Reklama

Reklama

Kdo mi jde po krku

  • USA Those Who Wish Me Dead (více)
Trailer 1

Místní hasička Hannah (Angelina Jolie) se stále ještě nevzpamatovala z tragické události, kdy před několika lety při lesním požáru zahynuli tři lidé. Bolestné vzpomínky se snaží potlačit tím, že se záměrně připravuje na nebezpečné situace a oddává se samotě na vrcholu rozhledny uprostřed divočiny v americké Montaně. Jednoho dne tam náhodou najde vyděšeného dvanáctiletého chlapce. Mladík je zkrvavený a traumatizovaný. Společně musí prchat neprostupným lesem během silné bouře, ale netuší, že na ně číhá ještě větší nebezpečí: dva nelítostní nájemní vrazi, kteří jsou chlapci v patách. Mezitím vypukne obrovský lesní požár, který pohlcuje vše, co mu stojí v cestě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

classic 

všechny recenze uživatele

Tí, ktorí mi želajú smrť,” budú za to veľmi škaredo potrestaní, lebo kto druhému jamu kope, sám do nej spadne, ale pokým sa tak nakoniec stane, ešte strašná hromada montanských stromov do tla zhorí, čoho bude ináč priamou svedkyňou i mimoriadne pôvabná hasička Hannah, ktorú stále bičujú výčitky svedomia, no treba tiež konečne podotknúť, že na tie už čas mať rozhodne nebude, musí ich hneď zahodiť za hlavu, pretože CHCE neustále zachraňovať neplnoletého Connora, ktorý nie je momentálne na nejakom relaxačnom pikniku, ale konkrétne na zbesilom úteku pred dvomi "profesionálnymi" , nájomnými vrahmi, ktorí mu bez mihnutia oka - chladnokrvne zavraždili otca Owena, zároveň i účtovníka, kde sa azda úplne automaticky ponúka záverečné skonštatovanie: "muž, ktorý vedel príliš veľa" ..., a to sa mu zrejme stalo neskoršie osudným. Netreba zbytočne hádzať flintu do žita, lebo pokým človek stále dýcha, jestvuje predsa nádej na prežitie, i keď je situácia extrémne komplikovaná a vyhrotená do maximálnej krajnosti, a to nielen kvôli úmyselnému založeniu požiaru pomstychtivým podpaľačom-hrdlorezom !!! Do kauzy sa primiešajú i ďalšie postavy, ktorých sa to (ne)priamo týka, ale už je neskoro vziať nohy na plecia, keďže dotyční "mordári" (už) začali akosi príliš vystrkovať svoje rožky... / Nie som si istý, či počiatočný scenárista Taylor Sheridan, je súčasne i kvalitným režisérom, že síce snímok "Veterná rieka" z roku 2017, to stopercentne dokazuje, pričom tentokrát si pravdepodobne vybral trochu slabšiu chvíľku, lebo nakrúca akýsi (pra)zvláštny kinematografický počin, ktorému som snáď ani nikdy poriadne neprišiel na chuť, aj keď som zase na druhej strane veľmi ocenil jeho technickú stránku, najmä kameru Bena Richardsona, ktorému sa v "hľadáčiku" krásne vynímala nádherná herečka v hlavnej úlohe - "BOHYŇA" Angelina Jolieová, v podstate kvôli ktorej som napokon tento risk riskol, pretože som sa už dopočul všelijakých dojmov "z prvej ruky" , ku ktorým mám práve teraz, vskutku hodne blízko, až normálne váham s celkovým hodnotením iba - 40 % ? Rozhodol som sa, že táto trilerová, miestami dosť intenzívna "jednohubka" , mi nijako zvlášť extra neublížila, na jedno pozretie bohato stačila, keď mi rýchlo ubehla, a tak tie tri hviezdičky, sú s odretými ušami, ale už ostanú napevno zafixované ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $7,347,103║ Tržby Celosvetovo $17,572,321▐ Strach a hrôza si toto pozrieť. Tak pritiahnutý film za vlasy a s takým obsadením sa len tak nevidí. Nehorázne klišé na každom kroku a príbeh postavený na vode, úplne banalita na entú. Ani sa mi nechce veriť že toto zbúchal predtým ešte výborný Taylor Sheridan.  /15%/ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malíček s Jackem od fazolového stonku sice byli nájemní, ale maximálně klauni, které si pozvete na dětskou oslavu narozenin. Možná se najde někdo, kdo se jich bude bát, ale jinak budou rozdávat smích.. Zapálit světlicemi les bylo stejně chytré, jako chtít dostat Micka Dundeeho v jeho australské buši. Proti nim totiž stojí superdrsný fajrfajtr Angelina s pažemi vyrobenými v Solo Sušice. Bez větší úhony zvládá pád z několika metrů na záda, zásah bleskem či několik děl do plastikami vytahané tváře a když na ni přijdou ochranitelské pudy, ohání se požární sekyrkou jak nasraný Čingačgúk.. Sheridan si zřejmě toužil odskočit do prostoty devadesátkových akčních thrillerů, nicméně bude pro nás lepší, když si sbalí své áčkové rekvizity a vrátí se k tomu, co mu nekazí pověst. Do hlavní role původně zvažovaný Cage by nebyl špatný, protože tohle je film jeho parametrů. Možná se bál, že by mu vzplál zbytek vlasů.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, co se stalo s těmi luxusními scénáři z rukou Sheridana ? Když si vzpomenu na jeho žánrové skvosty (Wind River či Sicario), tak se mi chce skoro brečet z toho, co předvádí poslední rok. On nespadl do béčkových vod, tohle je propad do vzdálenějších pozic od A. Fakt jsem se na film těšil, vyloženě jsem nečekal revoluční podívanou, ale i tak. Plus k tomu všemu návrat Angeliny Jolie do akční role. Ale výsledek dopadl bídně. Ono načrtnout tak zajímavé záporáky, kteří jsou před všemi o pár kroků napřed, byl rozhodně fajn krok, problémem bylo, jak postupem času započali kupit takové množství lajdáckých chyb a přehmatů, že jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jediná scéna mi utkvěla v paměti, jedná se o to přepadení auta na silnici, to za mě bylo skvostně natočené a vygradované. Celkově kamera a hudba jedním z mála kladných aspektů. Akční stránka mě nestrhla, pár scén vyloženě k smíchu (to přebíhání pole, kam padal jeden blesk za druhým ? jakože co?) a rádoby happyend tomu moc nepřidal. Být vámi, tak bych se filmu vyhnul. 4/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat v nechtěné parodii něčeho, co mělo být aspoň na základní bázi dramatické, ale je to jenom k politování směšné. Taylor Sheridan frčí sešupem dolů, asi má rád ovoce, takže touží po Zlaté malině. Přitom je to záhada. Souběžně s tímhle psal a točil i seriál Yellowstone, a to je svými výživnými emocemi a perfektně logicky stavěným příběhem úplně, úplně někde jinde. Tady ve filmu jsem citlivého Sheridana poznal jen v malé subtilní scéně s hlazením koně, jinak jsem z té přemíry debility celou druhou půli tloukl hlavou do zdi, z nudy vyčesával drobky z plnovousu, počítal prsty na ruce a koukal na hodinky, kolik té pocitové tortury ještě musím snášet. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Hnedý kabát s bielym kožušinovým lemom, ktorý Angelina Jolie vo filme nosí, je identický ako kabát, ktorý bol ikonickou súčasťou Lary Croft v hernej sérii "Tomb Raider". Rovnako cepín, ktorým sa ku koncu filmu oháňa, bol v jednej z hier kľúčovou zbraňou Lary Croft. Netreba zrejme zmieňovať, že práve Laru si Angelina pred rokmi zahrala vo filmoch Tomb Raider (2001) a Tomb Raider: Kolíska života (2003). (matthew.17)
  • Angelina Jolie o návrate k herectvu po rokoch režírovania: "Milujem réžiu ale v mojej rodine sa zmenila situácia, ktorá mi niekoľko rokov neumožňuje režírovať. Potrebovala som robiť kratšie práce a byť viac doma, tak som sa tak trochu vrátila k niekoľkým hereckým rolám. Taká je skutočná pravda." (Arsenal83)

Související novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (více)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (více)

Reklama

Reklama