Reklama

Reklama

Simpsonovi

(seriál)
TV spot
USA, (1989–2024), 278 h 53 min (Minutáž: 20–25 min)

Scénář:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (více)

Hrají:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (více)
(další profese)

Série(35) / Epizody(772)

Obsahy(1)

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi. Už dvacet let se jich miliony fanoušků na celém světě nemohou nabažit a v pravidelných intervalech nakukují do zákulisí legendárního Springfieldu, aby byli svědky neuvěřitelných dobrodružství bláznivé, ale přesto vlastně normální americké rodinky. Simpsonovi si získali své obecenstvo především neotřelým a trochu drsným humorem, s nímž vykreslují typickou americkou rodinu z městečka Springfield. Ta se skládá z pěti naprosto odlišných lidí, pro které je občas pořádně těžké se sebou vyjít. Nemluvě o ostatních obyvatelích města, v němž to opravdu neustále žije – je tu vlastní upadlá kultura, zkorumpovaná politika, drsná mafie a lenivá policie, ale také prostí občané, kteří se každý týden chodí kát do místního kostela. V neposlední řadě si mohou diváci všimnout jednoho všudypřítomného detailu – Simpsonovi totiž téměř v každé scénce něco nebo někoho parodují – ať už jde o svět filmový, hudební, politický, ale i náboženský. Tvůrci seriálu se zkrátka s velkou odvahou pouštějí do neustálých provokací osob a institucí z reálného života. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (2 489)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takže tady půjdu proti proudu. Jsem asi jeden z mála, ale humor Simpsonů mi přijde tak křečovitý a opakující se, že jejich neskutečná popularita je pro mne jednou z největších záhad lidstva. Sám od sebe se na ně nikdy nedívám, bohužel mi ale dost často skříží cestu. Všichni okolo se smíchy válej po zemi a mně to ani koutkem nehne. Fakt nevim. Škoda. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi to je jeden z mála seriálů, které se nebojím označit za kultovní. Jejich - někdy až drzá - parodizace okolního světa a jiných audiovizuálních děl spolu s úžasnou rodinkou a nezapomenutelnými hláškami z něj dělá jeden z nejoblíbenějších seriálů. Jeden z nejsilnějších prvků, které seriál má je samotná rodinka, nejedná se o žádné superhrdiny, ale o naprosto obyčejnou americkou rodinku, v níž každý může najít svůj obraz - i když jen málo lidí má tak nezdravou barvu pleti :). Stejně tak i samotné městečko, kde se děj odehrává, každý jej zná a mohl by tam pomalu bydlet, od Simpsonů k Očkovi je to pár kroků a do školy jen o fous dál, přesto nám však tvůrci neustále odhalují nové lokace, které z městečka dělají metropoli, přesto to však neruší děj. Právě proto sedí miliony lidí u televizních obrazovek a čekají, co se o té nažloutlé rodince dozvědí teď, bude to poutavá story z minulosti nebo současný, nový, příběh. Když se na obrazovce objeví klasická úvodní sekvence a rozezní hudba Dannyho Elfmana, domácnost ztichne a netrpělivě očekává věcí budoucích, protože co teď přijde vědí jen tvůrci, děj je absolutně nepředvídatelný a může se v jakémkoli okamžiku zvrtnou do šílené eskapády humorných situací. Rozhodně musím vykřiknout BRAVO, protože na tohle nevážné dílo se dá dívat stále dokola a nikdy neomrzí... ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Homere, vám tak smrdí z pusy, že si musím vyzout boty, aby se to vyrovnalo. Nesmrtelná záležitost.Navzdory tomu,že se mluví o úbytku kvality v posledních sériích,já pořád u jednotlivých dílů slzím smíchy a žluté rodinky se nemůžu nabažit.Upřímně mě to jako mladší nebralo-spíše jsem viděla jeden ne úplně dobrý díl a tak jsem tomu už nechtěla dát šanci,za což se dnes stydím.Momentálně si už nedovedu představit jediný večer bez nich.Jediné co bych vytkla je,že nestárnou..:( Občas by to nebylo na škodu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Creator & developed: Matt Groening, James L. Brooks, Sam Simon .. WHAT THE F..amily!? Dokonalý animovaný NÁŘEZ!!! Většinou ultimátní zábava, někdy sice zakulhá, ale téměř vždy pobaví, pohladí po duši a každý si to zkrátka užije. Neuvěřitelně originální a vypointované příběhy plus výtečná postava otce/flákače/pivaře Homera - to je punc geniality. Reakce na současnou situaci a problémy společnosti už od roku 1989 a narážky na všechno a všechny. KDO NEZNÁ TENTO LEGENDÁRNÍ ANIMOVANÝ SERIÁL, NEŽIJE NA NAŠÍ PLANETĚ !!.. 100%. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

South Park a jiné kreslené záležitosti se musí klidit stranou, Simpsonovi jsou legenda, na které jsem léta vyrůstal, a tudíž na ně nedám dopustit. Na jejich popularitě a kvalitě se velkou měrou podepsal i výtečný český dabing. Výborné humorné hlášky, občas trocha toho morálního ponaučení.. Opravdu kreslená legenda, na kterou se nezapomíná. Nějaký čas již seriál nesleduji, ale dříve jsem ho žral i s navijákem. HOMER A BART RULEZZ! ()

Galerie (3 374)

Zajímavosti (4 302)

  • Jeff Albertson (Hank Azaria), nejčastěji nazýván Komiksák (anglicky Comic Book Guy), byl jednou ženatý, ale pouze v online hře. (Lottr)
  • Protože se některým divákům přestávalo líbit Homerovo škrcení Barta, rozhodli se tvůrci seriálu, že už Homer se škrcením přestane. Stalo se tak na sklonku roku 2023. (Krtek123)

Související novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (více)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (více)

Reklama

Reklama