Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"U všech dvanácti typů kávové směsi!" zní jedno z nádherných zvolání inspektora Fowlera. Vynikající britcom s Rowanem Atkinsonem, hrajícím svou typickou šarži - sarkastického hrdinu, usazujícího své blbé spolupracovníky výtečně pointovanými replikami, pronášenými hlasem Jiřího Lábuse. Vpodstatě jde o stejný princip jako ve čtvrté, závěrečné sérii Černé zmije. V televizi to celé běželo na Silvestra 1997 a druhá série v roce 1998 v hodinách duchů. Ale jestli jste to propásli, nezoufejte, vyšlo to i na videu! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další excelntní výkon Rowana Atkinsona v dalším geniálním sitcomu tvůrců Mr. Beana. Kvalit Černé zmije ani Beana to dle mého názoru sice nedosahuje, ale příjemně se na to kouká. Jiří Lábus se na dabérskou roli hodí a co se týče zápletek, je to téměř bezchybné. Skvěle napsané, obsazené i zahrané postavy a precizní hlášky první třídy, to vše dělá z Linie další vynikající sitcom. I když je pro mě z trojice Edmund - Bean - Fowler nejslabší, musím ho ocenit plným hodnocením. Musím ocenit i excelentního Jamese Dreyfuse, který dost možná Atkinsona překonává. A co pak David Haig.. V tomhle sitcomu je tedy bez chyby téměř vše a hláškám a trapným situacím se budete ještě dlouho smát. Za mě tedy 95%. ()

Reklama

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Srovnatelné s černou zmojí to rozhodně není ale je to koukatelné a je to užasné . ovšem rozhodně to mám radši než beana ono bean je fajn ale je založenej na obličejích Atkinsona kdež to černá zmije nebo konkrétně tohle je spíše o správných hláškách které rozesmějí a zpříjemní den. takže určitě 5 hvězdiček. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson - to není Mr. Bean, to je primárně inspektor Fowler. Šokující? Ani ne, s takto skvělým scénářem lze dělat divy a zvláště, nahrávají-li vám tak dokonalé postavy jako konstábl Habibová, konstábl Goody, nebo inspektor Grim. To se pak tvoří dějiny televizní zábavy jedna radost. Škoda těch pouhých čtrnácti dílů, ale to by nebyl britský seriál, aby neměl krátkého trvání. Na druhou stranu potěší prodloužená délka jednotlivých dílů (místo 20ti minut rovnou 30), vysoká koncetrace vtipů a s tím spojená trvanlivost. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Rowana Atkinsona si bude história pamätať predovšetkým ako Mr. Beana. Neprehliadnuteľný Angličan však počas kariéry stvárnil aj množstvo iných rolí, pričom jednou z nich je aj postava inšpektora Fowlera v tomto seriáli z rokov 1995 a 1996. Na prvý pohľad komediálny počin, parodujúci prácu a správanie radových britských policajtov, má však jednu celkom zásadnú chybu. A síce, že v podstate vôbec nie je vtipný. V mnohom je, dá sa povedať, dokonca trápny. "Humor", ktorý sa v ňom vyskytuje, nie je sucho britský, ale väčšinou zle napísaný a nezábavný. Nehovoriac o tom, že naprieč epizódami znie otrasný štúdiový smiech, ktorý ešte viac znepríjemňuje sledovanie už tak nepríjemného seriálu. Dielo kladie veľký dôraz na postavy. Niektoré z nich sú ešte ako-tak znesiteľné, ale napríklad Kevin Goody (James Dreyfus) alebo Derek Grim (David Haig) sú úplne otrasné. Predovšetkým postava Grima a jeho stále sa opakujúce nevtipné frázy otvárajú divákovi vo vrecku pomyselný nožík. The Thin Blue Line nie je iba príkladom zlého britcomu, ale predovšetkým príkladom zlého komediálneho seriálu ako takého. Nápad síce možno ešte oceniť, ale realizácia je katastrofálna. Aj spolu "iba" štrnásť epizód naprieč dvoma sériami je v tomto prípade veľa a divák pri ich sledovaní trpí. Skutočne humorné hlášky či scény sa tu dajú spočítať na prstoch jednej ruky. A to je na seriál, ktorý sa snaží byť komédiou, žalostne málo. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama