Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všichni členové jaffské rady po návštěvě Ka'al začnou měnit názor na svá předchozí rozhodnutí. Teal'c se rozhodne se členy, kteří změnili názor, promluvit. Ještě toho večera zmizí. Bra'tac dorazí na SGC, společně musí najít Teal'ca. Cam se staví za majorem Brycem Fergusonem. Bryce Camovi zachrání život, ale také to schytá. Cama sžírá fakt, že mu ani na smrtelné posteli nemůže říct, co dělá v SGC. (Varan)

(více)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť téma vracajúca sa ku Goauldom a nie k novým nepriateľom. Hrabanie sa v minulosti Mitchelovho priateľa tiež nie je bohviečo. Aspoň že tu máme akciu a nasadenie SGC na cudzej planéte. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silné tři hvězdy nebo slabší čtyři? Nakonec musím zaokrouhlit dolů. Docela slušná epizoda, co se týče jedné její podzápletky, druhá měla potenciál, ale pár pochybných rozhodnutí ji pro mě stáhlo dolů. Baa'lova infiltrace rady Jaffů je docela slušný nápad, i když i zde je pár podivností - nejvíc mi vadí nejasnost principu toho vymývání mozků, někdo si toho není vědom (přítel Bra'taca) a někdo ano (Ka'lel, ten co pomohl unést Teal'ca), jak to tedy funguje? Taky Baa'lova motivace k ovládnutí Jaffů mi ze začátku nepřišla úplně nejchytřejší (později to ale dodatečně vysvětlili a nesmíme zapomínat, že pro Teal'ca měl samozřejmě mírnější verzi toho, co opravdu chystá). Vyšetřování Daniela s Bra'tacem bylo fajn a scéna, kdy vidíme agresivního našeho obvykle klidného jaffského mistra ("copak se děje, bratře?") je asi nejlepší scéna dílu. Jinak myšlenka demokracie Jaffů je docela zajímavá, i když bych radši viděl, jak se Bra'tac stává vůdcem národa Jaffů. Což nás vede k druhé linii, Mitchella a jeho přítele. Linie měla potenciál, Ben Browder i docela slušně hraje, trochu zkoumáme jeho povahu, jenže ouha, pak se tu sejde několik špatných rozhodnutí scénáristů, které mi celou linii znechutí. I když se Mitchell celou dobu obviňuje, tak na konci je mu řečeno, že vůbec nic špatně neudělal a že musí zůstat takový jaký je (zbrklý, neuvážený, pod vlivem emocí), protože jinak by nemohl dělat tuhle práci (že jsem u jiných členů SGC mnohokrát viděl, že takové chování je zásadním předpokladem pro jejich práci, že?). Pak je tu otázka toho, že ukáže svému příteli pravdu o programu Brány - to dostal povolení? A proč by někdo Camovi dával povolení něco Fergusonovi říkat, snad proto, aby ulevili Camovu pocitu viny? Jacobovi to na smrtelné posteli odmítli říct, dokud pro to neměli pořádný důvod (možnost být hostitelem Tok'ry), tady nic podobného  nebylo. Nebo snad Mitchell zařízení odnesl a pravdu příteli ukázal bez povolení? Ani jedno nezní moc věrohodně a ta druhá verze by neříkala o Mitchellovi nic dobrého. Plus ještě nechá mimozemské zařízení nestřežené někde, kdo ho mohou vidět lidé, kteří o programu SGC nic neví.... A pak si naběhne na misi, ignoruje naplánování mise od velitele a dělá si tam, co chce, protože má špatný den - tak na tu misi neměl chodit, takhle kvůli svému duševnímu rozpoložení ohrožuje životy 15 nebo kolika lidí. Jde na palubu lodi zachránit Teal'ca sám, i když na žádné lodi zatím nebyl a z nějakého důvodu Sam i Daniel zůstávají na planetě, i když určitě znají prostory lodi daleko lépe (tady nám zase scénáristé vnucují Cama jako superhrdinu, který nepotřebuje nikoho k heroickému zachraňování světa). A proč mu vlastně Teal'c na konci děkuje, když se zachránil sám, zachránil i Bra'taca a Mitchell tam dorazil, až když už bylo po všem? Jak říkám, potenciál by tu byl, ale to provedení.... Jinak tohle byl počátek všech nesnází s tuctem Baa'lových klonů. Tehdy mi ještě ten motiv klonů nepřišel únavný, to přišlo až později. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl rozdělený na 2 části: Teal'c byl unesen, mučení a držen Bálem... Mitchelův kamarád umírá tak s ním tráví čas a nakonec mu dá k podívání záznamy z misí.... ()

Reklama

Reklama