Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to působí jako standardní duchařina o tajemném domě. Brzy se to však změní a film přijde s originálním a dobře zpracovaným a využitým nápadem. Vše funguje tak do půlky, kdy se film více zaměřuje na hororové vyznění a film v mých očích přestával působit. Přesto velice svěží a zábavná podívaná. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Námět je jako ze sci-fi povídky, kterou do prvních pulpových časopisů zasílali průkopníci žánru. Jednoduchý nápad, rozvedený ne do absurdna, nebo efektní akčňůvky, ale do logických důsledků. Ten nápad je ale současně slabina, protože dělá z postav dost naivní trumpety. Průměrně inteligentní člověk by se totiž do takové situace nedostal. Pokud ale k tomu lehce naivnímu začátku přistoupíte s nadhledem, začne se vám před očima formovat drama s přesahem filozofickým, příchutí mysteriozní až scifithrillerovou a závěrem mrazivým. Střet s neznámem, totiž nezřídka bolí a poučení, kterého se čtenáři, či divákovi dostane, může působit dost tvrdě. Na tom stojí mnohé vynikající sci-fi povídky konce šedesátých let. A tohle já, jako milovník žánru a bývalý knihožrout velmi oceňuji. Herci fajn, look taky v pohodě, stopáž by možná snesla menší zastřižení, ale nic dramatického. Aby to bylo perfektní, chybí snad jen lépe vybudovaná atmosféra, pozvolnější konec a možná i zajímavější hudba. Malé, až komorní sci-fi s hrstkou slušných herců a dobrým nápadem=spokojenost. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad skvelý, no bolo to rozvinuté do slabšej dejovej linky. Tiež občas iritovala všeobecná tuposť podareného párika. Ja by som si napríklad peniaze alebo žrádlo neprial. Prial by som si niečo lepšie. Napríklad skrinku, ktorá by mi prezradila všetky záhady vesmíru a podobne. Ale pozeralo sa na to dobre. Lepší priemer. 65/100 ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz tak nějak akorát muziky. Film to byl mysteriózní i napínavý ale zároveň pracoval od ničeho k maximu a stále dokola a dokola k ničemu. Protože ač byla zápetka skvělá, především v závěru se ukázala nedomyšlenost scénáře, který začal popírat logiku sama sebe. Kdybych nebyl Volckmanem, chtěl bych být Nolanem. No, tak to máš co dělat. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení. Film je takovou hezkou variací na všechny ty holopaluby ze Star Treků, kde maximálně Picard řešil detektivní záhady nebo teta Katka bojovala proti Arachnii. Tady bojuje jeden ujetý chlapeček proti svým stvořitelům. Konec byl zase takovou jinou variací na Počátek a dal nám v levných kulisách a za minimální rozpočet velmi pěkný pohled na jeden les, dům a spoustu hadic a vodičů. Úplný konec byl pak jednoznačným mindfuckem, přesně takovým, jaký jsem si přál. Díťátko si udělalo SPOILER další díťátko. Moc milé překvápko. 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)
  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)

Reklama

Reklama