Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Zábavný pořad BBC2, názvem odkazující k hlavní zpravodajské relaci BBC Nine O'Clock News vysílané prvním kanálem britské veřejnoprávní televize. Kromě parodování aktuálních událostí obsahoval zábavné skeče a scénky, střihové montáže z domácí i světové politické scény a parodie hudebních klipů dobově známých interpretů britské i zahraniční pop kultury. Pořad se zapsal do historie jako první úspěšný projekt uznávaného komika Rowana Atkinsona, který se kromě ztvárnění jedné z postav seriálu podílel i na scénáři jednotlivých dílů. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen několik dílů a jako odkojenec na Monty Pythonech, kteří zhruba v době uvedení tohoto pořadu pomalu doexcelovali na vlnách BBC, jsem byl poměrně zklamán, ale nakonec jsem si zvykl a úplně nakonec se mi to docela líbilo, čímž chci dokázat, že mé doporučení je více než fundované. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sledovat a vychutnat si plně tohoto předka České sody a dost možná i Tele tele znamená mít obrovský přehled o britské kultuře a politice přelomu sedmdesátých let. Některé scénky jsou vtipné i bez těchto znalostí, ovšem k oceněnění všeho je třeba mít dostatek informací. Z dnešního pohledu velmi nesnadné. ()

Reklama

Memesis 

všechny recenze uživatele

Některé skeče si budu pamatovat opravdu hodně dlouho. Jsou šílené, ale rozhodně také tím zábavné. Viděl jsem obě DVD výtahu z toho nejlepšího a dost jsem se zasmál. Za mne 90% ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Tohle mám možnost sledovat jen na YouTube a v angličtině. I tak mi to ale přijde vtipné, některé scénky méně (hlavně ty, co se snaží být ZA KAŽDOU CENU Monty Python), ale některé super. Že je Atkinson z nich všech nejlepší je bez debat, navíc jsem velmi přesvědčena, že byl, je a navždy bude fešák! ()

civalII 

všechny recenze uživatele

tohle sehnat je fakt voser. sháněl jsem to tak dlouho až jsem byl rozhodnut, že vzhledem k tomu usilí půjdu u hodnocení o hvězdu dolů. a dodržel jsem to. z původních šesti na pět:-) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Vznik jednotlivých scénářů byl velmi specifický. Nepřipravoval je stálý tým scénáristů, ale přispět mohl prakticky kdokoli, kdo prokázal svůj osobitý smysl pro humor. (venus)
  • Tvůrci pracovali často s archivními materiály, které prostříhávali s dotáčkami výstupů komiků a vytvářeli tak nové situace, jako by byly jednotlivé postavy přítomny danému dění. Tato metoda umožňovala zesměšňovat zejména politiky, členy královské rodiny nebo celebrity. (venus)

Reklama

Reklama