Kto by ich nepoznal. Homer je hrdý na svoju prácu v jadrovej elektrárni a je hrdý na to, čo všetko dokázal. Lenže vždy sa vyskytne problém, ktorý Homera núti premýšľať a to robí veľmi nerád. Oveľa radšej si dá veľký steak, najlepšie na večeru a ten spláchne balíkom plechoviek piva. A tak ostáva všetko na jeho milovanú ženu Marge. Jej učes je najlepšie viditeľný v Thajsku, ale nestratila by sa ani v dave na Manhattane. Ich tri deti: Bart, Lisa a Maggie sú milé, len občas trocha neposlúchajú. Teda: aby sme boli spravodliví: Bart je v neposlúchaní absolútny suverén, Lisa je dobré dievča, ale veľmi zvedavá a Maggie je ešte príliš malá na to ... (zobrazit celý text)
Zajímavosti: V roce 1997 překonali předchozí rekord seriálu "The Flintstones" z šedesátých let o
nejdelší animovaný seriál vysílaný v hlavním vysílacím čase v televizi. V roce 2005 se pak stali nejdéle
běžícím seriálem vůbec. [--] Seriál drží rekord i v počtu hostujících celebrit. [--] Seriál
vzniknul z původně 30ti vteřinových skečí, které se vysílali během pořadu "The Tracey Ullman Show" v roce
1987. [--] V anglickém originálu mluví postavu Barta žena - Nancy Cartwright - která si jako první
zkoušela roli Lisy. [--] První slovo Barta bylo "Ay Caramba!", Lisa jako první řekla "Barte" a Maggie
"Daddy". [--] Během znělky, kdy Marge přijíždí k domu jsou na louce všechny postavy, které v seriálu
vystupují. [--] V jedné z epizod odhalí ředitel Skinner, že jeho vězeňské číslo ve Vietnamu bylo
24601. Stejné číslo jaké měl například Hank Jenning ve filmu Twin Peaks nebo Jean Valjean v Bídnících. Stejné
čílo má i chmaták Bob v epizodě, kdy si dopisuje se Selmou. [--] Postava Barta se umístila na prvním
místě "Top 10 filmových spratků" v časopise TV Guide v roce 2005. [--] Homer, Bart a Lisa jsou jediné
postavy, které pronesou v každém filmu alespoň jednu větu. Marge se objeví také v každé, ale v jednom díle
nic neřekne. [--] Lidé, kteří mají doživotní zákaz vstupu do obchodu s komiksy jsou Bart, Milhouse,
chmaták Bob, Nelson a Matt Groening. [--] Nejoblíbenější epizoda tvůrce seriálu Matta Groeninga je z
roku 1990 "Bart the Daredevil". [--] Hodně postav v seriálu je pojmenovaných podle reálných příbuzných
Groeninga, včetně těch hlavních. [--] Tři z legendárních Beatles se v seriálu objevili. [--]
Dustin Hoffman a Michael Jackson se v jedné epizodě přiznají, že se v seriálu už objevili pod jiným jménem.
To je pravda - oba vystoupili se svými hlasy, ale pod pseudonymy v počátcích seriálu. [--] Bart
opravdu píše na tabuli pokaždé jinou větu v úvodní znělce. [--] Elizabeth Taylor, Susan Sarandon a
Alec Baldwin se v seriálu namluvili jednak sami sebe a pak také jiné postavy. [--] Kde se skutečně
nachází Springfield není známo, v seriálu se objeví několik států - New Jersey, Kentucky nebo Missouri.
[--] Homerův výkřik "D´oh!" byl zařazen jako plnohodnotné slovo do Oxfordského slovníku. Dan
Castellaneta ho vypracoval od Laurela a Hardyho a jejich "Dooooh..." ale výraz zrychlil. [--] Hlavní
postavy mají žlutou barvu, aby upoutaly pozornost diváků, kteří přeskakují jednotlivé programy v televizi.
[--] Řada celebrit se toužila do seriálu dostat a často souhlasili s tím, že budou jejich postavy
portrétované ne zrovna v dobrém světle. Například Jasper Johns souhlasil, aby hrál kleptomana. [--]
Tvůrci seriálu si mohli dovolit dělat legraci i ze stanice FOX, která ho vysílala. [--] Matt Groening
napsal postavu Barta podle známé komiksové postavičce Dennis the Menace z 60. let. [--] Donald
Sutherland, který vystoupil v jedné z epizod hrál také ve filmu The Day of the Locust (1975), kde hrál
postavu jménem Homer Simpson. [--] Část seriálu Red and Stipmy, která se objeví v Simpsonech byla
vytvořená speciálně pro ně. [--] Podle tvůrců seriálu byly nejčastěji parodovány filmy Občan Kane a
filmy Stanleyho Kubricka Vesmírná odysea, Osvícení a Mechanický pomeranč. [--] V jednom dílu Bart
vyhraje maratón tím, že se do něj vloudí před koncem jako italský závodník. V proslovu pak použije větu "I
use up all of my English" což je věta, kterou použil italský herec Roberto Benigni, když přebíral Oskara za
nejlepšího herce a předtím už vyhrál za nejlepší zahraniční film. [--] Vytvořit jednu sérii trvá
šest až devět měsíců. [--] Seriál se umístil na šestém místě v žebříčku časopisu TV Guide "Top 25 Cult
Shows Ever". [--] I když se Elizabeth Taylor objevila v seriálu celkem dvakrát, pronese celkem pouhých osm slov. [--] Nápis u domova důchodců zní: Děkujeme že nemluvíte o okolním světě.
ILUZE JE MI MILEJŠÍ NEŽ ZOUFALSTVÍ. Chcete popsat nepopsatelné? Nepopíšu, i kdybych nakrásně psát a popisovat chtěl... A pokud jde o mne, považuji za vrchol seriálu řady 7, 8 a 9.
Legendární český dabing slaví další úspěch. A slaví ho už pěknou řádku let, díky bohu, matce přírodě, svastice, nebo čemukoliv chcete, za to. Originální namluvení je prostě hrozný!!! Nejlepší díly jsou ty s Levákem Bobem, nebo snad ne? Vlastně bylo i něco lepšího - Halloweeny, Shelbyville, Maude Flandersová.....Myslíte, že v USA ještě někdy budou vysílat ten díl s WTC? Prostě kreslený seriál, který pokořila jen Futurama. Jako celku ale budu muset dát 80%, zlatá éra se totiž zdá být pryč.
Legendární kreslený sitkom s legendárními postavičkami v hlavních rolích. Bez tohoto skvostu si nedokážu vysílání České televize ani představit. Co budeme dělat, až to jednou skončí??
"Řekl Bůh: Budiž kecy" Bez nadsázky ten nejlepší seriál, jaký kdy běžel na nějaké tuzemské TV stanici (a ani ten kvalitativní propad podle mě není tak rapidní jako třeba u Přátel). Zajímavé komentáře: Eodeon, Machrovic, Satan, Aiax, Mahalik, Derek, lesumir, Kenneth, melipa
Creator & developed: Matt Groening, James L. Brooks, Sam Simon ..
WHAT THE F..amily!? Dokonalý animovaný NÁŘEZ!!! Většinou ultimátní zábava, někdy sice zakulhá, ale téměř vždy pobaví, pohladí po duši a každý si to zkrátka užije. Neuvěřitelně originální a vypointované příběhy plus výtečná postava otce/flákače/pivaře Homera - to je punc geniality. Reakce na současnou situaci a problémy společnosti už od roku 1989 a narážky na všechno a všechny. KDO NEZNÁ TENTO LEGENDÁRNÍ ANIMOVANÝ SERIÁL, NEŽIJE NA NAŠÍ PLANETĚ !!.. 100%.
Simpsonovi jsou jedinečným seriálem. Dělají si srand ze všeho, co jejich tvůrci v okolí zahlédnou, vše skvěle, i když někdy chatrně propojí, ale výsledek je vždycky fajn. někdy více, někdy méně, ale jsou to oni, žlutá rodinka z "města u atomové elektrárny, vysoké stolové hory, věčně hořící skládky pneumatik,....". Každý díl přinese něco zajímavého, jiného, skryté vtípky, vzpomínky i prostě jednoduchou zábavu. Animovaný seriál, v kterém je pro každého něco. Opravdu pro každého. Výjimečná záležitost, které proto lze odpustit slabší díly s čistým srdcem.
Týden co týden nás Elfmanova hudba zve k dalšímu dílu mistrovského seriálu. Spousta nezapomenutelných gagů, narážek a časté "učinkování" slavných lidí. Vrchol českého dabingu - v poslední řadě náhle vypadl pan Bedrna (Homer) a já měl z dílu poloviční zážitek.
Veškerá americká "závislá" satira mě nikdy nedokázala úplně uspokojit. Rušivé elementy, ať už ty vlastenecké, náboženské či obecně morální, které v nich pohříchu stále zůstávají, mě nesnesitelně iritovaly a kazily tak dojem z mnohdy kvalitních děl. Jedinou výjimkou z tohoto smutného pravidla jsou SIMPSONOVI, nebo spíše byly, neboť pozoruji, že i sem se vkládá trojský kůň vyšší americké kultury. Kdyby bývaly nebyly natočeny nejnovější série, celkové hodnocení by bývalo mohlo být absolutní.
Rozhodně nejlepší animovaný seriál, který nemá ani na Futuramu jelikož je mi zde naprosto každá postava sympatická a to se jen tak některém seriálu nestane. Homer J. Simpson je naprosto dokonalý povaleč a mám ho fakt moc rád. Mimo to jeho dabing, který v naší kotlině vznikl je naprosto dokonalý. No on je celkově celý dabing simpsonů opravdu velice slušný a to se velice cenní. Ještě, že se autoři retušovali tím, že seriál jen tak nenechají skončit. jinak bychom přišli o rozhodně nejoblíbenější a nejvtipnější americkou rodinku současnosti. (98%)
Stejně tak asi jako všichni, znám tenhle seriál už spoustu, spoustu let a byly časy, kdy jsem na něj v TV koukala, nikdy to se mnou ale došlo tak daleko, že bych jej v TV vyhledávala a nebo na něj záměrně koukala ve volném čase teď, když jsem starší. O jeho výjimečnosti nepochybuji, ale pro mě to není vůbec srdcová záležitost a nijak bych se nad ním nepozastavovala.
Nevídám tuhle žlutou fantasmagorii pravidelně, ale vždy, když strávím 30 minut s rodinou Simpsonových, jde má nálada rapidně nahoru. Absolutně samorostlý humor, skvělé charaktery a nezapomenutelné zápletky. A přitom to ještě tak mistrně reflektuje realitu. Prostě animovaný seriál s obrovským charismatem... Homer Simpson a spol. se stali legendami ještě za života. No to aby jeden pukl vzteky!
Kdo viděl víc dílů ví, že ne všechny jsou až zas tak super, jenže taky ví že většina je. A kdo viděl díl jak jeli na dovolenou do Japonska chápe 100% hodnocení.