Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nedrcneš nárazníkem do cizí lokomotivy. Falešně nezahvízdáš. Neprojedeš návěstidlo v poloze Stůj! Nenacouváš do depa bližního svého. A když, tak nezapomeň včas táhnout! Měj vždy plný tendr. Nikdy nenaber zpoždění. Neber revizorovo jméno nadarmo. Cti přednostu svého i slečnu výpravčí a v kupé první třídy jim dopřávej časté ojíždění. Nevypustíš nikdy úplně páru. Ne bez posledního pořádného zahvízdání... ________ Jo, a náš syn Tomáše samozřejmě miluje. Takže tenkrát v Anglii jsme Thomas Land (součást zábavního parku Drayton Manor) navštívit prostě MUSELI. Tam to hvízdalo! :-) ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Vnučka od toho nemůže oči odtrhnout - a to je pro mne rozhodující, je to pro děti, ne pro dospělé. Jednu hvězdu ubírám za odfláknutý překlad i dabing a trochu nepovedený překlad písničky v novějších dílech (mohli si dát víc záležet), sice některé příběhy jsou banální a i pro děti nezáživné, ale v celku je to povedené a roztomilé... ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomáš, coby tažný motor celé série, je veselá kopa. Plán plní na sto procent a je tak pro mne velkým údernickým vzorem. Bez Tomáše by byl celý seriál ztracen neboť není zde silnějšího charakteru. Nákladní jeřáb sice disponuje jakousi komičností, ale na nějaký jeho spin off to prostě není. Jedině Tomáš se dokáže poprat s každodenními starostmi malého ostrova, kam je celý příběh vtipně zasazen. Závěrem bych si dovolil malou výtku. Čtený komentář by byl mnohem poslouchatelnější, kdyby autor vypustil za každou přímou řečí vysvětlení, kdože to vlastně hovoří. A nakonec, kdyby mašinky hovořily v jambickém pentametru s důrazem na původní elegický distichon, bylo by to úplně nejlepší. ()

Mezerník 

všechny recenze uživatele

Jako malý bych takhle animované mašinky asi miloval. Příběhy jsou občas jednodušší a opakují se, zaráží i některé nelogičnosti (Třeba: v prvních sériích se mašinky pohybují, zatímco lidé a zvířata okolo ne... Nebo: Lokomotivy se samy rozhodují, myslí, jednají, a přitom se občas ukáže, že je normálně řídí strojvedoucí - tak kdo je tedy ovládá?) ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Celkem milé, kultivované,ale trochu studené. Zaráží mě jedna věc: evidentní snaha dát lidský rozměr a mravní poselství i strojům, které jsou maximálně polidštěné, ale na druhou stranu jsou veškeré lidské bytosti ztvárněny pouze jako neživí, nezajímaví, nehybní plastoví panáčci... Tomu moc nerozumím. A vůbec - předškolní chlapečci sice možná chrochtají blahem, jenže já jsem v jejich věku milovala leporelo Veselá mašinka z dílny Jana Čarka + Zdeňka Milera, takže už budu Lokomotivu Tomáše těžko pokládat za něco originálního. Navíc se mi český překlad moc nelíbí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Oliver (č. 11) je zelená lokomotiva GWR 1400 Class. (Maulincio)
  • Henry (č. 3) je zelená lokomotiva LNER Gresley Class A1/A3. (Maulincio)
  • Tomáš (č. 1) je lokomotiva LB & SCR (The London, Brighton and South Coast Railway) třídy E2. (Maulincio)

Reklama

Reklama