Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obvykle se na trailery na tento menší typ filmů nedívám, nicméně ten na Let Him Go jsem z nějakého důvodu viděl a o to více mě pak ve filmu překvapila druhá polovina, která se ubírá naprosto jiným směrem, než jsem mohl čekat. A to se mi dost líbilo, zvlášť po klasickém úvodu, kdy jsem hned měl pocit, že sleduju starosvětské drama například z dílny Clinta Eastwooda. A jelikož s nadšením sleduji seriál Yellowstone, tak při vyplnění mezer mezi sériémi kdykoliv rád matadora Kevina Costnera uvidím. Příjemné překvapení...70% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a silný příběh. Především kvalitní scénář je hlavním znakem tohoto filmu, plus výborné herecké výkony Kevina Costnera a Diane Lane. Já jsem se přesně vžil do role prarodičů a měl jsem u některých scén husinu. Tohle je přesně příběh ze života, kdy jste v jednu chvíli šťastní a všechno klape, až se stane jedna tragická událost a vše to začne jít z kopce. Ale než abyste to nechali být a dožili v klidu svůj život, tak se rozhodnete pomoci a pro rodinu obětovat vše! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka bez Eastwooda a s Costnerem. S námětem s hezkými tématy, ale tak nějak přespříliš jednoduchým, pouze po povrchu plovoucím podáním. Žánrové klišé spolu s Giacchinem, který se poetickým westernovým brnkáním marně snaží napodobit skladatelské duo Eastwood/Niehaus, jen potvrzují průměrnost díla. Je to škoda - snaživá Diane Lane tomu (jako jediná) dodává náznaky hloubky a motiv s osamoceným indiánem má něco do sebe. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvele zahrané postavy, obohratý príbeh a tuctová réžia. Naviac to má neskutočne pomalé tempo a v prvej polovici sa toho veľa nestane a fakt sa to strašne vlieklo. Ale najviac ma na tom filme sral celý ten ústredný konflikt medzi dvoma starými strigami o svoje potomstvo. A príliš veľký rozdiel medzi nimi nakoniec nebol. Obidve svojou neústupnosťou a sebectvom ničili všetkých ľudí okolo seba. Takže nakoniec som neprial víťazstvo ani jednej a bolo mi ľúto všetkých tých chudákov, ktorý to odskákali. Ešteže film v mojich očiach zachraňuje tradične skvelý Costner v úlohe v ktorej ho mám najradšej. Každú jeho scénu a gesto som si vychutnával. Druhýkrát si tu ale už najskôr nepustím. 6/10. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi celou dobu příčilo to hluboké přesvědčení prarodičů o jejich oprávněném jednání, takže když vyrazí na cestu s cílem uzmout vnuka z náruče jeho matky, musel jsem nad tou nedostatečně obhájenou bláhovostí kroutit hlavou. Nakonec to samozřejmě vygraduje do vesměs předvídatelné hardcore redneck tragédie, což snímku láme vaz podruhé a překračuje to tím pomezí mezi obstojně vystavěným sociálním dramatem a melodramatickou srágorou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama