Reklama

Reklama

Hvězdná brána

(seriál)
  • Kanada Stargate SG-1 (více)
USA / Kanada, (1997–2007), 157 h (Minutáž: 42–96 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Corin Nemec, Ben Browder, Claudia Black, Beau Bridges, Tony Amendola (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(213)

Obsahy(1)

Seriálové pokračování slavného sci-fi filmu stejného názvu. Po dalším objevu Daniela Jacksona je zjištěno, že pomocí hvězdné brány je možné cestovat i na jiné planety. Americká armáda proto zřídí několik týmů pojmenovaných SG, které mají za úkol planety prozkoumat a pokud možno s jejími obyvateli navázat přátelské vztahy. Bojují také proti mimozemské civilizaci, která zotročuje planety, pátrají po původu hvězdných bran a snaží se vymanit z vlivu zkorumpovaných politiků, kteří chtějí bránu využívat kvůli vlastnímu prospěchu. (Sharlay)

(více)

Recenze (1 010)

k212 

všechny recenze uživatele

Váhavých 55%. Za poslední tři série, jiné jsem neviděla a asi nejspíš neuvidím, neb jsem přesedlala na SG-A. Seriál je značně nevyvážený dějově, některé díly jsou přímo řečeno zbytečné, hodně jich je průměrných a jen pár velmi povedených. Navíc jsem za těch 60 dílů vypozorovala stejný mustr, přes nějž je tlačen děj kupředu - dlouhá expozice a bleskurychlý epilog, někdy chybí pointa a obsah jen tak vyšumí do prázdna. Na druhou stranu se mi líbí Ori a Mirdin linie. Výměna hlavních postav v 9. sérii je mi více než sympatická. O'Neilovy sucharské vtípky jsou nahrazeny totálními slavysmíchupudícími hláškami Valinými. SG-1 pro mě nikdy nebylo žádné guilty pleasure, extra zábavným seriálem a už vůbec ne chytrým. Prostě patřím do party ST. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Hvězdná brána úvodem do světa sci-fi, a tudíž si jí asi hodně idealizuji. Jsem ale potěšen, že nejsem jediným, kdo její hodnotu uznává i po tolika letech. Vědecká část je bezesporná, fantastická originální a herecké obsazení naprosto bezchybné. Prvních pět sérií je bezesporu jádrem celého seriálu, zbylé jsou jemně překombinované, zejména poslední dvě. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Když jsem příšel ze školy domů a sedl si na gauč, tak první co dávali v TV byl tento seriál. Tak jsem koukal a koukal a postupně se mi to začalo líbit. Některé díly jsem sice vynechával, ale v zásadě jsem byl tehdá spokojený. Dnes, když to někdy zapnu, tak musím prostě uznat, že to na víc než 3 hvězdičky nemá, ikdyž herci jsou zde opravdu dobří. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Hvězdná brána...Upřímně jsem si k tomuto seriálu nikdy nenašel cestu a je pro mě hvězdnou záhadou, že si tolik lidí i z řad přátel cestu našlo a nedopustili by, že by jim třeba jen jediný díl unikl. To já si zase napamtuji, že bych jediný díl od začátku do konce viděl. Po chvíli mě to začlo supergalaktickým způsobem nudit. A pokud se člověk u TV nudí, tak není nic snažšího než přepnout. Jsem velkým fanouškem vesmíru a vůči všem sci-fi záležitostem, které se v něm odehrávájí jsem velmi přísný. Přece jen i z tohoto prostředí už známe pár důležitých zákonů, na které by se nemělo zapomínat. Ten často skloňovaný humor mi samozřejmě taky asi unikl. V seriálu neshledávám nic pozitivního, takže dávám odpad, i když takový ten z kategorie lepších. Tím chci říct, že třeba rovněž odpadem hodnocené Stmívání, patří o mnoho milionů galaxií níž. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Lepsi nez film, ale tezko hodnotit. Ze zacatku byl kazdej dil originalni protoze prines vzdy neco noveho, ale postupne se napady vycerpali takze se jen opakuji situace, jen se odehrajou krapet jinak a jinde. Ale pokud nebudu hodnotit z hlediska originality, tak je to neco mezi 1* a 5* kazdej dil je na tom jinak, jednou skoro nedychate jak ste z toho hotovy a po druhy skoro nedychate pac se o vas pokousi mdloby. Celkove bych to hodnotil jako prumer, ale na druhou stranu az na Star trek me nenapada jinej povedenej sci-fi serial co se vysila u nas takze za tohle pridavam. ()

Galerie (3 151)

Zajímavosti (195)

  • Přilby Apophisových (Peter Williams) hadích stráží mají nelogickou konstrukci. Hlava člověka je v přilbě v místě, kde má přilba ve tvaru hada krk, a nemůže být tedy přes ně nic vidět. (Thommy91)
  • Původně měl roli Orlina (povzneseného antika z planety Velona) hrát herec David Hewlett, který však musel kvůli časovému rozvrhu roli odmítnout. Nakonec roli ztvárnil Cameron Bright. (AAnubis)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama