Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Mám rád Rowana Atkinsona. Mám rád též Jiřího Lábuse. Ale jejich vzájemnému spojení jsem nedával moc šancí na úspěch. I kvůli tomuto zajímavému obsazení v české verzi jsem si další výtvor z pera Bena Eltona nenechal ujít. Tak netradičně už na úvod k dabingu: Jiří Lábus mi po Zelňačce přichystal další překvapení, i roli Rowana Atkinsona zvládl nečekaně skvěle, a tak není divu, že se při každé epizodě výborně bavím. České znění se povedlo i v případě dalších postav, nechce se tomu věřit, že toto a Černou zmiji vyrobila stejná stanice (ČNTS Nova). Seriál sám o sobě je též špička, hlavně když Atkinson tentokráte jako inspektor Fowler hýří svým typickým sarkasmem. Jak už zmínil Oskar, pointy epizod či gagů vás opravdu dostanou do kolen. Nedosahuje to kvality těch největších perel BBC, ale tenhle bych teda nenechal krčet se v koutě a pět hvězd je naprosto zasloužených. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný britský sitcom, který bohužel doplácí na nevyváženost jednotlivých sérií. Zatímco první je skvělá podívaná plná vtipných momentů, v té druhé se už Rowan Atkinson, ale i další hrdinové příliš pitvoří a zábavnost jednotlivých epizod jde dolů, což je škoda, jelikož postavy jsou jinak velmi dobře napsané. Moje hodnocení 55%. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš rád Mr.Beana,ale mám velice rád Rowana Atkinsona,jsem ovšem radši,když mluví,než když se jen pitvoří,takže Černá zmije a Tenká modrá linie jsou přesně podle mého gusta.Vedle Rowana Atkinsona tady herecky vyčnívá vynikající David Haig,celý seriál je plný suchého a inteligentního anglického/britského humoru a rád se k němu vracím. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by měl vypadat vkusný seriál plný skečů z policejního prostředdí. Viděl jsem několik česko - slovenských pokusů o totéž a jen se vždy utvrdil, že Tenká modrá linie je nedostižný vzor. V seriálu se mihnou herci, kteří jsou známí z grotesek Mr. Beana nebo různých filmů s Rowanem Atkinsonem. Seriál nelze srovnávat s Černou zmijí, i když se nějaké podobnosti a srovnání najde. Lze jen potvrdit, že Atkinson dokáže rozdávat humor různých barev. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí kompletní první série jsem si Tenkou modrou linii značně oblíbil. Sice nepatří mezi seriály, které člověka smetou vodopádem dokonale vypointovaných vtípků a humor, na který sází je někdy trošku jednodušší, ale to vůbec nevadí, poněvadž divák se baví (typický britcom) a v mém případě opravdu královsky. Bizarní postavičky s výjimkou někdy až příliš natvrdlého Goodyho jsou prima, ale samozřejmě tahounem je inspektor Fowler v super podání Atkinsona. "Přesně tak hochu. Dokud nebudeš tvrďák, ani si tě nevšimne. Takhle jsem jednal se svou ženou. Tvrdě. Jednou jsem jí řekl, že až budu mít chuť přestat pít, tak přestanu. A navíc, když příjdu domů, čekám na stole večeři." - "A ocenila to, že jo?" - "Nevím, už jsem ji nikdy neviděl." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama