Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 083)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný svět fantazie je určitě jedním z vrcholů "fantasy" filmů a podle mého přinejmenším srovnatelný s LOTR. Ale to tady asi nejsem sám :-) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se dobrovolně, že jsem jako dítě tenhle film opravdu hodně neměl rád. Spíš jsem ho pro tu stylizaci nenáviděl. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Toto je nejkrásnější fantasy pohádka, jakou jsem kdy viděl. A kamenožrout je můj idol. Mít takový zuby jako on, nemusel bych věčně běhat k zubařce. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších fantasy filmů, co jsem kdy viděla. Na rok svého stvoření se může chlubit skvělou výpravou i triky, ale hlavní je zde zpracování a příběh. A samozřejmě výtečná hudba (K.Doldinger, G.Moroder). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkouzelnějších a nejnepochopitelnějších pohádek mého dětství. Teď už pochopitelná je, ale kouzelná je stejně jako tehdy před lety...skvělý scénář, drakopes Falco, závodní šnek, krásná královna, prostě dokonalost...Klaus Doldinger složil k Neverending Story úžasnou hudbu, a na tu se nezapomíná, i díky Kai Tracidovi a jeho Life Is Too Short:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Další VPF (Velmi Profláknutý Film), který nenaplnil má očekávání. Tento navíc ani neoživil dávné dětské okouzlení. 70% Zajímavé komentáře: dzej dzej, Vitason, Menja, Weirdman, packa ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celá ta atmosféra byla působivá, postavičky zajímavé, Falco hodně roztomilý - ten se mi líbil nejvíce, protože to byla protiváha okamžiků, kdy jsem se opravdu hodně bál a proto nemůžu dát vyšší hodnocení, i když bych nakrásně chtěl :-( ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V dobách, keď som ešte nemal video, nahral som si zvukovú stopu filmu na kotúčový magnetofón. A potom som ju dookola počúval ako rozhlasovú hru. Ten pôvodný český dabing, hoci má neuveriteľne nepresný preklad (záverečný výkrik "Maminkóóóó!" v originále nie je, takže česká verzia značne mení záver filmu), preto považujem za posvätný. Rovnako ako tento film. Najlepšia detská fantasy, aká bola kedy natočená. Všelijaké Narnie a Zlaté kompasy jej nesiahajú ani po Kamenožroutove palce. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Klasika nejen pro děti, ale pro celou rodinu. Pro někoho možná kýč, ale pro většinu spíše velmi příjemná podívaná. Stačí sednout a nechat se vtáhnout do Říše fantazie... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když víte, že každá scéna, každý záběr ve filmu, je pro Vás stejně osudový, jako ten předchozí a k té osudovosti Vám hraje svoje zvučné melodie král syntetizátorů - Giorgio Moroder, tak nemůže jinak, než hodnotit pětihvězdičkovou nadílkou. Tohle je prostě film, který je svojí kvalitou za hranicí reality. Ostatně jako příběh samotný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $20,158,808Tržby Celosvetovo $100,000,000║ Tak u mňa nostalgia ako sa patrí, stále príjemné návraty k tomuto fantasy, krásne prepracované masky, úžasná triková práca. /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlěpší díl této pohádkové série, která nebyla jen pro děti. Velmi zajímavý fantastický svět s mnoha zvláštními postavami, královnou a třeba i létajicím psem. Film upozornující na nutnost lidí vážit a milovat svou fantazii, protože ta nám dokáže dát svět kam se kdykoliv můžeme schovat. Naše fantazie je jedna z mála věcí, kterou si můžeme vzít jen mi sami. Nezapomenutelná melodie, která se všem divákům vryla hluboko do hlavy. Příjemna pohádka... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Krasna spomienka na detstvo a na to, ako sme boli vsetky zamilovane do nadherneho Atreya :) Na tento film nedam dopustit, je to spolu s E.T.mimozemstanom snad najkrajsia rozpravka, aka kedy bola na tocena. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Možná nejkrásnější dětské fantasy, které kdy bylo natočeno. Stará dobrá triková práce dává z dnešního pohledu filmu/pohádce/oslavě imaginace tu správnou patinu. A navíc Bastien. Artax. Auryn. Kamenožrout. Závodní šnek. Létající pes Falco. Sandonorico atd. A k tomu ta nádherná filmová hudba... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Byla půlnoc a v pralese svištěl vítr. Nicota zahlcuje jejich zemi a on je poslední naděje.… ALE VŽDYŤ JE TO KLUK!!!….. Po 25ti letech je to stále příjemné ohlednutí, ale musím přiznat, že v mých dětech už příběh, jehož hlavním cílem bylo probudit představivost (přežití světa Fantazie a skutečného světa je na sobě závislé) nevzbuzuje takové nadšení jako tenkrát v nás. Možná je to tím, že jejich sny a přání jsou už trochu ,,jinde“. Já bych si klidně vzal rychlodraka Falca místo letadla i dnes! Na rozdíl ode mne, by film hodnotili ***. ()

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama