Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré, středověce špinavé a obhroublé, s Edmundem nejslizčím, ale oproti dalším sériím (které jsem zatím jenom přečetl) o nějaké to století slabší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek Atkinsonovi kariéry nemohl odstartovat lépe. Sám si svoji postavu napsal a dokonale se k němu hodí. Sice to chvíli trvá než si člověk zvykne na tento druh humoru ale druhá půlku seriálu (respektive 3 díly) je opravdu výborná. Příběh se odehrává mezi 13-14 století, a je až podivuhodné jak se autorům podařilo do této ponuré doby vměstnat tolik humoru. Jediné co seriálu kazí na genialitě je náš dabing, který jako by dělali na koleně a je to vcelku škoda. Řada vtipů vyzní jakoby do prázdna. 7/10 ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Atkinsona díky jeho posledním celovečerním filmům zrovna dvakrát nemusím, ale komediální seriály jako je tento mu nabízejí ten pravý prostor, aby uplatnil svou skvělou komiku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Vychytaný a chytrý britský humor pevně vládne tomuto sitcomu. Některé menší záškodníky a chybky s přehledem válcuje Rowan Atkinson. Vtípky a hlášky si už dnes nepamatuji, je to docela dávno co tohle běželo v TV, ale co v paměti (bohužel) zůstalo je totálně trapný a nepovedený dabing.. fuj! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Další z těch kultovních britských sriálů, které jsem prostě nepochopil, přijde mi to tak TRAPNÝ!!!!! Rád bych si to nechal nějak vysvětlit nebo něco, fakt jsem to poctivě zkoušel zkouknout, ale nešlo to. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Diametrálně odlišné poloviny, první tři díly jakž takž solidní, ten třetí dokonce nic moc, ale od čtvrtého do šestého nezastavitelný řehot a záplava geniálních gagů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznace nejslabsi ze vsech ctyr serii o Cerne zmiji, v prvnich 4 dilech je na zasmani jen sem tam neco. Ale zachranujou to dva pekne vostry zaverecny dily o lovci carodejnic a o bande zloduchu. A samozrejme nejvetsim tahounem tu je Rowan Atkinson, kterej si roli viditelne uziva a nechybi u nej klasicky pobihani, naprosto ultimatni skleby a tentokrat i takovej zlomyslnej humor a sem tam naka hlaska. Naopak moc mi nesed Brian Blessed, kde tvurci tezi hlavne z toho, ze vypada jak sileny hovado a neustale vyrvava, ale me to misty spis rozcilovalo. Taky me prekvapilo, ze smich tu je pridanej hodne spore a u spousty vtipku chybel. Celkove to je tak na 4*, ale precejen tvurci se tu teprv zahrivali, tak primhourim oko, uz jen kuli tem dvoum perfektnim dilum a skvelymu Atkinsonovi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pane? Mám vychytralý plán..." Jako milovník britcomů to říkám nerad, ale v rámci objektivity - tahle první série je vážně mizerná. Humor je ještě příliš vulgární, Edmund Blackadder příliš degenerovaný a Baldrick příliš inteligentní. Teprve ve druhé sérii, poté, co se k týmu připojil Ben Elton, je všechno tip top. A nenechte se odradit ani opravdu strašlivým dabingem. 60 % ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Miluju britský humor , miluju Rowana Atkinsona - jak jinak by pak mohlo dopadnout hodnocení Černé zmije. Chytré , vtipné , zábavné...co dodat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycka jsem si myslel že Rowan Atkinson hrál jenom Mr. Beana a tohle jsem opravdu nečekal, tohle je snad ještě lepší než Mr. Bean. Atkinson prostě tyhle typy komediálních seriálů umí skvěle ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Britcom, co není pro každého. Narozdíl od RD má ovšem pro nás tu nevýhodu, že ho Nova odvysílala s nemožným rychlodabingem (i když Prager válí). "Ach, svět je plný bezbožnosti, sestro. - Dnes si tedy nebudete přát svícen, matko představená?" "Ale někteří nebojují, oni tam jen tak leží." