Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (167)

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak všichni mluví o dalších řadách Černé zmije, to pro mě byl docela šok - první tři díly byly hlubokým podprůměrem, ten pvní dokonce to nejhorší co jsem kdy v britcomu viděl. Na druhou stranu druhá trojice byla opět výborná, hlavně u puritánů jsem se dost dobře bavil. Rozhodně se dá říct, že se humor Černé zmije zjemňuje podle doby, kdy se příběh odehrává. Možná bohužel. ()

Hraboshka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páni, Blackadderovi to tady fakt sluší!! :) Nevím, jestli je to tím vzhledem nebo čím, ale přijde mi, jako by tak nějak zmoudřel... To mu ovšem neubírá na vtipnosti, spíš naopak. Ale 5* stejně nedám, protože se tu a tam objeví i trochu trapnější vtipy (třeba ty s Nursie...). Jinak ale tleskám, paráda! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii Černé zmije byl Rowan Atkinson nucen změnit styl a důkladně přezbrojit v souboji o diváckou přízeň, protože jakkoliv se z dnešního pohledu Černá zmije může jevit jako kultovní záležitost, na britském trhu bylo její přijetí vlažné. Největší transformaci podstoupila hlavní postava. Ze smolařského nekňuby se zakyslým obličejem se stal vychytralý uhlazený renesanční kavalír, který sarkasticky glosuje události kolem sebe a vládne hbitým jazykem. Protože tahle proměna znamenala úspěch, v dalších sériích se měnilo pouze postavení Atkinsonova hrdiny, základní povahové rysy a projevy zůstaly stejné. Osobně považuji druhou sérii za krok k lepšímu a jeden z vrcholů britské televizní komediální scény 80. let. Celkový dojem: 95 %. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi britský humor a prohlašuji se za čestného anglofila.. Jenže když někdo sáhne na alžbětinskou dobu tímto způsobem tak neznám bratra. Dialogy typu : služka říká Alžbětě "Když jste byla mladá tak jste vyrostla jako chlapec, pak jsme si všimli, že nemáte pindíka...", sluha na Edmunda : " Tady je pavouk dáte si? Schovával jsem ho sice pro sebe ale...". No asi jenom mě přijde trapné dělat si legraci z tudorské růže Alžběty. A tak se budu snažit dělat, že jsem NIC takového nikdy neviděla. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší ze všech sérií. Zřejmě tomu i pomáhá moje obecná slabost pro renesanci. Oproti první sérii je to obrovský kvalitativní posun. Ubylo infantilnosti a naopak přibyla promyšlenost. Následující série (které jsem taktéž ohodnotil 5*) jsou sice na podobné kvalitativní výši jako ta druhá... Ale těžko může něco trumfnout lorda Flashhearta (byť se objevil i ve čtyřce), popravy, zoufalou finanční tíseň (spojenou s úchvatným Percyovým zelenem), zámořské objevy s kapitánem Rumem a především epizodu "Pivo", kde se zpije i královna Alžběta I. a které se tedy opravdu těžce konkuruje. I když jsem kompletní Černou zmiji viděl již několikrát, dokáže neustále překvapovat a bavit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)

Reklama

Reklama