Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie o tom, jak udržet čtyřicet holek na řetězu.  Veselé příběhy ze života dospívajících dívek a chlapců jsou doplněny krásou dívčího sborového zpěvu, emocionálně zesílenou rafinovaně zvoleným prostředím, ať již Prachovských skal nebo soboteckého Humprechtu. Ústředním motivem je rivalita dvou sólistek sboru a jemně naznačené nebezpečí dětského „primadonství“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kulmon: Ano odkrytá ňadra tu skutečně byla, a to v podání Marty (Zuzana Krupicová). Ale v té době to už nebylo nic nového, ale na druhou stranu zase to byl dětský film! Vyzdvihl bych především některé humorné scény, ve filmu znějící skladby od klasiků jako Mozart, Čajkovskij, Debussy, Smetany nebo Bacha a známé exteriéry z Českého ráje...Prosím častěji o reprízu... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obsahem jenom takový normalizačně blbučký dětsky milučký film s plkáním a zpěvy pro normalizovanou mladou generaci pionýrsky žákovského typu, formou pak čudlácká rutina s přehrávajícími a šaškujícími dospělými a stádem vycepovaných a snažících se umělorozverných >husákovských< dětí tentokráte kdesi od Ostravy, s důrazem na producírování se dívenek v rozpuku... S mizerně udělanými postsynchrony a lacinou produkcí vůbec - ale tak se to zkrátka tenkrát dělalo, že... Spousta vypoceného plácání o ničem, zato však samej "soudruh" a "soudružka" - a ať mi nikdo netvrdí, že tohle soudruh Pinkava zase až tak moc MUSEL... .-| . . . Zkrátka a dobře - tahle kočka byla už tenkrát značně vypelichaná, dnes pak v naprosto nesmyslné a zbytečné repríze působí až jako nemocná prašivinou. Dobrá tak leda pro pány typu Kulínského (;o) na vytahání za ocas a jednu ránu za uši... .-] . . . Jinak ovšem kdoví komu tohle slouží... Jedna hvězdička tedy jen za to občasné zpívání roztomilými dětskými hlásky vysokých tónů - byť chvílemi trošku až tahá za uši (ovšem na těch písničkách se toho opravdu nedalo nic moc pokazit) a onu sladce legendární bradavku ve sprše - a víc už škoda slov. - - - P.S. Aby jasno bylo... Tutem - http://jirkazz.gzk.cz/?h=krupicova - či zde - http://www.karaoke-zabava.cz/obrazky/krupicova/a001.jpg - jak vidno byla to opravdu(!) jen ta bradavka, to jen tak pro všechny ty mýtology... ;-] - - - - - (Poprvé viděno v televizi tenkrát v dobách na kočku, zcela zapomenuto a s lehkým znechucením připomenuto při náhodném repete 16.1.2010 na ČT1, hodnocení 154., komentář zde jako šestý - 16.1.2010) ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Film považuji za velmi zdařilý a nezdá se mi nijak přehnaně sentimentální, jak upozorňuje Tsunami_X . Výborně tam zpívají a k perfektně vystřižené písni v síni humprechtského zámku Ave Maria od Bacha v Gounaudově úpravě nemůže snad být námitek. Od Schuberta je taky vynikající, ale osobně si raději, byť neuměle, zazpívám tu Gounaudovu. Poběží-li někdy tento film v TV, znovu se na něj rád podívám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Teda ale ti naši vojáci jsou stejně pašáci, podívej jak rychle byli pryč'' - Komunistický dětský film o pěveckém sboru a jeho štaci. Obsahově a herecky je to o ničem. Nezastírám však, že některé klasické záležitosti doprovázené sólovým zpěvem mně nenechávaly chladným... Někde hluboko uvnitř mně tenhle film díky sborům chytl za srdce. Ale spíše to bude tím, že mám rád klasickou hudbu a zěv hudbu než čímkoliv jiným. Dvě třešně. * * ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škola má dovolenou a prázdninové dobrodružství dívčího pěveckého sboru (s jedním klučinou a několika vedoucími) může začít. Poklidně se odvíjející příběh zapůsobí především při pěveckých etudách: uprostřed Prachovských skal, při prohlídce zámku, v třešňové aleji. Hezký symbol hadrového talismanu; výstižně vykreslené charakteristiky, z nichž vyčnívá hlavně malá Míša (Jana Páleníčková), která objevuje na druhých jen pozitiva. Hudba: Zdeněk John, texty: Ondřej Suchý. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice jednoduchý, ale přesto hezký film. Asi dělá hodně nostalgie, ale pamatuji si ho z dětství pořád (což je zajímavé, protože mě zpěv ani fotbal nezajímal). Ale je to prostě milý letní film se zpěvy. Z Čajkovského mě až mrazilo, výborná záležitost. Broňa byl skvělý. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že to má mouchy, ale jestliže se k filmu rád vracím, musí mít plný hodnocení. Josefu Pinkavovi nutno přiznat, že i po šedesátce dokázal držet krok s dobou a točit o dětech a s dětma moderně. Krom toho to má i vtipný momenty (Bronislav Poloczek, Jiřina Jelenská), krásný exteriéry a Gounodovo Ave Maria na zámku Humprecht nemá chybu. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zdařilý,sentimentální,dětský a hudební prožitek. Tento film se řadí k mým srdcovkám,jelikož mi velice připomíná moje dětství celých 13 let,které jsem prožila v hudebním prostředí v podobném dětském sboru, kde jsem vyrostla a zpívali jsme podobné písně(některé i stejné). Moc se mi to líbilo a pokud byste někdo věděli o podobných filmech dejte mi určitě vědět do zpráv... ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dětský film!!! Milovníky loveckého zámečku Humprecht bych chtěl upozornit, že ve filmu je několik záběrů, na kterých skutečný průvodce předvádí unikátní několikanásobnou ozvěnu. Předvedení tohoto pozoruhodného akustického jevu jsem se jinak nedočkal ani na DVD, které se dá na zámku Humprecht koupit, což považuji za velký nedostatek zmíněného DVD. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem nudila už jako dítě a nic na tom nemění ani fakt, že jsem ho po několika letech viděla znovu jako dospělá. Bláhově jsem si myslela, že ho budu sledovat jinýma očima. Byl to však omyl. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Já tuhle hudební komedii mám docela rád :-) Prvně ji produkovala ČST Ostrava, kulisy vysokých pecí nejde přehlédnout a za druhé i další výběr exteriéru v okolí hradu Trosky, nebyla určitě vůbec špatná volba. K oběma místům mám svůj osobní vztah a vzpomínky, proto si je rád tímto filmem nechám připomínat. No a atmosféra okolo dívčího pěveckého sboru, taky není k zahození, takže sledování této oddechové komedie, určitě nebude špatná volba, třeba na pošmourné nedělní odpoledne. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

To, že je to normalizačne konformné, chápem. Ale v porovnaní trebárs so švédskou teenage tvorbou, nie len dnešnou, ale aj povedzme z 80. rokov, je to nenápadité, suchopárne a udalosti, ktoré majú byť dramatické, mi prišli už z postsocialistickej perspektívy trápne úsmevné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to hudební komedie - respektive komedie o trampotách dívčího sboru na soustředění, tak jsem se celkem dobře bavil, protože nejsem zrovna muzikální typ. Dětští herci jsou celkem sympatičtí a dospělí ještě víc, především Zdeněk Řehoř i Broňa Poloczek. Líbí se mi i prostředí, kde bylo natáčeno - Jičín a skalní města v jeho okolí ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z né přiliš často uváděných filmů pro děti. Příběh je spíše nudný o jednom sboru co jede na soustředění. A dvou dívkách co pějí hlavní hlasy (jedna z nich nám ukáže i prsa na dětský film celkem odvážný) a ty se mezi sebou moc nesnesou či spíše jedna z nich. Na můj vkus je tam až moc toho zpívání. Humorná stránka příběhu je celkem dobrá, třeba B.Poloczek nebo L.Tokoš jsou dobří, ale jinak spíš podprůměr. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušné výkony hlavních představitelek...většinou děti a mládež ve filmech přehrávají, ale těmhle holkám to šlo. Jinak výborný byl samozřejmě Řehoř a Tarzan Poloczek ;-). ()

Reklama

Reklama