Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak ono předně je třeba rozlišovat. Je Mašinka Tomáš - původní, modýlková, animovaná, z roku 84 a pak jsou pokračování, která jsou už animovaná výhradně na počítači (seriál se točil do roku 2003). Staré příběhy se mi docela líbily a obdivoval jsem jejich technické provedení (koukal jsem na ně v roce 2001 v Anglii). Ty počítačové, co jdou teď u nás už tak dobré nejsou, ale mému dvouletému synkovi se líbí a to je pro mě důležité. A zároveň si myslím, že Thomas the tank engine patří ke slušnému průměru. Když vidím seriály, co jdou ve stejném bloku (Angelina balerína a Potápěj se Olly), tak Thomas je převyšuje o třídu a kluka na něj klidně nechám koukat, aniž bych se bál o jeho psychické zdraví. ()

borsalino

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku se zdržím hlasování, neboť se jako dospělý necítím kompetentní k tomu, abych pohlédl na snímek očima dětí (já to už prostě neumím, nevím, kdo z Vás ano?), kterým je určen. Protože pokud bych tak chtěl činit, šlo by o pokrytecké a povrchní žvásty, neboť toto není určené dospělým, ale dětem. Jako dospělý z toho "odvařený" nejsem, ale překvapuje mě, kolik lidí si zde na tomto snímku chladí žáhu, nemáte na víc? Domnívám se však, že to není podstatné. Zajímalo by mě, odkud tento odpor vyvěrá - asi potřeba za každou cenu kritizovat... Poskytnu Vám jiný pohled rodiče téměř dvouleté holčičky, abyste se mohli zamyslet. Současná produkce nabízí mnoho nejrůznějších postaviček, s oblibou jde o jakési panďuláky z vesmíru plujících vesmírem na létajících gaučích, mlátících se po hlavách nejnovějším typem mobilního telefonu s čokoládovou náplní...a podobné nehorázné pitomosti. Vedle tohoto kreslený příběh mašinky, zažívající příběhy na jakémsi imaginárním ostrově, jsou jako balzám. Navíc je jednoznačně identifikováno dobro/zlo/dobře/špatně + ponaučení. Než zde budete psát prázdné bláboly, zamyslete se nad moderní produkcí, zkuste najít něco hodnotnějšího, podívejte se na to očima dětí, vyzkoušejte to na svých či "půjčených" dětech a pak teprve zkuste něco psát. Vsadím se s Vámi, že by se Vaše mínění významně změnilo. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Uff to je síla! Na můj vkus moc velké a tvrdé sousto a extrémně dětinské. Kdybych to viděl ale před deseti lety, věřím tomu, že by se mi to i líbilo. Dnes musím ocenit jen snahu vyjít těm nejmenším ratolestem vstříc. Směšné bylo to, že když se tam zpívalo anglicky, tak ani nebyla snaha texty písní nadabovat a klidně to bylo puštěné s anglickými titulky :-) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč jsem dal pouze jednu hvězdičku je, že jsem na to koukal jako dítě. Lokomotiva Tomáš mě prostě nějak děsil a znělka mi stále hraje v hlavě, když na ten seriál jen kouknu. Nemyslím si, že je to špatný seriál, má to skvělou zápletku, zajímavé děje, ale moc se omlouvám... Tomáš není můj šálek čaje. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Vypadá to strašně a je to strašný, ale to nevadí. Lokomotivy jsou ideální hrdinové pro naše děti, protože tahají jak stroje. Nechtějí nic jiného, než pracovat a "být užitečný". Krom toho jsem ještě nenarazil na díl, v němž by si něaký stroj něco nedokazoval nebo neřešil nějaký mindrák. Velmi časté poselství je "buď sám sebou". Přesně tak. Buď sám sebou, zařaď se, makej a buď happy. Pro další inspiraci viz komentář Morien. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Toby (č. 7)  je hnědá (tramvajová) lokomotiva GER Class C53. (Maulincio)
  • Percy (č. 6) je zelená lokomotiva, která je založená na GWR No. 1340 Trojan, avšak Rev. W. Awdry považoval za nezbytné, aby jeho železniční příběhy byly co nejrealističtější. Za tímto účelem byla většina jeho lokomotivních postav postavena na skutečných návrzích. Nicméně, Percy byl navržen dříve, než tato politika vstoupila v platnost a tak Awdry později prohlásil, že Percy pravděpodobně začal jako GWR No. 1340 Trojan, ale později byl rozsáhle přestavěný (Maulincio)
  • Diesel je černá lokomotiva British Rail Class 08. (Maulincio)

Reklama

Reklama