Reklama

Reklama

Simpsonovi

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (1989–2024), 278 h 53 min (Minutáž: 20–25 min)

Scénář:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (více)

Hrají:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (více)
(další profese)

Série(35) / Epizody(772)

Obsahy(1)

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi. Už dvacet let se jich miliony fanoušků na celém světě nemohou nabažit a v pravidelných intervalech nakukují do zákulisí legendárního Springfieldu, aby byli svědky neuvěřitelných dobrodružství bláznivé, ale přesto vlastně normální americké rodinky. Simpsonovi si získali své obecenstvo především neotřelým a trochu drsným humorem, s nímž vykreslují typickou americkou rodinu z městečka Springfield. Ta se skládá z pěti naprosto odlišných lidí, pro které je občas pořádně těžké se sebou vyjít. Nemluvě o ostatních obyvatelích města, v němž to opravdu neustále žije – je tu vlastní upadlá kultura, zkorumpovaná politika, drsná mafie a lenivá policie, ale také prostí občané, kteří se každý týden chodí kát do místního kostela. V neposlední řadě si mohou diváci všimnout jednoho všudypřítomného detailu – Simpsonovi totiž téměř v každé scénce něco nebo někoho parodují – ať už jde o svět filmový, hudební, politický, ale i náboženský. Tvůrci seriálu se zkrátka s velkou odvahou pouštějí do neustálých provokací osob a institucí z reálného života. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (2 489)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní zábava, která vydržela dlouhou řadu let. Avšak díky nekonečnému natahování je přibližně od 14. série cítít nedostatek nápadů, což vede k útápění tohoto kultu v trapném humoru (jenž je ve většině případech tlačen nepříjemně na sílu), nudných příbězích a reklamách na různé technologické vymoženosti dnešní doby. Od 20. sezóny je to tařka nekoukatelné. Prokousal jsem se ještě k pětadvacáté, po které jsem to už s tímto bývalým fenoménem musel vzdát, protože to, co zde tvůrci předvádějí, už balancuje na hraně televizního odpadu. A to bolí... Když si vzpomenu na léta, kdy Simpsonovi bavili kvalitním a nápaditým humorem, absurdními situacemi a různými odkazy a nesnažili se za každou cenu satiricky kritizovat politickou, společenskou a technologickou sféru, tak je mi upřímně k pláči. Mé hodnocení se vztahuje výhradně k epizodám cca do roku 2002, protože k těm se vždy milerád vrátím. S01-S10 10/10 (nepřekonatelné zlato televizní zábavy) S11-S14 8/10 S15-S19 5-6/10 S20-S25 3-4/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako vážený springfieldský rodák, nemanželský potomek Neda Flenderse a jakési žluté potvory, mohu hrdě prohlásit, že jsem viděl všechna povyražení geniálního Homera Simpsona a jeho milované rodiny. A jelikož předcházející tvrzení patrně není pravda, tak dávám pět hvězd jako omluvu sám sobě za to, že jsem se pitomě okradl o nějakou tu minutu skvěle satirické zábavy. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tenhle serial jde na CT od doby, co jsem za sebou tahl kacera, teda, aspon myslim. Porad neco noveho, ze je to jeste bavi vymyslet. Urcite se na to budou koukat jeste moje deti a vnoucata , porad se nataci nove serie, ale mi zacina vadit Homer, koukam se na to hezkou radku let a nekdy je opravdu protivnej despota. V. Zavřel tomu taky moc nepřidal! Ale jinak je to vynikající serial a jsem rád za to, že ho dávají každý den. nesnáším Halloweensky dily :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál, který tvoří kultovní hlášky. Hele: "Jó, fákt? Myslíte, že jste lepší? Barte, pojď sem na chvíli! - Ty pojď sem na chvíli. - Jó, fákt?" Nebo Homer u soudu: "Homer dále nahradí Bartovi škodu, je-li to vůbec možné." - "Hmmm, jelito..." Dále nikdy nechybějící "D'oh!" či "Zná mojí jedinou slabost! Že jsem slabej!" Pokus udělat z Barta chlapa taky stojí za to: "Už jsi byl někdy v životě na lovu, Barte?" - "Ne. Je to divný, když je banda chlápků sama spolu v lese. Eeehm, takový teploušský." Ralphova oblíbená hra "Chodí pešek, chodí pešek, chodí pešek, chodí pešek..." a samozřejmě nepřekonatelný dialog mezi Ralphem a soukromým očkem: "Líza Simpsonová se mnou chodí do školy." - "Jo, to už jsi říkal několikrát. Něco dalšího!" - "Jednou jsem se dloubal v nose, až mi tekla krev." - "Něco o Líze!" - "Líza Simpsonová se mnou chodí do školy." - "Áh, toho přede mnou už někdo zpracoval!" Ale nebudu to tady zbytečně prasit, těch hlášek je spousta. Stačí si vybrat. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Kdo by je neměl rád? Povaleč Homer, spratek Bart, ustaraná Marge, inteligentní Líza, padající Maggie, ale taky Wiggum, Skinner, Tlustej Tony a...mám je tady všechny vypisovat? Neuvěřitelně vtipná a přesně padnoucí satira utahující si od homosexuálů až po amerického prezidenta. Animovaný kult, jehož více než 25 let vysílání půjde ještě někdy horko těžko překonat. Speciální čarodějnické díly, toulky minulostí, budoucností, přítomností, kopa slavných postav, kopa srandy a geniální "jádro" seriálu (řada 5-15? dejme tomu). Co budeme dělat, až to jednou skončí? Mj. 18. série se zase vrací do starých kolejí a přestože jsou parodie roztažené na již celé díly, na vtipnosti to neubírá (zvlášť 24 Minutes se povedlo). Poslední dobou bohužel silně vyluhované + ty natahované gaučové scénky mi začínají lézt krkem. V hláškách a humoru ale už tenhle seriál nemá smysl překonávat. Family Guy a South Park na to jdou jinou, hrubější cestou, Futurama zase stojí jen a pouze na Benderovi. ()

Galerie (3 374)

Zajímavosti (4 302)

  • Riaditeľ školy Seymour Skinner bol do svojich 40 rokov panic. (damine178)
  • Pokaždé, když se na scéně objeví Levák Bob, obávaný Bartův nepřítel, zazní úvodní motiv ze Scorseseho filmu Mys hrůzy (1991). (Jaroslaf)

Související novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (více)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (více)

Reklama

Reklama