Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

PKD 

všechny recenze uživatele

Spadl k nám z vesmíru (ten úvod je snad jasný, ne?;) a jmenuje se pan Fazole. Ztvárněný nadprůměrně inteligentním matematikem z kdysi normální země, kdy existovaly jen 2 pohlaví, jak vím já a paní Rowlingová. Kdo je to? ;-) Ale někdy bych mu fakt dal pěstí. To když třeba své vyvolené dá k X-mas místo jejího vyhlédnutého prstýnku jeho fotku, zatímco on dostane skládací model lodi. V tu chvíli se mi vaří krev. A jak napsal již Kryton...medvídek skutečně rulezzz! :-))) Kreslená verze nedosahuje quallit této hrané verze, i když nebyla špatná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika medzi sitcomami a seriálmi celkovo. Rowan Atkinson sa pre Beana narodil. Nikdy nenudí a hlavne, nikdy nezačne byť trápny. Geniálny seriál, u ktorého vám nemôže vadiť, že ste ho videli už tisíc krát. Baví aj dnešnú mládež a bude baviť aj tú budúcu. Zlaté a bezstarostné pozeranie tohto seriálu v deväťdesiatych rokoch bolo a vždy bude nezabudnuteľné. If you know what I mean. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Představte si obyčejnou situaci... třeba nákup v obchodě, nebo výlet do přírody, či návštěva zubaře, nebo třebas návštěva bazénu... a nyní si v těchto situacích pčedstavte člověka, ktekrý je neuvěřitelný, ale opravdu neuvěřitelný zmatkař s chladnou hlavou. .. nebo si rovnou pusťte "mistra bína"... je to skutečný mistr. Komickými gesty (beze slov) se prohání z jedné situace do druhé... smíchsmíchsmích... na dýchámí není čas!!! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech, kdy dávají Mr. Beana rok co rok průběžně na všech televizních stanicích je dost možné, že se zvedne jistá vlna nevole a zlý jazykové budou tvrdit, že Mr. Beana už mají plné zuby. Když si ale vzpomenu, jak tenkrát poprvé všechny ty gagy fungovaly a ještě dodnes ve velké míře fungují, nebo jak prostřednictvím malé grotesky nám tvůrci ukazovali obyčejný život v Anglii let devadesátých a výš, jak se posmívají maloměšťáctví, lidské malosti, neumětelství či krátkozrakosti v jednání, uznávám, že je to pořád nepřekonaný kus poctivého umění humoru, kus poctivé grotesky. Některé jsou opravdu chytře vymyšlené a plné neuvěřitelných nápadů, jiné zcela účelové, předvídatelné. Někdy se i nápady opakují. Postava samotného Beana může pro své místy trochu trapné grimasy časem iritovat, ale stejně si k němu divák najde cestu. Ta postava není černobílá. Je stále co objevovat. A o čem jiném je groteska Mr. Bean, než o postavě. Divadlo One Man Show Rowana Atkinsona, které jde ruku v ruce s těmito televizními groteskami, je stejně skvělá porce humoru, která rovněž stojí alespoň za jedno zhlédnutí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bez Pana Fazolky by to u mě nebyly ty pravý Vánoce, a to už někdy od půlky devadesátek. Klasika ze všech klasik nejklasičtější, to nejlepší z britské komiky a Rowanova nejzásadnější role (ano, včetně Black Adder). Tolik nápadů, že by z toho jiní, méně talentovaní, komici těžili po deset životů. Navíc britštější už to ani být nemůže *thumbs up* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (78)

  • Registračná značka Beanovho oranžového Mini je RNT 996H. Ide o typ BMC Mini MK II z roku 1969. (Anglicankaaa)
  • Z epizody byla vystřižena scéna, kdy Mr. Bean (Rowan Atkinson) čeká na autobus. (OJan)
  • V této epizodě se poprvé objeví Beanův medvídek Teddy. (SONY_)

Reklama

Reklama