Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pokud řádně vydechnu veškeré exhalace, zacpu si nosánek a ve správných oblastech zatnu sval, dokáži si vyrolovat varlata zpátky do těla, heč. Poté se vcítím do řadového batolete a smím tedy hodnotit podobné skvosty. Je to barevné a furt se tam něco hýbe, k tomu samé dobré konce, to fe mi uíbí, babíí, eťéé!. Po spuštění vercajku zpět pod kolena nezbývá, než dodat - mašinka Tomáš je kretenek tak veliký, že by v této disciplíně mohl klidně závodit. Ovšem není v tom sám. Šišihůají v tom s ním i ostatní otravně pracovité vláčky, buskobusy, vrtulníčky, pumpy, tlustý pan přednosta i jeho rachitický konkurent, prostě celý ten ostrov hrůzy. Chápu, že Brityš rejlvejs před lety pro samou ostudu pocítily nedostatek nadšených pracovníků, ale cílit náborová videa na až tak mladou sortu angličáků mi přijde zrůdné. Haranty, které to oslovuje, doporučuji seřezat plácačkou. Pěkně červenou stranou napřed, aby krvavé šmouhy zanikly na podkladu a nic vás v aktu spravedlnosti nerozptylovalo. Nebo posadit na pár hodin do vlaku, ono je to přejde samo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som nemal potrebu hrať sa s vláčikmi, ale viem si predstaviť ako musia ujúúchať radosťou tí, ktorí tak v detstve robili ( alebo stále robia ). "Večerníčkový" seriál je vhodný pre najmenších, je milý, pozitívne ladený a výchovný. Animačne spĺňa vysoké kritéria, hlavne ak sa jedná o lokomotívy, s postavami osôb je to už horšie. ()

Reklama

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Vypadá to strašně a je to strašný, ale to nevadí. Lokomotivy jsou ideální hrdinové pro naše děti, protože tahají jak stroje. Nechtějí nic jiného, než pracovat a "být užitečný". Krom toho jsem ještě nenarazil na díl, v němž by si něaký stroj něco nedokazoval nebo neřešil nějaký mindrák. Velmi časté poselství je "buď sám sebou". Přesně tak. Buď sám sebou, zařaď se, makej a buď happy. Pro další inspiraci viz komentář Morien. ()

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Ty jo, tak tohle je fakt psycho seriál pro děti. Nedávno jsem byla nemocná a bylo mi jedno,co je v TV, ale z tohoto jsem málem zešílela. Jestli jste to nikdy neviděli, tak to je dobře, ale pokud na to máte nervy, tak si sežeňte nějaký díl a všimněte si, že ty lokomotivy mají pořád jeden psycho výraz a ten nezmění ať vedou jakýkoliv rozhovor. Z toho se mi málem přitížilo. Fuj, chudáci děti musejí to sledovat :-D ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tomáš je modrej, je to tak. Ty obličeje jsou docela děsivý, je mi skoro dvacet, ale na tohle bych se před spaním nedívala ani náhodou. - Můj dojem z tohoto seriálu dobře ilustruje příhoda, kterou jsem zažila při předčítání z knihy podle něj napsané. Čtyřletý bratránek nemohl večer dlouho usnout, tak jsem se i při absenci mateřského pudu samovolně nabídla, že mu něco přečtu, aby mohl zkusit zabrat. Vybral si Lokomotivu Tomáše, otevřel knihu někde v polovině, kde se mu líbil obrázek, ať začnu tam. První příběh: Bratři-dvojčata lokomotivy posunují vagony v lomu a nudí se. Zkusí udělat něco jiného. Dostanou lekci a polepší se. Konec. Bratránek pořád nespí, pokračuji. Druhý příběh: Mašina ženského pohlaví posunuje v lomu vagony a nudí se. Udělá sem tam pár naschválů, které se jí pěkně vymstí. Dostane lekci a polepší se. Konec. Bratránek si čile prohlíží obrázky přes moje rameno a pořád nespí. Třetí příběh: Metrosexuál mašina s červeným lakem tahá vagóny s lidma, ale protože je marnivej, pošlou ho za trest do... Bratránek znuděně a zároveň s hrůzou v očích vykřikuje "Zase lom!" a raději okamžitě usne. Jistě, příběhy pro děti mají obsahovat ponaučení nebo aspoň vykreslovat dobře/špatně, ale nuda by to být už nemusela. Děti na to civí, protože civí na všechno, když se před nimi nechá zapnutá televize. V tomhle jsou jako důchodci, prostě jim stačí, že se tam něco hýbe. Pokud to má rozvíjet dětskou představivost, intelekt nebo schopnost něčeho dalšího, tak by to mělo mít i jiné kvality. Na druhou stranu je zase dobře, že seriál neobsahuje násilnosti, rychlé střihy, barevné smrště a jiné triky tradičních vymýváren mozků, jenom podle mého zkrátka tak nějak zůstal hodně na začátku cesty. (A taky je zde možná prostor pro otevření debaty, kdo proboha vymyslel dát do pohádky postavu, jež se zove "tlustý kontrolor". Víte, jak blbě se to vyslovuje? Zvláště ve chvílích, kdy už ve třetí pohádce čtete, jak "tlustý kontloror" nějaké mašince nadává, že zase něco zkazila, je to vyloženě o ukousnutí nebo zamotání jazyka.) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Diesel je černá lokomotiva British Rail Class 08. (Maulincio)
  • Oliver (č. 11) je zelená lokomotiva GWR 1400 Class. (Maulincio)
  • Emily je tmavě zelená lokomotiva GNR No. 1 class 4-2-2. (Maulincio)

Reklama

Reklama