Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Zábavný pořad BBC2, názvem odkazující k hlavní zpravodajské relaci BBC Nine O'Clock News vysílané prvním kanálem britské veřejnoprávní televize. Kromě parodování aktuálních událostí obsahoval zábavné skeče a scénky, střihové montáže z domácí i světové politické scény a parodie hudebních klipů dobově známých interpretů britské i zahraniční pop kultury. Pořad se zapsal do historie jako první úspěšný projekt uznávaného komika Rowana Atkinsona, který se kromě ztvárnění jedné z postav seriálu podílel i na scénáři jednotlivých dílů. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

Memesis 

všechny recenze uživatele

Některé skeče si budu pamatovat opravdu hodně dlouho. Jsou šílené, ale rozhodně také tím zábavné. Viděl jsem obě DVD výtahu z toho nejlepšího a dost jsem se zasmál. Za mne 90% ()

civalII 

všechny recenze uživatele

tohle sehnat je fakt voser. sháněl jsem to tak dlouho až jsem byl rozhodnut, že vzhledem k tomu usilí půjdu u hodnocení o hvězdu dolů. a dodržel jsem to. z původních šesti na pět:-) ()

Reklama

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Tohle mám možnost sledovat jen na YouTube a v angličtině. I tak mi to ale přijde vtipné, některé scénky méně (hlavně ty, co se snaží být ZA KAŽDOU CENU Monty Python), ale některé super. Že je Atkinson z nich všech nejlepší je bez debat, navíc jsem velmi přesvědčena, že byl, je a navždy bude fešák! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sledovat a vychutnat si plně tohoto předka České sody a dost možná i Tele tele znamená mít obrovský přehled o britské kultuře a politice přelomu sedmdesátých let. Některé scénky jsou vtipné i bez těchto znalostí, ovšem k oceněnění všeho je třeba mít dostatek informací. Z dnešního pohledu velmi nesnadné. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen několik dílů a jako odkojenec na Monty Pythonech, kteří zhruba v době uvedení tohoto pořadu pomalu doexcelovali na vlnách BBC, jsem byl poměrně zklamán, ale nakonec jsem si zvykl a úplně nakonec se mi to docela líbilo, čímž chci dokázat, že mé doporučení je více než fundované. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Vznik jednotlivých scénářů byl velmi specifický. Nepřipravoval je stálý tým scénáristů, ale přispět mohl prakticky kdokoli, kdo prokázal svůj osobitý smysl pro humor. (venus)
  • Tvůrci pracovali často s archivními materiály, které prostříhávali s dotáčkami výstupů komiků a vytvářeli tak nové situace, jako by byly jednotlivé postavy přítomny danému dění. Tato metoda umožňovala zesměšňovat zejména politiky, členy královské rodiny nebo celebrity. (venus)

Reklama

Reklama