Reklama

Reklama

Hvězdná brána

(seriál)
  • Kanada Stargate SG-1 (více)
USA / Kanada, (1997–2007), 157 h (Minutáž: 42–96 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Corin Nemec, Ben Browder, Claudia Black, Beau Bridges, Tony Amendola (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(213)

Obsahy(1)

Seriálové pokračování slavného sci-fi filmu stejného názvu. Po dalším objevu Daniela Jacksona je zjištěno, že pomocí hvězdné brány je možné cestovat i na jiné planety. Americká armáda proto zřídí několik týmů pojmenovaných SG, které mají za úkol planety prozkoumat a pokud možno s jejími obyvateli navázat přátelské vztahy. Bojují také proti mimozemské civilizaci, která zotročuje planety, pátrají po původu hvězdných bran a snaží se vymanit z vlivu zkorumpovaných politiků, kteří chtějí bránu využívat kvůli vlastnímu prospěchu. (Sharlay)

(více)

Recenze (1 010)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem nejdříve hodnotila odpadem. Po přehodnocení a zhlédnutí všech dílů první série jsem dala 2 hvězdy. Vlastně to vůbec není můj žánr, ale načla jsem druhou sérii. Ta byla o dost lepší než první. Třetí byla o dost lepší než druhá....a u čtvrté série jsem zjistila, že mě to vlastně strašně baví. 10. série mě nadchla ze všeho nejvíce (93%) a měla jsem chuť pustit si ho zase clý znovu. Seriál jako celek 75%. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých oblíbenějších seriálů. S přibývajícími sériemi sice postupně ztrácí dech, ale i v takové sedmé sérii se dá najít vynikající díl (ač sedmá série obecně má nepatrně telenovelní charakter). Tak nějak z nostalgie na SG1 nedám dopustit... Od osmé serie odmítám akceptovat, že jde stále o jeden a ten samý seriál. Zápletky dementní, nové postavy nepříliš sympatické. Kolos SG jede už jenom ze setrvačnosti, motá se do toho politika, chybí RDA a stojí to za starou belu... ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý pôsobí neuveriteľne lacno, ale má fajn hercov. SG bez výpravy ma nedokázala zaujať. Je to síce spôsobené tým, že seriál svoju púť začal pomerne dávno, ale aj na tú dobu mohol vyzerať nadupanejšie. Objavovanie nových svetov bez silnejšej ústrednej línie ma (rovnako ako pri STAR TREKU) skôr odrádza... Tak či tak je to kultový seriál, ktorý má pár výhod oproti Emmerichovmu filmu... Po dlhšej dobe som sa k seriálu vratil - a 10 séria je vizuálne namakaná, akčná, hrajú tam moji obľúbení herci s FARSCAPE a vyzerá to, že z mojim hodnotením to pôjde hore... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to spíš jako kniha, peníze na využití plného potenciálu pro celý seriál prostě stačit nemohly. A je jasné, že se víc investovalo do obsahu než looku. Že už mimozemšťani mluví všichni anglicky, se dá přehlédnout. Když si někdo pustí televizi uprostřed dílu, holt bude ztracený. Ale podívat se na několik dílů za sebou, dává všechno smysl a je to chytře propojené. Zas tak často jsem se na to nedíval, ale házet to kvalitou ke Xeně je až příliš snadné. A náhrada za MacGyvera nebyla nakonec špatná, ba ještě lepší. A hlavně chytlavá zvučka, i se znělkou samotnou na začátku seriálu. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vynikající, epické, poetické, vtipné a herecky nehorázně chytlavé. To všechno byla Stargate SG-1 dokud si scénáristé nevycucali z prstu rasu Orálů, okopírovali předchozí koncept s goa'uldy a Dean Andersona nahradili mladší verzi jménem Ben Browder, jenž svému předchůdci nesahá ani po paty. Na prvních pět řad ale nikdy nezapomenu. ()

Galerie (3 151)

Zajímavosti (202)

  • Amaunet (Vaitiare Bandera), jež se v seriálu objevuje jako Apophisova (Peter Williams) manželka, byla ve staré egyptské mytologii ženou boha Amona, načež její kult splynul s bohyní Mut. (Darth Revan)
  • Jednotky uvnitř SGC jsou vybaveny útočnými puškami Colt M16A2, Diemaco C7/Olympic K4B, GAU-5/A a GAU-5A/A, brokovnicemi Franchi SPAS-12 a dvěma těžkými kulomety Browning M2HB v prostoru brány. (Maulincio)
  • Herec Don S. Davis (George Hammond) musel opustiť seriál kvôli zdravotným problémom. Zomrel 29. 6. 2008 na infarkt a tvorcovia si uctili jeho pamiatku tým, že premenovali loď Fénix na George Hammond. (Jozko)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama