Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný přístup na natáčení dosud nejambicióznější a nejkomplikovanější série úspěšného seriálu Hra o trůny z produkce HBO, kde strávila celý rok. Dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka, jehož premiéra bude uvedena týden po definitivním konci seriálu, se noří do bahna a krve, aby odhalil slzy i vítězství, které zapříčinilo převedení fantasy světa Západozemí do filmových studií, polí i parkovišť Severního Irska. Snímek je osobní, zblízka natočenou reportáží přímo z frontových zákopů produkce. Zachycuje nejen strasti ostrovního počasí, které herci a celý tvůrčí tým museli během natáčení podstupovat, ale vyjevuje i nervozitu z blížících se termínů či neutuchajícího zájmu fanoušků. Spíše než tradiční „Making of“ nabídne dokument zábavný, srdceryvný a intimní pohled do hořkosladkého světa tvůrců, kteří se musí rozloučit se svým životním dílem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Za mě větší doják než celá osmá série (a to mi přišla v pohodě). Potěšilo hodně prostoru pro Vladimíra "Night Kinga" Furdíka, největší srdcař je ale stejně Andrew McClay. Snad se ještě někdy někde mihne. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// We are Andy McClay. Všichni, do jednoho. Jinak parádní dokument o zakončení jednoho fenomenálního seriálu, na kterým dřely tisíce lidí (na velkou část z nich se přitom ani v tom dokumentu nedostalo) a u kterého mi mnohokrát nezůstalo jedno oko suché, ano, včetně té poslední série. Ty dvě hodiny jsou obsáhlé, dojemné, mají překvapivě dobrý a častý hudební doprovod a kromě jiného byly místy dost bolestivé na sledování, protože se to strefovalo little too close to home. Nehledě na to, jakmile začne Weiss se svým "...ten years ago," začnou se ty emoce ve mně znovu probouzet a dostávám chuť to celý sjet znova. Neuvěřitelný seriál, neuvěřitelný projekt jako takový. "And now, your watch has ended." ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERY k 8.řadě. Děkuji za náhled za oponu, která ukrývá mnohem víc práce, než si kdokoli z nás umí představit. A oceňuji snahu zaměřit se na ty, které nevidíte na plakátech, ale... ruku na srdce, koho zajímá nějakej rozprašovač sněhu (který dostal víc prostoru než Emilia nebo Kit nebo kdokoli z hlavních hvězd) nebo uřvaná ženská z vizuálních efektů? Ta scéna, kdy se deset minut loučila s dcerou byla opravdu na hraně, už jsem měla chuť to vypnout. Chápu, že se na tom taky namakali a autorka nám chtěla citlivě vylíčit, jak jsou všichni na pokraji nervového zhroucení, protože x týdnů neviděli své děti. Ale dle mého názoru dostatečně nevyužila své možnosti dostat se tam, kam většina lidí nemůže. Prostor, který věnovala chlápkovi co hrál křoví v křoví dalšímu křoví, mohla využít třeba rozhovory s HERCI/scénáristy, nějakou sondou do jejich duše nebo klidně víc "behind the scenes" záběrů. V podstatě jediné, co mi utkví v paměti je čtení scénářů, kdy Kit reagoval na smrt Dany, Vladimír Furdík a Emilia & její paruka a pocit úlevy. Dost možná ještě Kit se slzami v očích, říkajíc, že GoT nebyla jeho práce, ale jeho život. Jinak je paradoxní, že "největší" série z hlediska produkce a výpravy byla sice vizuálně i herecky dokonalá - a já děkuji celému štábu - ale ty logické chyby a podivný vývoj postav je prostě neodpustitelný. Při sledování dokumentu jsem z toho taky měla trochu pocit, že byli všichni tak hrozně unavení, že ten konec prostě odbyli, protože ty dvě hodiny většinou posloucháte jen jak je to hrozný, jak už melou z posledního a jak už (ne)chtějí, aby byl konec. Uvědomuju si, že to tak úplně asi není, ale tomu pocitu jsem se prostě nemohla ubránit... Stručně a jasně, kdyby dali tu kameru do ruky mně, věděla bych asi líp co s ní. :D Hrozně nevyužitý potenciál, bohužel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím uznale přikývnout, že HBO od konce 7 řady usoudilo, že má ke konci seriálu v rukách obrovský klenot a nepodcenila nadílku všemožných dokumentů ze zákulisí. Kromě Poslední hlídky na HBO GO najdeme pravidelné cykly Za oponou a Pár minut navíc (nevím, proč to nespojili, většinou to vychází na 20+5min), jež známe už z předchozí sezóny. Tím pádem bych od Poslední hlídky čekal poněkud komplexnější vhled/ohlížení do celého seriálu, ne "jen" prodlouženou verzi výše zmíněného, která na mě popravdě ani neměla takový efekt, po tom co jsem každý čtvrtek nakoukával bonusy přímo od HBO. Kvalita zpracování dokumentu je pochopitelně bez chybičky a pravděpodobně mnoho lidí u toho uroní slzu (potěší krátká česko-slovenská vsuvka), ale zdaleka nejvíc se mi líbily staré záběry z prvního čtení scénáře z úplně první sezóny (Sean Bean už věděl, co ho čeká) a rozhodně bych si dokument Jeanie Finlay užil více se staršími vsuvkami. To je ovšem převážně můj problém mé přílišné informovanosti a očekávám, že se ještě nějaké zajímavé bloky, shrnující kompletně celou ságu, byť třeba neoficiální, v budoucnu ještě objeví. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, anebo naopak nešťastný nápad, nesoustředit se toliko na hlavní hvězdy celé show, nýbrž natočit GoT dokument z pohledu vedlejší herecké skvadry aka pološíleného fanouška seriálu? Za sebe říkám, že scény s Emilií, Kitem a ostatními na mě působily mnohem intenzivněji, a prostoru, věnovanému no name tvůrčím posilám, moc nerozumím... Protože co dělá například ze všech dokumentů LotR/Hobbit tak neskutečně adorovanou záležitost? Je to přímý kontakt se členy Společenstva/trpaslíky! Kýžený efekt nicméně HBO naplnilo, a chci si celý seriál pustit co nejdříve znovu, pěkně od začátku. A pořád jsem nepřestal doufat v tu ultimátní blu-ray edici s miniaturou Železného trůnu. Našetřeno mám. Čekám. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý dokument pre toho, kto ma rad GoT, ale kvalitami prsteňovej trilogii nesiaha ani po členky. Na to, že to ma 2 hodiny je tam malo hlavných hercov a priveľa nezaujímavých komparzistov, maskérov, kostymérov a iných zbytočných ľudí, čiže kto čaká rozlúčku s hercami tu nedostane. Na druhu stranu Vlado Night King potešil. 75% - 4* ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Tolik energie a úsilí celýho štábu... aby se k nim pak dostala petice podepsaná milionem lidí o přetočení poslední série. D&D jsou blbci, ale cast&crew jsou borci! Každopádně tohle je zase po dlouhý době parádní making of, kde je zároveň nádherně zachycená esence toho, jaký to je dělat film - krásný i příšerný zároveň. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Srdcovka pro všechny fanynky a fanoušky. Opravdu luxusní projekt, který spojil miliony lidí po celém světě a uvrhl seriálový svět v úžas. Tento seriál opravdu nemá obdoby, co se popularity týče. Jeho znalost a sledování se stává prakticky nutností každého člověka na planetě, který má zájem, aby byl jakýmkoli kolektivem přijat a nebyl za vyvrhele společnosti. Veškerý úspěch tohoto seriálu stojí za brilantním příběhem. George R.R. Martin je opravdu velký frajer. Dokument o něčem tak úžasném nemohl být ani jiný než úžasný. Nádherné nakouknutí do zákulisí, kde na první pohled všechno působilo dojmem, že sledujeme jednu velkou rodinu. Nejvíc na mě zapůsobil Kit Harington, který působil dojmem, že svoji roli pouze nehraje, ale že tou rolí žije. Tak to má vypadat. Jsem rád, že tento dokument potvrdil moje podezření, že tentokrát tlačily tvůrce televizní termíny více než kdy dříve, což se odrazilo a podepsalo na samotném seriálu, a to nejenom na kelímku, který tu a tam někdo pozapomněl na scéně. Od tvůrců bylo velice pozorné, milé a hezké, že dali zaměstnání i opičákům. Zvláštní ironií osudu zprostředkovával bílý "sníh" člověk, který byl černý jak bota. Mimořádně zajímavá záležitost, kde jsem hltal takřka každou sekundu. Ať už je řeč o nekonečném nočním natáčení, které muselo být zejména obrovský nápor na psychiku všech zúčastněných. české stopě (dokonce zazněl Honza Nedvěd), luxusním komparzu, který byl plný opravdových nadšenců (Andrew McClay) a hlavně pohledu do zákulisí některých z ústředních postav. Vynikající záležitost. Lepší 4 kousky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o 8. sérii tohoto skvělého seriálu. Člověk si ani neuvědomuje, kolik lidí vlastně stojí za touhle masivní show. Je to šílené. Jsou zde záběry na většinu herců, ale větší prosto je věnován jen některým z nich. Dost se tu věnují například maskérům. Hodně prostoru má kupodivu Vladimír Furdík a to jako Noční král i kaskadérský koordinátor. V jednu chvíli tam dokonce i hraje Podvod od Nedvědů. Můžeme zde například vidět, jak náročné je postavit určité kulisy pro jednotlivé scény, případně jak zdlouhavé je samotné natáčení. Je tady i snaha o jistou emoční stránku díky hlavní maskérce a její dceři nebo nadšenému komparzistovi. Co jen teď budou všichni dělat? Mohlo to být ale o něco kratší. "Kít." ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Poslední série pro mě byla veskrze zklamáním, přesto jsem si nenechal ujít tenhle dokument z natáčení a všeho, co se dělo kolem... Zajímavá tečka za nevšedním seriálem. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Upřímně moc mě nezajímá, co si dělají lidi kolem seriálu. Samozřejmě chápu, že tito lidé odvedou víc práce než herci, ale těšil jsem na herce a ne na kompars. Scény s herci jsou TOP a vrací mě to zpět do seriálu, ale všechno ostatní kolem je průměr. Nostalgie tu pořád je a hodně potěšil prostor, který dostal Vladimír Furdík :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je úžasné vidieť, ako sa to celé pripravovalo. Najsmutnejšie je, že dokument o natáčení je oveľa lepší než záverečná séria celého seriálu, ktorá bola historicky asi najhorším zakončením niečoho tak veľkolepého, to budem ešte dlho predychávať. Objavia sa aj obaja vinníci tak amatérskeho konca. Až mi bolo divné, ako tí herci tam čítali scenár a nebolo im divné, že je to na hovno. Kit Harrington sa dokonca rozplače, pretože má zabiť Daenerys, tak to mi ho vyndej. Benioff a Weiss môžu navždy už len olizovať rapavú pätu v otvorenej sandále pána spisovateľa Martina. Vzhľadom na ich neschopnosť by bez neho seriál skončil asi po troch častiach. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost o ničem. Behind the scenes video, které někdo roztáhl do dvou hodin a které se bohužel nezabývá ani tolik procesy a důležitými rozhodnutími důležitých lidí, jako spíše těch nedůležitých a jejich osudů. Vlastně jsem se nic moc nedozvěděl a to mi na tom vadí nejvíce. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné ohlédnutí za celou sérií, jedna hned získá další úhel pohledu. Vnímám tento dokument jako poděkování a možná i svým způsobem projev úcty všem těm "malým a neviditelným", bez jejichž mravenčí práce by to vlastně vůbec nešlo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na stovky lidí, které ve filmu není vidět. 1) Podívat se na seriál dílčím pohledem především jedné produkční není špatný nápad. Bohužel film o filmu trpí stejným neduhem jako bitva s Bílými chodci: je to příliš dlouhé, příliš stejné a tudíž dost nudné. 2) Výstižný koment: hellstruck***, hansel97***. ()

Reklama

Reklama