Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku zaražen zdejším hodnocením. Protože mě první řada černé zmije moc nenadchla. Po rozpačitých, nudných a docela trapných úvodních dílech, se sice v druhé polovině solidně rozjede, ale stejně. Gagů moc není. Kulisy a herci působí dost lacině a celé to zavání lacinou fraškou. Ale musím uznat, že určité kouzlo seriál přeci jen má. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pro drtivou většinou lidí je Rowan Atkinson prostě Mr.Bean. Pro mě je Edmund "Černá zmije". Zcela kultovní a dokonalá podívaná která dostává z Anglického humoru maximum (mimochodem kdo viděl i v originále musí uznat, že spousta skvělých vtipů a slovních hříček se prostě do CZ jazyka přeložit nedá...). pozn.: šuškalo se že vznikne ještě jedna řada z Ruska (východní větev rodu "černé zmije"). Bohužel jak se zdá z toho nic nebude :(. ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový satirický pohled na anglický středověk, jak si jej většina Britů představuje podle nejrůznějších klasik, zejm. Shakespearových historických her, na nichž je také postaven trošku příliš spletitý příběh, Blackaddera, který se se svými věrnými služebníky snaží dostat na královský trůn. Další série jsou prý lepší, snad jo. Herci hrozně přehrávají (hlavně Atkinson, který mně nezaujal ani v Beanovi), děj není ani tak nesmyslný, aby byl absurdní, ani tak logický, aby byl smysluplný. Kvalita gagů je dost kolísavá, některé jsou vysloveně trapné (třeba neustálé ovčí narážky), jiné výborné (jmenovitě inkviziční soud), jiné výborné, ale jinak by mi přišly trapné (třeba většina shakespearovských narážek, if you see the hills, go the other way aj.), což je znak dobré komedie. Celkově nic moc a doufám ve zlepšení v dalších sériích. Mimochodem, závěrečná písnička je vážně úžasná, nesmírně chytlavá i vtipná. And what is your name? - Baldrick, my Lord. - Then I will call you... Baldrick, Baldrick. ()

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

omg, takovým humorem jsme se bavili na prvním stupni školy základní. Je to infantilní a naprosto ztřeštěný - bohužel však ne vtipně ztřeštěný, jako jsou MP. Atkinson se pitvoří, až je mi za něj samotnýmu trapně - avšak jednooký mezi slepými (Brian Blessed, Tim McInnerny, Elspet Gray...) králem. S přimhouřením oka a ucha jsou to dvě hvězdy. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, ale 4* dát musím. Normálně bych o 5ce vůbec nepochyboval, ale ve srovnání s tím, co přijde v dalších sériích, je to pouhý odvar. R. Atkinson mile překvapil. Že je vtipný i když mluví, a dá se říct, že když jenom mluví. Špinavost středověku pěkně udělána, Adder je fakt slizoun, ale vtipné to opravdu je :). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Edmundowo manželství s princeznou Leiou Uherskou je odkazem na manželství Richarda II. s Isabellou Francouzskou, které bylo v době sňatku pouhých 6 let. Bylo to čistě politické manželství bez sexuálního soužití. Isabella ovdověla v 10 letech. (Kulmon)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama