Reklama

Reklama

Film o filmu: Pán prstenů - Návrat krále

(TV film)
  • USA National Geographic: Beyond the Movie - The Lord of the Rings
všechny plakáty

Obsahy(1)

Třetí a závěrečná část filmové adaptace Tolkienovy literární trilogie Pán prstenů má sice svou premiéru dávno za sebou, s odstupem času je ale pro fanoušky (kteří si možná mezitím stačili Pána prstenů i přečíst) snad o to zajímavější pustit se do dobrodružství hledání pramenů, z nichž Tolkien - a koneckonců i režisér Jackson - mohli čerpat. Některé paralely mohou znít fantasticky, jiné přehnaně, některé možná i směšně. Tvůrci amerického dokumentu ve spolupráci s historiky i jazykovědci odvedli vyčerpávající práci. Chybět samozřejmě nebudou ani ukázky z filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby zajímavé, ale kdyby to bylo přímo o Tolkienově díle, bylo by to mnohem lepší a záživnější. Takhle je to šedý průměr a nic extra působivého, vlastně to ani není o té trilogii, 3 hvězdy. ()

Elemmírë 

všechny recenze uživatele

Z tohoto dokumentu jsem mírně zklamaný. Měl jsem z něj totiž dojem že veškerá práce profesora Tolkiena co se týče Pána Prstenů je pouze alegorií na skutečné světové události, což on sám razantně popíral... to by měl ovšem komentátor který si v celé trilogii zahrál jednu z hlavních rolí, člena Společenstva, uvědomit. ()

Reklama

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

To, co prezentuje tento dokument jsem nikdy v LOTRovi neviděl a neuvidím, protože t tam vidět nechci. Připouštím možné souvislosti mezi realitou a fantazy, které mistr Tolkien vymyslel, ale to co ukazuje tento film je přehnané. Připomíná mi to rozbory básniček z mých hodin češtiny, a nebýt odpad nejnižší tak sáhnu ještě k nižšímu hodnocení... ()

Zajímavosti (1)

  • V době, kdy byl film dokumentovaný film promítán v kinech, dotáčel Peter Jackson scény pro prodlouženou verzi. Některé nepoužité scény byly uvedeny v tomto dokumentu. (Terva)

Reklama

Reklama