Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (167)

tom.cube 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od první série obrovský skok. Skok ale sakra vysoko! Přerod Lorda Blackaddera do inteligentního, sarkastického elegána nemohl dopadnout lépe. Objevují se nové, geniální postavy, které s námi zůstávají i v nadcházejících sériích. Jen malinký kousek za mým osobním vrcholem, což je 3.sezóna této geniality. Škoda, že Lord Flashheart nedostal více prostoru (znovu se objeví až ve 4.sezóně), jeho zjev v prvním díle je odzbrojující. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmund v druhé sérii dospěl a vychytral. Už není takový magor jako v první sérii, ale dostal pekelně ostrý jazyk a neskutečně prořízlou pusu, kterou pronáší neuvěřitelně jedovaté hlášky. Navíc to Rowanu Atkinsonovi sekne. Jediným minusem je pro mě královna a služka. Ačkoli měli pár podařených vtipů, působili na mě spíš rušivě ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melchett: Vidím Černá zmije, že už sis začal mluvit sám pro sebe. - Ano, jen tak jsem si jist inteligentní konverzací. 1. Zvony: Nejslabší díl série a zároveň nejnudnější 4/10 2. Hlava: Nejlepší díl série, záměna s pytlem na hlavě v mučírně je nezapomenutelná 10/10 3. Brambora: Spousta vtipných hlášek a kapitán Rum v akci 9/10 4. Peníze: Kvalitu této epizody, kdy Edmundovi teče do bot trochu kalí trapárničky královny 8/10 5. Pivo: Dva mejdany - o to více vtipu 8/10 6. Okovy: Černá zmije je unesen, vtipu poskrovnu, převažuje nuda 6/10 Celkové hodnocení: 4* S první sérií se to nedá vůbec srovnávat - Atkinsonovi to s bradkou sekne, ostatní přestali trapně chřepčit a příval hlášek je opravdu vydatný. Jen tak dál. ()

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt prvních dvou / tří dílů, které ještě nebyly tak umě vyšperkované Zmijovými kousavými poznámkami, byl by plný počet. Všichni herci se již odprostili od stupidního humoru a imbecilních gagů první série, zamkli je v truhle, klíč spolkli, zapili čajem o páté a naplno rozjeli ten vynikající suchý anglický humor. A především pak Atkinson zde exceloval a vytvořil úlisnou a neobyčejně srandovní karikaturu středověkého šlechtice. Ty jeho nekompromisní stěry1!1 90% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)

Reklama

Reklama