Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na SGC nastupuje Cameron Mitchell. Generál Landry pověří Camerona sestavením SG-1. Zajde za Danielem, Sam a Teal'cem s tím, jestli se vrátí k SG-1. Daniel odlétá do Atlantidy, Sam vede jiný SG tým a Teal'c se vrátil na Chulak. Když to vypadá, že nikdo z původní SG-1 se nechce vrátit, dorazí na SGC nečekaná návštěva. Vala našla tabulku, která má být jakousi cestou k pokladu. Mezi artefakty, které s sebou přinesla, jsou 2 náramky. Vala dá jeden Danielovi a druhý sobě. To mezi nimi vytvoří jakési pouto. Horší je, že náramky nejdou sundat, proto budou muset najít poklad společně. (Varan)

(více)

Recenze (12)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě 9. série zase tak moc nevadila, ovšem položila základy pro poslední řadu, která je jednoznačně nejslabší z celého seriálu. Máme tu nové postavy, Camerona Mitchella, kterého jsem si z nováčků oblíbil nejvíce, i když se ho scénáristé až moc snažili divákům vnutit jako rovného týmu, všechny ty řeči, jak mu SG1 vděčí za život, obdivující Walter, mluva o neobyčejných velitelských schopnostech mě postupem času dost iritovaly, určitě by bylo lepší, kdyby se jeho postava jako hrdina postupně profilovala a jednoznačně měla být velitelkou týmu Carterová - jak po tolika letech mohli nechat velet elitnímu týmu někoho, kdo v životě neprošel Bránou, zvlášť když tolikrát opakovali, jak musí mít pro zařazení do týmů zkušenosti (naposledy ani ne řadu zpátky), to je mimo mé chápání. Postava generála Landryho mi vždycky přišla neutrální, moc jsem ji nemusel, ale ani mi nějak extra nevadila, po skvělém generálu Hammondovi to byl slabý odvar (a už tady se objevily prvky arogance a neschopnosti, kterými jeho postava trpěla výrazněji v jiných dílech). No a to nejhorší nakonec - "skvělý" nápad vrátit do hry postavu Valy mal Doran. Jak můžou pustit na tajnou vojenskou základnu ženu, která unesla jejich pozemskou loď a pokusila se zabít její posádku? A dělat jako by se nic nestalo? Jak se za ni mohl Daniel zaručit, to mu snad vypadl mozek z hlavy. K tomu ještě ty její laciné sexuální narážky a klišovitý kostým. Ta žena (nic proti herečce) mi v podstatě zkazila většinu poslední řady, chválabohu, že v téhle řadě ještě z větší části nebyla. Proti Mitchellovi a Landrymu můžu mít námitky, ale jsem schopný je tolerovat, ji ovšem jen v minimálním počtu případů. Jinak je to úvodní epizoda, kde se toho ještě moc neděje (až na představení nových postav), nový story-arc (který se mi docela líbil) se tady ještě nerozvíjí. ()

doom.cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takhle zklamaná jsem nebyla od noci s Danielem". Jo, Vala na scéně. 9. řada je nová, je jiná, mně se líbí. Hláškujícího protivu O'Neilla nahradila nosatá potvora a chemie mezi ní a Danielem funuje víc než uspokojivě. Staromilce tyhle změny asi moc nepotěšily, nicméně dívat se na to dá velmi dobře a jiný styl humoru je příjemná změna. Solidní 4*. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek deváté série mám hodně rád. Do trochu vyčpělých vod posledních sérií přináší mnoho svěžích prvků a nápadů.Hlavně dynamika mezi Cameronem Mitchelem, Danielem Jacksonem a Valou je tak zábavná, že lze přimhouřit oči nad faktem, že se tu vlastně ani moc neděje. ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová sezóna, noví herci a „nový“ seriál. Připadá mi, že už to není Stargate SG-1, ale nějaký další spin-off, sice velmi zajímavý, ale už ne SG-1. Bez RDA/O’Neilla (v této epizodě měl jenom „štěk“) to prostě není ono. Amanda Tapping/Carterová se tam jen mihne (kvůli miminku nebude účinkovat v několika prvních epizodách), Christopher Judge/Teal‘c v této epizodě taky pouze spíš dělá křoví. Navíc Ben Browder je typově zaměnitelný s Michaelem Shanksem, což nebyl zrovna dobrý tah (i když je na tuto skutečnost skvělá narážka od Valy o „poněkud chudém pozemském genofondu“). Nesedí mi ani snaha „nacpat“ do seriálu i Artušovskou legendu ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spinoff Hvezdne brany co se tvari jako pokracovani. Nejviditelnejsimi novinkami je hluboky dekolt a novy sef tymu, ktery se tvari jako pri zacpe. Proc kurnik neni kapitanem Cartrova. Achjo. Tohle bude asi utrpeni dokoukavat. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama