Reklama

Reklama

Simpsonovi

(seriál)
TV spot
USA, (1989–2024), 278 h 53 min (Minutáž: 20–25 min)

Scénář:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (více)

Hrají:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (více)
(další profese)

Série(35) / Epizody(772)

Obsahy(1)

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi. Už dvacet let se jich miliony fanoušků na celém světě nemohou nabažit a v pravidelných intervalech nakukují do zákulisí legendárního Springfieldu, aby byli svědky neuvěřitelných dobrodružství bláznivé, ale přesto vlastně normální americké rodinky. Simpsonovi si získali své obecenstvo především neotřelým a trochu drsným humorem, s nímž vykreslují typickou americkou rodinu z městečka Springfield. Ta se skládá z pěti naprosto odlišných lidí, pro které je občas pořádně těžké se sebou vyjít. Nemluvě o ostatních obyvatelích města, v němž to opravdu neustále žije – je tu vlastní upadlá kultura, zkorumpovaná politika, drsná mafie a lenivá policie, ale také prostí občané, kteří se každý týden chodí kát do místního kostela. V neposlední řadě si mohou diváci všimnout jednoho všudypřítomného detailu – Simpsonovi totiž téměř v každé scénce něco nebo někoho parodují – ať už jde o svět filmový, hudební, politický, ale i náboženský. Tvůrci seriálu se zkrátka s velkou odvahou pouštějí do neustálých provokací osob a institucí z reálného života. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (2 489)

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento seriál miluju už hrozně dlouhou dobu. Za všechny ty řady mi k srdci přirostly snad všechny postavy. Nejvíce určitě Homer, ve kterým se v určitých momentech poznávám. I když musím bohužel říct, že ty nejnovější díly se mi už tolik nelíbí jako ty starší. Nejoblíbenější epizoda: 12 x 18 - Trilogie omylů. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Legenda medzi seriálmi. Toľko veľa postáv, pričom každá je jedinečná a zábavná. Kraľuje samozrejme Homer s jeho zaostalým myslením a vtipnými hláškami. Tvorcom síce už po tých 490 epizódach trochu dochádzajú nápady, ale to nič nemení na tom, že je to seriál, ktorý vždy pobaví a ešte dlho baviť bude. Osobne mám najradšej 7. - 14. sériu, tie diely si vždy rád pozriem. Český dabing nemá chybu, podľa mňa je ešte lepší ako originál. „Nežerte mě! Mám ženu a děti… Sežerte je!“ ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Creator & developed: Matt Groening, James L. Brooks, Sam Simon .. WHAT THE F..amily!? Dokonalý animovaný NÁŘEZ!!! Většinou ultimátní zábava, někdy sice zakulhá, ale téměř vždy pobaví, pohladí po duši a každý si to zkrátka užije. Neuvěřitelně originální a vypointované příběhy plus výtečná postava otce/flákače/pivaře Homera - to je punc geniality. Reakce na současnou situaci a problémy společnosti už od roku 1989 a narážky na všechno a všechny. KDO NEZNÁ TENTO LEGENDÁRNÍ ANIMOVANÝ SERIÁL, NEŽIJE NA NAŠÍ PLANETĚ !!.. 100%. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

První série jsou trochu slabší a mají i trochu méně vzhlednou animaci, ale jakmile se postavičkám pořádně utříbily a ujednotily charaktery, nastala bezvadná zábava. Některé díly jsou sice trochu nepovedené, především ty, které se snaží zbytečně zdůrazňovat správné vlastnosti a trochu moralizují, naproti tomu jiné díly jsou od začátku až do konce naplněny skvělými a originálními nápady. A už jen za to, že tvůrci dokázali být nápadití a vtipní i po tolika sériích si zaslouží nejvyšší hodnocení. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nevídám tuhle žlutou fantasmagorii pravidelně, ale vždy, když strávím 30 minut s rodinou Simpsonových, jde má nálada rapidně nahoru. Absolutně samorostlý humor, skvělé charaktery a nezapomenutelné zápletky. A přitom to ještě tak mistrně reflektuje realitu. Prostě animovaný seriál s obrovským charismatem... Homer Simpson a spol. se stali legendami ještě za života. No to aby jeden pukl vzteky! ()

Galerie (3 374)

Zajímavosti (4 302)

  • Matt Groening se při vymýšlení Margina originálního účesu nechal inspirovat Frankensteinovou nevěstou a sestřihem, jaký nosila jeho matka Margaret v 60. letech. (WalterIK7)
  • Rodina Simpsonových se poprvé objevila v krátkých animovaných skečích v rámci Show Tracey Ullmanové (od r. 1987). Po třech sériích a 48 dílech si Simpsonovi díky svému úspěchu vysloužili vlastní animovaný seriál, který měl premiéru v roce 1989. (francimor19)

Související novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (více)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (více)

Reklama

Reklama