Reklama

Reklama

Simpsonovi

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (1989–2024), 278 h 53 min (Minutáž: 20–25 min)

Scénář:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (více)

Hrají:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (více)
(další profese)

Série(35) / Epizody(772)

Obsahy(1)

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi. Už dvacet let se jich miliony fanoušků na celém světě nemohou nabažit a v pravidelných intervalech nakukují do zákulisí legendárního Springfieldu, aby byli svědky neuvěřitelných dobrodružství bláznivé, ale přesto vlastně normální americké rodinky. Simpsonovi si získali své obecenstvo především neotřelým a trochu drsným humorem, s nímž vykreslují typickou americkou rodinu z městečka Springfield. Ta se skládá z pěti naprosto odlišných lidí, pro které je občas pořádně těžké se sebou vyjít. Nemluvě o ostatních obyvatelích města, v němž to opravdu neustále žije – je tu vlastní upadlá kultura, zkorumpovaná politika, drsná mafie a lenivá policie, ale také prostí občané, kteří se každý týden chodí kát do místního kostela. V neposlední řadě si mohou diváci všimnout jednoho všudypřítomného detailu – Simpsonovi totiž téměř v každé scénce něco nebo někoho parodují – ať už jde o svět filmový, hudební, politický, ale i náboženský. Tvůrci seriálu se zkrátka s velkou odvahou pouštějí do neustálých provokací osob a institucí z reálného života. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (2 489)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Homer, Marge, Bart, Lisa a Maggie Simpsons, Ned Flenders, Milhouse Van Houten, Seymour Skinner, C.M.Burns, Waylon Smithers, Joe Quimby, Clancy a Sarah Wiggum, Abraham Simpson, Moe Szyslak, Nelson Muntz, Jimbo Jones, Carl Carlson, Lenny Leonard, Herschel Krastofski alias Krusty, Selma a Patty Bouviers, Apu a Manjula Nahasapeemapetilon, Sideshow Bob, Edna Krabappel, Fat Tony, Barney Gumble, Snake, Kirk a Luann Van Houten, Martin Prince, Otto Mann, Willie, Troy McClure, Agnes Skinner, Itchy a Scratchy, Artie Ziff, Ralph Wiggum, Timothy a Helen Lovejoy, Dr.Julius Hibbert, Kent Brockman, Cletus a Brandine Spuckler, Hans Moleman, Lionel Hutz, Drederick Tatum, Duffman, John Frink, Dr.Nick Riviera, Rainier Wolfcastle, Disco Stu, Kang a Kodos, Comic Book Guy, Dr.Marvin Monroe, Mr.Teeny... a mnohí ďaľší animovaní obyvatelia amerického mestečka Springfield. No a kebyže mám napísať zoznam všetkých známych osobností (politikov, hudobníkov, hercov, spisovateľov, hudobných skupín všetkých žánrov, športovcov, ľudí zo showbusinessu...), ktoré boli súčasťou tohto skvelého seriálu, tak by sa z toho vykľul asi môj najdlhší komentár. Pretože ich bolo za tie roky naozaj hodne. Hovorí sa, že až vtedy je človek skutočne slávny (či už v dobrom slova zmysle alebo i naopak), keď sa objaví v niektorej epizóde "The Simpsons". ***** ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento seriál miluju už hrozně dlouhou dobu. Za všechny ty řady mi k srdci přirostly snad všechny postavy. Nejvíce určitě Homer, ve kterým se v určitých momentech poznávám. I když musím bohužel říct, že ty nejnovější díly se mi už tolik nelíbí jako ty starší. Nejoblíbenější epizoda: 12 x 18 - Trilogie omylů. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z počinů, u kterého je těžké napsat komentář, v němž bych se po někom neopakoval. Nikdy jsem systematicky nesledoval jednotlivé epizody a dlouho jsem si k Simpsonům hledal cestu..I nyní hodnotím seriál s tím, že jsem viděl velmi málo dílů, ale na celkový obrázek mi to stačí a nedát tu 5* by byl nejspíš hřích a filmové rouhání. Málokdy se Američanům podaří dělat si ze sebe takhle úžasnou legraci - legendární seriál. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Okomentovat seriál o bláznivé Simpsonovic rodince je těžší, než se zdá. Dá se napsat něco, co ještě nebylo řečeno? Navíc je mnohem jednodušší popisovat nekvalitní věci, protože na hrbolatém povrchu se zachytíte mnohem snáz, než na diamantově hladké slupce Simpsonových. Ale ono se pod jejich hladkou slupkou ukrývá i dokonalé diamantové jádro. A ano, od dvacítky dál jedou možná jenom na půl plynu, ale nebýt jich, jsem dnes docela jiným člověkem. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší seriál, který jsem obdivoval už od mala. Myslím, že lepší animák nebude sice v posledních sériích mírně klesá jeho kvalita. Ale ostatní animáky jako např. Futurama a Griffinovi jsou mu mírně v patách. Viděl jsem každou epizodu nejméně 10x a to už je dost stráveného času. Co epizoda to výborně promyšlený příběh. Prostě jednička mezi animovanými seriály, kterou těžko někdo překoná. Homer a Bart nemají chybu a nikdy mě neomrzí jejich vylomeniny. Sleduji pouze česky dabované verze, i když jsem pár dílů nedabovaných viděl, ale vykouřený hlas Marge mi zanechává mráz na zádech. / Viděné epizody z 1-24 série *530.dílů / Sleduji 25 sezónu 16*díl. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Galerie (3 374)

Zajímavosti (4 302)

  • Ricky Gervais je jediným člověkem, který se mohl jako autor scénáře jedné z epizod sám do seriálu obsadit. (Olík)

Související novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (více)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (více)

Reklama

Reklama