Reklama

Reklama

Členov SG-1 zajme oddiel Jaffov a vládca Apophis prikáže Bra'tacovi, ktorý je súčasťou jeho vojnovej výpravy, aby ich zabil. Bra'tac rozkaz nesplní, ba naopak, tím SG-1 z väzenia oslobodí. Klorela vložili do sarkofágu, aby ho oživil a uzdravil. Apophis nariadil odložiť útok na Zem až do chvíle, kým sa Klorel neuzdraví. Medzitým na Zemi evakuujú vybraných ľudí - najlepších odborníkov z najrôznejších odborov ľudskej činnosti - s cieľom uchovať ľudský rod. Odvážajú ich na stanovisko Alfa. Do SGC prichádza podplukovník Samuels, aby koordinoval preventívny úder proti obom nepriateľským lodiam, ktoré mieria na obežnú dráhu Zeme. Vystrelia proti nim dve rakety s hlavicami obohatenými naquadahom, ale útok je neúspešný. Obe hlavice neškodne narazia do ochranných štítov nepriateľských lodí. Jedinou nádejou na záchranu Zeme tak zostáva tím SG-1 a majster Bra'tac s dvoma ďalšími Jaffmi - svojimi vernými žiakmi. Nezostáva im však veľa času, a navyše Daniela smrteľne zrania v prestrelke Jaffovia. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak SG-1 poprvé zachránila svět, za asistence Bra'taca, který se s nejlepšími bojovníky Tau'ri nijak nemaže a hezky přebírá velení nad celou operací, po mnoha letech se konečně postaví proti svým bohům. Na Zemi zatím plukovník Samuels testuje novou hračku a je si jistý, že s tou smázne Apophise z oblohy, ale pěkně mu ztuhnul úsměv, když raketa jen narazila do štítu. Taky by někoho mohlo napadnout, že Goa'uldi můžou mít ještě lepší vybavení než nějaký radar. Pěkná scéna, kdy po záchraně Země posádka letounů v atmosféře neočekává nic jiného než smrt, ale jsou spokojeni, protože Země je celá. Naopak ten poslední kousek s Danielem už mě moc nevzal, to jeho věčné umírání mi přijde spíš úsměvné. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle díle měla SG-1 neuvěřitelné štěstí. Všechno vyšlo úplně nejlíp jak mohlo. Stačila by jediná chybička a mohlo být po seriálu (Země by byla zničena, nebylo by o čem točit) nebo po některé z postav. Právě přímočarost a "nalajnované" směřování k úspěšnému konci (totální happyend) je to jediné, co mi trochu kazí dojem. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. diel 2. série naväzuje presne tam, kde skončil posledný diel 1. série - hviezdne plavidlá, sarkofágy, zatňaktely a iné goauldské zbrane a veľa veľa akcie. Doplnený je však o hláškujúceho Brataca, ktorý svojimi uštipačnými poznámkami na pozemnú technológiu a pozemské vojenské postupy dáva O'Nealovi zabrať. Počítal niekto koľkokrát povie Bratac: A teraz môžeme dôstojne umrieť? :-) ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda je posledním dílem z uceleného čtyřdílného bloku epizod, kterému předcházejí epizody TBFTGOG, Politics a Within the Serpent's Grasp a je důstojným završením celého bloku a zároveň skvělou úvodní epizodou 2. řady. Napětí, akce,hlášky. super epizoda. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E20 ⤶ S02 ⤶ Spoiler: Dobře to dopadlo a Bra'tac je hustej. Země už stihla být v ohrožení během jediné sezóny tolikrát, ale nikdy ne z vesmíru takhle epickým způsobem. Měli víc štěstí než rozumu. ⤷ E02 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Zdá se, že kromě uzdravení má sarkofág i šicí schopnosti, protože když je zasažen Daniel Jackson (Michael Shanks), má po výstřelu díru ve vestě. Po jeho uzdravení v sarkofágu má ale vestu už bez díry. (Guilemot)

Reklama

Reklama