Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hokej vyžaduje už od útlého věku velké nasazení, ba dokonce oběti. Třináctiletí hráči žákovského hokejového mužstva, které vede zkušený a vnímavý trenér, se potýkají s nejrůznějšími problémy svého věku, prvními láskami i sníženou sebedůvěrou, kázeňskými potížemi, ale nakonec všechny pohltí vědomí odpovědnosti. Film se dotýká odvrácené strany náročného sportu, avšak počíná si často dětinsky a zjednodušuje složité motivace dospívajících kluků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Master19 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to hlavně kvůli Zlínským reáliím, kterých je tu ale bohužel málo. Zimní stadion se kromě zaplechovaného průčelí nezměnil vůbec a krom pár záběrů na "svahy" dohromady nic. Nejzajímavější z tohoto pohledu bude asi táborák na nějaké zřícenině. Pokud to byl Lukov, tak je to dobrý dokument a srovnání, jak se toto místo proměnilo. Z pohledu "normálního" diváka celkem nezajímavé, snad pro hokejisty to může mít nějakou přidanou hodnotu, ale kvalita nic moc... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Vkusný film pro dospívající. Vidíme různé potíže mladých kluků, kteří hrají hokej. Mladí hoši začínají takříkajíc "žít". Začíná se v nich vzbuzovat "živá" krev. V dnešní době děti v jejich věku prožívají úplně jiný život. Hlavně tedy díky internetovému světu. Škoda, že je tento snímek "zapomenutý" někde v televizním archívu. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je tu jedna taková docela vtíravá písnička, kterou si zpívají malí hokejisti, když jsem film viděla prvně, tak jsem ji nemohla hodně dlouho dostat z hlavy. Stalo se mi opět to samé. Ona je pěkně nakažlivá. Já jsem ty malé kluky vždycky litovala. Vstávání v tak nekřesťanskou hodinu jsem ji opravdu nezáviděla. Každý sport má něco do sebe, ale hokej to je řehole a dřina do úmoru. Trenér byl správný chlap. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na tomhle dětském filmu není nic moc pozoruhodného (do sportovní školy jsem nechodil, ačkoli už 15 let na jedné takové učím), kromě dvou nesmrtelných hlášek, které si pamatuju od doby školního filmového představení: "Špičkový sportovec musí dobře jíst" (Mrkvička) a "Podívej, ta dvanáctka, Hájek, není špatnej, co?" "Ne, je ještě horší" (Lábus a trenér Tomek). Po těch letech mě to při uvedení na stanici cs film znovu dostalo. (A nezapomeňme na jemnou kritiku režimu při scéně zkoušení z dějepisu o "vysokých funkcionářích vyhozených při defenestarci z Pražského hradu"!) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s letitějším Brankářem působí hokejisti jako malí nekňubové. Jsou sice už starší, ale v šedi normalizačního řešení, které zdobí jen tu a tam etudka s Hankou Maciuchovou nebo Láďou Mrkvičkou to snad ani nestojí za to. "To byl faul! Viděla jste to?!" ()

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu účinkovali starší žáci hokejového klubu TJ Gottwaldov. Mezi nimi i hráči, kteří později hráli nejvyšší ligovou soutěž dospělých u nás, extraligu: brankáři Roman Svačina a Richard Hrazdíra, Miroslav Stavjaňa a Zdeněk Okál. (Castrator)
  • Do úlohy trinásťročných chlapcov mladých hokejistov boli vyberaní neherci. Z celej republiky si vybrali asi päťtisíc chlapcov, z ktorých si nakoniec vybrali iba pár do filmu. (Raccoon.city)
  • Druhým odborným poradcem filmu byl ing. Miroslav Pavelka, od 60. let dlouholetý úspěšný trenér gottwaldovského dorostu, se kterým získal opakovaně titul republikového mistra. Trénoval mimo jiné i Jiřího Králíka, pozdějšího brankáře reprezentačního výběru a člena týmu, který vyhrál mistrovství světa v roce 1985. (Castrator)

Reklama

Reklama