Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG1 se vrací z mise, kde na ně při průchodu bránou stříleli. Na velitelství se dozvídají, že generál Hammond odstupuje z funkce. Má toho všeho dost. Proto na SGC doráží generálmajor Bauer. Ten se velice zajímá o naquadah, který by se mohl použít v boji. Mimo jiné rozpustí SG-1 – Daniel jakožto civilista nemá v SG-1 co dělat. Teal'ca přeřadí k SG-3 a Sam pracuje na výpočtech. O'Neill si to nenechá líbit a rozhodne se Bauerovi něco říct. Když se nepohodnou, Bauer Jackovi nabídne, ať si vezme nějaký čas volno. Proto zajde za Hammondem a dozví se, co se stalo a že v tom všem má prsty NID. Rozhodne se vzít věci do svých rukou. Jenže jak na NID. Proto vyžene čerta ďáblem a rozhodne se zajít za Maybournem. Sam pracuje na zbrani s přidaným naquadahem. Má ale pocit, že to celé bude mít katastrofální účinky. To ale Bauer nechce slyšet. (Varan)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E14 ⤶ Hammondovi z Texasu vyhrožovali a místo něj nastoupil do velení SGC tupý panák, který málem svou tupostí zničil svět. Epizoda hodně poodhaluje z politické linky s NID. Senátor Kinsey je větší hajzl než jsme doufali a Jack se spolčí s ďáblem (no dobře, s Maybournem), aby při operaci dost za hranou, při které si ušpiní ruce, vrátil věci zpět do pořádku získáním kompromitujících materiálů. Vypadá to, že lidstvo teď má zbraň, která dokáže zničit celou planetu. ⤷ E16 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro někoho nudná politická linka, ale mě celé politické pozadí programu Hvězdné brány ze začátku připadalo zajímavé, protože v pozadí stály silné a zajímavé charaktery jako Maybourne a Kinsey (v pozdějších řadách je nahradily nezajímavé, nudné a klišovité postavičky), kteří byli skvělí i v téhle epizodě. Jejich interakce s Jackem byla i zde fantastická, Maybourne zde zase stál na správné straně barikády (náznak už tam dříve byl, ale od této epizody už na té správné straně víceméně zůstal) a Kinsey hraje svou arogantní postavu excelentně v průběhu celého seriálu (sice postava bez vývoje, ale vždy dobře zahraná a s jasnou motivací). Druhá linie v SGC je sice o trochu nudnější, přesto je zajímavé sledovat reakce SG-1 na změnu vedení, i nápad s ničivou bombou je zajímavý. Charakter generála Bauera někdy působí až moc tupě, i záporná postava může být kompetentní, ale on v momentě krize samozřejmě nedokáže řádně jednat a trochu laciné vyřešení ohrožení planety. Jinak jedna z mála epizod, která je zaměřená na Hammonda (i když nemá ani moc prostoru). ()

Reklama

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených epizod. Dokonalé hlášky a skvělé herecké výkony RDA a Toma McBeatha v roli plukovníka Maybourna. Kinsey opět na scéně a opět nezůstává nic dlužen své pověsti. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hammond odstupuje, na jeho místo nastupuje arogantní šulín a ukazuje se, že to není náhoda. Nový generál svými rozkazy způsobí zkázu planety a málem i Země, i když mu všichni říkají, že je to opravdu riskantní. A mezitím se Oneill spolu s Maybournem vydávají do slizských hlubin politiky a tajných služeb. Obě linky měly něco do sebe, hlavně rozhovor s Kinseym a panika v očích nového generála stojí za vidění. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Když se plukovník Maybourne (Tom McBeath) přihlašuje na přísně tajné vládní stránky NID s dekódovacím softwarem Findorama.net, stránky jsou uložené na počítači, konkrétně na disku C. (Leopard105)

Reklama

Reklama