Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG-1 uniká Jaffským vojákům. Podaří se jim utéct. Bránou však projdou pouze Daniel, Jack a Sam. Každé další otevření brány je zhaceno zádrhelem v systému. Sam přijde na to, že Teal'c je stále uvězněn v bráně. Proto nesmí bránu používat. To bude problém. Několik SG týmů je na misi a mají se co nejdříve vrátit. Generál Hammond řekne Danielovi, že on společně s Davisem letí do Ruska, aby vyjednali podmínky používání ruské brány. S Jackem se spojí Maybourne. Prý ví, kde je Conrad. Na SGC doráží McKay, aby se Sam vyřešili, jak dostat Teal'ca z brány. Je v tom háček. Mají jen 2 dny. Pak bude muset brána znovu do provozu. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná týmová epizoda, kde tým není pohromadě, ale každý po svém pracuje ke společnému cíli - záchraně Teal'ca z brány. Nejvíc mě bavila spolupráce Sam s McKayem - tady to ještě byl naprostý asociál, který se považoval za nejchytřejšího na světě, žádná pozitivní vlastnost. V rámci jedné epizody to dobře fungovalo, dokonce měl v něčem i pravdu (byť nevhodně podanou), jako stálou postavu ho nakonec trochu rozvinuli do hloubky. I vyjednávání v Rusku mě zaujalo, koneckonců proč by Rusové měli jen přihlížet tomu, jak Američané kompletně vládnou celému programu a nechtít něco pro sebe? Linie Jacka s Maybournem je tu taková průměrná, nic specifického z ní neutkví. A velká škoda, že pomsta Teal'ca na Tanithovi proběhla tak rychle a antiklimaticky, skoro by to člověk ani nezaznamenal. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne poriadna epizóda v 5. sérii. Aj keď sa väčšinou odohráva iba na základni a je menej akčná, politické a zákulisné dianie mu dodávajú správne grády. Do toho opäť dvojka ONeill-Maybourne, "sympaťák Simmons (alias Q zo Star Treku: NG), komplikované vzťahy s Ruskom a napätý boj o čas. Carterová zasa dostáva priúčku, v ktorej zisťuje, že nie je jediný človek, ktorý toho o HB vie veľa. "Mám rád hlúpe blondínky." :-) ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E13S05E09 ⤶ Tanith's dead baby, Tanith's dead. Akorát že Teal'c při vykonaní pomsty dost zariskuje a zůstane uvězněný v bufferu brány, když se červí díra přeruší dříve, než se stihne reintegrovat na druhé straně. Skvělý nápad. Díl s Rusy, Simmonsem, Jackovým oblíbencem Maybournem a první díl s McKayem. Závěrečná scéna má grády. Jo a RIP DHD...⤷ E15 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MEGA dobrý díl. Poprvé poznáváme McKaye s jeho osobitými výstřelky. Simmonds hrál hodně vabank a nevyšlo mu to díky Oneillově a Maybournově akci. Zajímalo by mě, jak dlouho ještě bude mít tenhle odsouzenec Maybourne přístupy k přísně tajným informacím? Tvrdé vyjednávání mezi Ruskem a USA je také podané skvělou formou. Divím se, že Rusové nebyli ještě ostřejší. A nakonec linka s Tealcem, který v ultimátně akčním začátku uspěje, ale pak se ho celé SGC snaží zachránit. Napínavé jak trenky, akce, špionáž, diplomacie, hlášky, intenzivní rozhovor s goauldem, dovídáme se hodně o fungování brány... Tady bylo fakt všechno. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný díl deklarující, že lidské vědomí je jen vlastně "něco", co se dá nahrát jako energetická stopa, byť třeba jen na subatomární úrovni. :) Trošku mě mrzí, že se mi díly nahrály cik cak a díl dost navazuje zřejmě na E11, kterou jsem ještě neviděl (podruhé), ale i tak si vážím oné spolupráce O'Neilla s "Mellbournem". :) Navíc se v téhle epizodě vyskytuje dr. McKay důležitý pro Stargate Atlantis...škoda, že je zde vykreslen jako negativní postava.. :/ :) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama