Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série a časová doba, která mi sedí více, než středověk nebo renesance. A i humor stihl vyzrát. Jak u některých seriálů s přibývající dobou kvalita jde dolů, tady jde nahoru. Navíc pomohl Hugh Laurie, který umí hrát totálního pitomce, tak přesvědčivě, že vidět ho hrát kohokoliv jiného je pak nepřesvědčivé. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Černé zmije je pro mě určitě hned po čtyřce nejlepší. Krom klasiké dvojice Atkinson (Adder) a Robinson (Baldrick) tu září hlavně totálně natvrdlej princ regent George a.k.a. Hugh Laurie. Nejoblíbenější díl jednoznačně Vůl a Volby ! Zamrzí jenom absence Stephena Frye "Jméno?" "Baldrick" "Příjmení?" "Hm... asi vypadni!" "Vypadni?" "Jo, když jsem byl malý a chtěl jsem si hrát s dětmi tak jsem jim říkal ahoj jmenuji se Baldrick a ony my víme Vypadni Baldricku "! ()

Reklama

dthwinter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpruplná série. První díl je z mého subjektivního hodnocení asi nejpovedenější, co se týče celé historie Černé zmije. Vyplňování žádosti do Parlamentu a "studio Volby" jsou scény, na které do smrti nezapomenu. Ale poté se mi zdá, že kvalita o stupínek klesla a ve zbývajících dílech se pohybuje hluboko pd druhou sérií, i když je to stále vynikající podívaná. Ale což, beru to jako odpočinek mezi druhou a čtvrtou sérií, které jednoznačně vyčnívají. 85 % *** "I´ve got a plan so cunning, you can put a tail on it and call it a weasel." *** "Teď vyplníme tuhle žádost do Parlamentu...minimální výše úplatku?" "Jeden tuřín...ale nerad bych se dostal s cenou mimo trh." ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doba se posouvá kupředu a kvalita seriálu s ní. Kontrast mezi vychytralým Edmundem a inteligencí příliš neoplývajícím princem-regentem v podání dokonalého Hugha Laurieho opravdu funguje, přičemž Baldrick tuto dvojici umně doplňuje. Charakter postavy Černé zmije v této sérii mi neodbytně připomíná Sira Humphreyho ze seriálu Jistě, pane ministře, a možná proto je mi tato série ještě bližší než ta předchozí. Jen je trochu škoda, že se vytratil Lord Percy (resp. Tim McInnerny), ale přesto to na kvalitě jednotlivých scének nijak neubírá. Za nejlepší díl bych označil hned ten první s názvem Plány a nepoctivost (Dish And Dishonesty), kde se nezapomenutelným způsobem rozebírá téma voleb a volebního systému. "Well, we in the Adder Party are going to fight this campaign on issues, not personalities. Why is that? Because our candidate doesn't have a personality." Příjemná je i epizodní role Chrise Barrieho, ala Rimmera z Červeného trpaslíka. Hudba Howarda Goodalla navíc sedí tak dokonale, že se vždy rád podívám i na závěrečné titulky. Proto jsem nemohl jinak, než dát plný počet hvězdiček. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Jediná ze sérií Černé zmije, ve které se neobjeví Rik Mayall. (Kulmon)
  • V páté epizodě projíždí Černázmije seznam manželek vhodných pro prince Jiřího s tím, že jediná možná je Karolína Brunšvická, kterou ale zavrhuje s tím, že má strašnou povahu. Ve skutečnosti se Jiří a Karolína vzali a manželství bylo strašlivou pohromou. (Kulmon)
  • V této sérii nemohl mít Rowan Atkinson bradku, protože jeho tehdejší přítelkyně to nesnášela. (Valsadora)

Reklama

Reklama