Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámecká paní říkají patnáctileté Katce (S. Julinová), jejíž rodiče jsou správci hradu Krabonoš. Dostala poslední vysvědčení, má před sebou bezstarostné dny prázdnin. Ale místo s kamarádkami u vody je tráví v hradní pokladně prodáváním vstupenek. Jednoho dne se na Krabonoši objeví student Petr (J. Hartl), který tu má přechodně dělat průvodce. Stačí jediný pohled, aby se Katka bezhlavě zamilovala. Petr je ale samotář a Katčina snaha upoutat jeho pozornost se nesetkává s úspěchem. Vynalézavost zámecké paní se stupňuje a jednoho dne to dojde tak daleko, že se na hradě objeví policie. Ze sbírky hradu totiž zmizí vzácný exemplář. Za vším je Katka. Její příběh vypráví právě o tom, co dokáže udělat první láska. (Česká televize)

(více)

Recenze (127)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dneska podívala na jeden z letních filmečků pro holky, u kterého jsem se zamilovaně tlemila v telecích letech. Pořád je krásně letní, prázdninový, Katka je parádně prdlá, Petr klasicky chlapsky slepý a celé je to fajn. Jo, a po tomhle filmu jsem toužila bydlet na hradě a dostat kopretiny. Neklaplo :-). Jen to daobvání dobrých herců jinými herci jsem fakt nepojala. U Husáka jsem si na pomoc přivolala maminku, jestli nemám něco v uších, když slyším p. Řehoře. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Chytilová light. Neškodně blbá letní komedie pro dospívající dívky čerpá z politicky neutrálního prostředí fiktivního hradu (ve skutečnosti se natáčelo na Bouzově) a z neafektovaného projevu Sylvy Julinové (která se kromě tohoto prázdninového zpestření hraní více nevěnovala). Přesto, přirozeně, nejsou Kopretiny dobově zcela bezpříznakové. Vícekrát se do dialogů vkrádá problematika kradení (chlácholivé konstatování, že se kradou jenom slepice; dotaz, zda kvůli zlodějům nejsou na hradě vystaveny jenom repliky), postavy venkovanů projevují ve vztahu k vysmívanému „Pražáčkovi“ chorobný provincionalismus, protagonistka se navzdory snaze filmu více akcentovat dívčí hledisko (kluci jsou trapní, rodiče ničemu nerozumí) v závěru projeví jako „koza“, kterou musí na správnou cestu navést chápavý příslušník VB. Neméně příznačná pro normalizaci je otcova zničující neschopnost seberealizace, neboť hlavní slovo patří manželce (nečinnost mužů vs. aktivita žen, považovaných za politicky méně nebezpečné) a časové situování děje do prázdninových dnů, kdy dochází k pomyslnému zastavení času. Vcelku se ale filmu daří setřást ze sebe dobu svého vzniku. Atmosféra nevinných letních hrátek, narušena pouze rušivě seriózním pokusem o znásilnění, je nakažlivá, výchovný rozměr snesitelný a půl hvězdičky rád přidám za retro laskominy v podobě nevyholeného podpaží a trička s Mickey Mousem. 55% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný letní film o první lásce patnáctileté Káti v romantickém prostředí Bouzova. Káťa (Sylva Julinová) byla sympatická a hrála velmi příjemně. Bylo zajímavé sledovat ty okamžiky proměn, kdy jednou z ní byla ještě dívenka a podruhé zas téměř dospělá žena se všemi ženskými pastmi... Nepochopil jsem, proč se hrad Bouzov přejmenoval ve filmu na ,,Krabonoš'' (jéžišmarjá! to je šílený název) kvůli čemuž musely být předělány dokonce různé cedule, pohledy atd... a hlavně proč někteří herci byli předabováni např. tatínek Káťi (Husák) Zdeňkem Řehořem a to nebyl jediný! Bylo to velmi příjemné a člověka to zaneslo i těch čtyřicet let zpátky kdy s rodiči a škodylakem 120LS brázdil republiku a navštěvoval státní hrady a zámky.... :-) . Dokonce mi tu ani nevadila přítomnost hodných kluků od VB s bodrým velitelem. Tady to prostě nikdo nehrotil a incident byl uvěřitelný i jeho ukončení. Tři ukradené korbele. * * * ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Polovina snímků na databázi, které mají přes sedmdesát procent jsou hovadiny, proč má tento příjemný snímek jen 62? Myslím, že důvod je jednoduchý, lidé ztrácí vědomí toho, co je opravdu důležité. Kopretiny pro zámeckou paní toho mají hodně. Sice se trochu líně vlečou, ale to vůbec nevadí, protože vše vynahrazuje hypersympatická Sylva Julinová, která sondu do předrevoluční dívčí puberty ztvárnila bezchybně. Ta úžasná naivita mi dnes velmi chybí, dnes jsou všichni hrozně chytří a vše vědí, akorát jsou trochu nešťastní, že? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Normalizacne filmy mam stale velmi rad, ovsem tento patri len k takemu priemeru. Pinkava ako reziser mi toho vela nehovori, akurat vyzdvihujem atmosferu hradu Krabonos. Tento zamok hra vo filme svoju vlastnu ulohu, a je to len dobre. Z hercov zaujme snad len Stanislav Triska /Slunce, seno, jahody/ a Jirina Jelenska /Pozor, vizita/. Takze slusny, ale stale iba priemerny normalizacny film. Normalizacnu tvorbu vsak mam rad. 63 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • František Husák se během natáčení šel opalovat, ale tak se spálil, že se ten den nemohlo točit a muselo se čekat až trochu vybledne. (cariada)
  • Ve scéně, kdy má Katka (Sylva Julinová) na hradě kamarádku a v čase 48:14 pustí televizor, je na obrazovce lechtivý záběr z filmu Hra o jablko (1976). (Ganglion)

Reklama

Reklama