Reklama

Reklama

Na slávnostnom ceremoniáli na základni SGC ďakuje námestník ministra obrany Arthur Simms jednotkám Stargate za ich skvelú prácu, za zničenie nepriateľskej Hathor a oslobodenie tímu SG-1 zo zajatia. Na záver povýšia Carterovú na majora. Jej veliaci dôstojník O´Neill má predniesť zopár slov, ale zrazu zmizne a prenesie sa na Thorovu loď. Na základni SGC vyhlásia poplach... (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda, která nám rozvíjí mytologii seriálu (Asgardi a jejich vztah k Zemi, Smlouva o chráněných planetách), představuje nové charaktery - Cronus je typický arogantní Goa'uld (byť dobře zahraný), ale hlavně Nirrti a Yu měli daleko větší potenciál - Nirrti byla jeden z mála Goa'uldů, kteří se snažili na sobě pracovat a vyvíjet se po technické stránce (neviditelnost, pokusy o vyvinutí dokonalého hostitele), zatímco ostatní Goa'uldi byli zaneprázdnění sezením na trůnu a posloucháním toho, jak je lidi uctívají, technologie se až na výjimky nesnažili nijak vylepšovat (napadá mě jen Apophis). Yu byl příkladem pragmatického, možná i "neutrálního" Goa'ulda, který je ochotný spolupracovat s lidmi a držet dané slovo, i když jedná hlavně ve svém zájmu (kdo koneckonců ne, že?). Máme tu také trochu charakterového podhoubí pro Teal'ca, Jacka a Sam, hlavně Jackovu funkci diplomata bylo radost sledovat a později to ještě v seriálu hrálo roli, naopak Samina zkušenost s Jolinar byla později uložena k ledu a s tím i schopnosti, které díky ní měla. Co se týče Teal'ca, tak svou pomstu na Cronusovi dostal a to dokonce v dvojím provedení. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E02 ⤶ Intergalaktická mírová konference, iniciovaný Asgardy, která moc mírová nebyla. Goa'uldové se předvedli v jejich nejryzejší formě a díky bojům mezi sebou  zachránili Zemi. Díky. ⤷ E04 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha dohodnout mírovou smlouvu (nebo tedy spíše smlouvu o neútočení) s proradnými goauldy nemůže dopadnout jinak, než průšvihem. A máme možnost vidět poprvé v akci Nirrti, což je podle mě úplně nejhorší goauld ze všech (ano, horší i než Anubis či Sókar a to jsou nějací šmejdi). Trochu zamotaný "detektivní" díl na mě fungoval a bavil jsem se celou dobu. Za mě jasných 5*. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama