Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V poetice dětského filmu lze řešit závažné problémy - třeba citovou rozervanost malého chlapce z dětského domova, jenž přilnul ke svým adoptivním rodičům, avšak po čase se ozvala jeho biologická matka... Příběh je samozřejmě hodně didaktický, uzpůsoben vnímání cílové divácké skupiny, takže mu odpustíme lecjaká zjednodušení, avšak vyhmátnutí ústředního sporu je přesné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Není se co divit, že kluk při loučení s takovým snovým tátou...brečel. Já bych brečel taky. A ona námořnická hesla a pravidla, že pravej námořník nepláče....jsou pro dítě samozřejmě to nejslzopudnější. Tahle limonáda, byť těžce přeslazená...... mi chutnala. A ano, Vladimír Brabec opět neměl chybu. 80% ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Skvělý, až dojemný snímek, který nemá chybu. Bohužel mnohdy lidi, kteří by byli výbornými rodiči, mít děti nemohou, ale ti, kteří k nim nemají žádný vztah je odkládají a nestarají se o ně, rodí mnohdy jedno dítě za druhým. Tyto děti jsou pak dětmi ulice nebo jsou odložené do dětského domova, kde je jim mnohdy lépe než u vlastních rodičů. Mnohdy se stane, že matka přijde na to, že je těhotná už pozdě a nemůže se třeba o to dítě postarat, tak ho dá k adopci nebo do kojeneckého ústavu. Toto je jiná věc. Pro takovéto děti je lepší, když si je adoptují lidé,. kteří jim mohou dát jak materiální, tak a to hlavně citové zázemí. Toto bylo i krásně zobrazeno v tomto filmu. Taky se stává, jako v tomto filmu, že nevlastní rodič (zde otčím), dítě nepřijme a bere ho jako zátěž či sluhu. Někdy má nevlastní rodič k dítěti lepší vztah, než vlastní. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Já si nemohu pomoci, ale malý Pepíček vypadá jak vrah. Film dobrý pro kluky, ale že by to byl nějaký trhák to tedy rozhodně není. Emotivní rozloučení snad budou hodnotit dámy, ale u mne propadlo. Mne snímek zaujal jen z pohledu kluků, nebyli jsme lepší a z pohledu kde se natáčelo. Například nádraží ve Studénce. Jinak je to pro mne film naprosto průměrný. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Drama o klukovi, který poznal dětský domov, milující a spravedlivou náhradní rodinu, i úplný opak v rodině jeho biologické matky, kam byl přiveden spíš jako pomocná síla. Bohužel mám podobnou zkušenost s despotickým cholerickým otcem, a byl to vlastní otec. Taková výchova nevede k tomu aby z dítěte vyrostl zdravý člověk. Až po třicítce jsem se, troufám si říct, se vším čím jsem prošel tak nějak srovnal, ale následky to zanechá navždy, třeba v tom že se díky tomu bojím mít vlastní rodinu, abych jednou nebyl taky takový... Film znám od dětství, tehdy jsem samozřejmě vnímal hlavně ta dobrodružství ve snímku zobrazená, ač jsem je nijak neprožíval protože jsem z vlastního dětství nic takového neznal, a hodného náhradního tatínka. Nejvíc mi ale utkvělo prkno z Ajaxe použité jako "záplata" na stodole. To je typický rys despoty -> zničit to co dává potěšení tomu koho nemá rád ale musí ho strpět. Toho jsem si užil víc než dost, akorát že já jsem neměl kam utéct... Moc pěkný výkon malého Michala! ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Příběh okatého šmudly a jeho kamarádů v říši tajemného smetiště či kouzelné řeky. Plný pytel klukovské romantiky, tak jak to ze srdce miluji. Smutné i veselé vyprávění o prostých dobrodružstvích, která jsou dnes již zapomenuta. Krásná hudba Angela Michajlova je pak tím nejúžasnějším průvodcem trápením malého kapitána Kordy, nositele Řádu mořského žraloka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo se v Novém Jičíně a Valašském Meziříčí. Záběry ze splavu jsou natočeny na dolním splavu v Rožnově pod Radhoštěm. (M.B)

Reklama

Reklama