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se na počátku 90. let objevila Černá zmije na českých televizních obrazovkách poprvé, považoval jsem ji za svého druhu výjimečný počin, hodně originální, ujetý a navýsost vtipný. České stanice se rozhodly k Černé vrátit po více než 20 letech, a tak jsem mohl konfrontovat své vzpomínky s realitou. První díl mi přinesl velké zklamání, protože ujeté to bylo, ale z mého dnešního pohledu to nebylo zdaleka ani tak vtipné, jak jsem předpokládal. Následující díly série ale rozpačitý dojem napravily, protože v prvním díle evidentně scénárista i Atkinson teprve hledali tu správnou polohu humoru a nadsázky. Stále je to nadstandardní záležitost z pohledu žánru, protože středověký sitcom věru nevidíte na obrazovce každý den. Atkinson poprávu patří mezi komediální špičku a tady to jen potvrzuje, i když příhody pana Beana ze současnosti mi (v té seriálové podobě) přijdou přece jen lepší. Celkový dojem: 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda: Čáryčichač a Lovec čarodějnic. Edmund s kastrolovým sestřihem a v asexuálních přiléhavých punčocháčích nenápadně ovlivňuje dějiny Anglie od bitvy na Bosworthském poli (1485). Nejméně zábavná série, ale začátky jsou vždycky těžké. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak tu spousta uživatelů ve svých komentářích sděluje, 1. série tohoto kultovního seriálu je skutečně dosti chabá. Kvalita značně pokulhává a nabízený humor mi přišel více trapný, než vtipný. Rowan Atkinson a jeho šklebící se grimasy mi také příliš humorné nepřišly, zjevně ještě zůstal zaseklý v Mr. Beanovi:) Zhlédla jsem asi 2 díly, které mi úplně stačily a rozhodla jsem se raději počkat na 2. sérii, o níž jsem doufala, že bude o mnoho lepší. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejkultovnějších a nejzábavnějších britcomů, který stvořil britcomovou ikonu - Rowana Atkinsona. Věštba *****. Úžasný počáteční výklad, jedinečná bitva, výtečné rozuzlení. Lepší první díl si snad nemohli přát (Edmunde, že ty tam máš zase ovci...). Zrozen ke kralování ****. Ač se to nezdá, zde spíše než Edmund dělá šou potrhlý Skotský válečník (bezva týpek) a král (ostatně jako v každém díle). Skákající tanečníci rulezz. Arcibiskup ***. Nejslabší díl série. V žádném případě není špatný, ale vtipů není tolik. Kromě obchodu s falešnými kristovými ostatky, honičky v klášteře a rozmluvě jeptišek o svícnech žádná řachanda. Vousy španělské královny *****. Série se přehoupla do druhé poloviny a autoři si dali více záležet. Výtečně vypointovaný díl (Princezna je mladá, krásná, ale je jí 12 let...). Lovec čarodějnic *****. Geniální special guest star Frank Finlay coby ulítlý inkvizitor, co slovo to perla, co vteřina to vtip. Nejlepší díl série. Černá pečeť ****. Začátek je velmi vtipný, Edmundovo shánění vrahounů výtečné (zajímavé tváře :-)). Na závěr se mi málem chtělo brečet. Dodatek: Herecké obsazení je skvostné, především Rowan Atkinson a Brian Blessed válí. Zatím však "pouze" velmi dobrá série, ta největší sranda nás teprv čeká. TV Nova vyrobila už téměř kultovní neuvěřitelně tragický dabing (no, spíše čtený překlad). 85%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Černé zmije má většinu správných ingrediencí, ty ale nejsou ani zdaleka tak dobře odměřené a namíchané, jako v následujících inkarnacích. Vtipné momenty občas probublají, tu a tam pobaví chytrá narážka na Shakespeara, či Monty Pythony, kolem a kolem jde však jen o průměrnou televizní zábavu. Nemáte-li času nazbyt, doporučuji středověk přeskočit a začít až mnohem vtipnější druhou, alžbětinskou sezónou. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Druhá série je jasně nejlepší co se nápadů, fórů a Atkinsonovy vizáže týče, ale i v těch ostatních má Zmiják svůj neodolatelně šmejdský půvab, který nelze ignorovat a nemilovat. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární britcom a Rowan Atkinson v roli černé zmije ( Edmund Black Adder ). Jedná se o takový průřez anglickými dějinami, děj se odehrává v patnáctém století na dvoře Richarda IV. V Anglii uznávanější než Mr. Bean. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije nabízí zcela odlišný humor, než na jaký jsme u Atkinsona zvyklí. První série je celkem nadprůměrný sit-com, který je ovšem hrozně zdevastován naprosto špatným až zrůdným, a trestuhodně odflákntým dabingem. Celý seriál dabují snad 4 lidi, hrůza. Také je úplně potlačen zlověstný a škodolibý smích hlavního hrdiny. Zrušte dabing! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Neotálej princi, a ponoř svůj jazyk do vlhkého příkopu mých úst, a nechť se tvé paže zmocní předprsí mých asymetrických křivek. Neb v těchto dobách temna, kdy jsou ženy týden co týden znásilňovány muži sedmi různých národností, je ztopořený pyj tvé vznešenosti plamínkem naděje!" "Inu dobrá tedy!" ()

Reklama

Reklama