Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Springfield slaví 200 let od svého založení a děti mají napsat esej o zakladateli města. Líza, která o něm hledá informace v místním archivu, přijde na to, že to byl podvodník a lhář. Ale unesou rozjaření občané Springfieldu pravdu, podaří se Líze rozbořit dávný mýtus? (Česká televize)

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestnásta epizóda zo siedmej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" (Simpsonovci) sa volá "Lisa búra mýty" (Lisa the Iconoclast). Springfield oslavuje dvesté výročie svojho vzniku. Všetci občania sú na svoje mesto hrdí. Najmä na chrabrosť jeho zakladateľa Jebediáša Springfielda. Považujú ho za čestného, spravodlivého a slušného muža. Je to ich hrdina a vzor. Lenže Lisa Simpsonová zistí, že to nie je pravda. Dopátra sa ku tomu, že Jebediáš Obadiáš Zachariáš Springfield bol pirát a zločinec. ***** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skôr epizóda o veľkých životných pravdách, než treskutá zábava. I keď Homer si ide svoje a má niektoré výborné momenty, až to lezie na nervy. A tentokrát bude jeho rivalom Ned. Líza ako najmúdrejší človek v Springfielde najskôr zistí pravdu o miestnom hrdinovi, aby v závere musela čeliť veľkej dileme. A zachová sa, no povedzme že dospelejšie, než by dokázal akýkoľvek rodič v meste. No a Barney, tak ten zažil asi najväčší šok v živote. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Když Homer a Líza přijdou do hospody, aby Líza řekla pravdu o Jebediahovi, tak oba stojí u baru. Později ale stojí v otevřených dveřích. (Duoscop)
  • Vlajkám, které mají lidé v průvodu, chybí hvězdy. (Duoscop)

Reklama

Reklama