného bisexuála. Od třetí série byl jako Steven obsazen Jack Coleman a změna vzhledu byla vysvětlena plastickou operací po výbuchu na ropné plošině. (kenny.h)

Reklama

Reklama