Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie o tom, jak udržet čtyřicet holek na řetězu.  Veselé příběhy ze života dospívajících dívek a chlapců jsou doplněny krásou dívčího sborového zpěvu, emocionálně zesílenou rafinovaně zvoleným prostředím, ať již Prachovských skal nebo soboteckého Humprechtu. Ústředním motivem je rivalita dvou sólistek sboru a jemně naznačené nebezpečí dětského „primadonství“. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (48)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kulmon: Ano odkrytá ňadra tu skutečně byla, a to v podání Marty (Zuzana Krupicová). Ale v té době to už nebylo nic nového, ale na druhou stranu zase to byl dětský film! Vyzdvihl bych především některé humorné scény, ve filmu znějící skladby od klasiků jako Mozart, Čajkovskij, Debussy, Smetany nebo Bacha a známé exteriéry z Českého ráje...Prosím častěji o reprízu... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škola má dovolenou a prázdninové dobrodružství dívčího pěveckého sboru (s jedním klučinou a několika vedoucími) může začít. Poklidně se odvíjející příběh zapůsobí především při pěveckých etudách: uprostřed Prachovských skal, při prohlídce zámku, v třešňové aleji. Hezký symbol hadrového talismanu; výstižně vykreslené charakteristiky, z nichž vyčnívá hlavně malá Míša (Jana Páleníčková), která objevuje na druhých jen pozitiva. Hudba: Zdeněk John, texty: Ondřej Suchý. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obsahem jenom takový normalizačně blbučký dětsky milučký film s plkáním a zpěvy pro normalizovanou mladou generaci pionýrsky žákovského typu, formou pak čudlácká rutina s přehrávajícími a šaškujícími dospělými a stádem vycepovaných a snažících se umělorozverných >husákovských< dětí tentokráte kdesi od Ostravy, s důrazem na producírování se dívenek v rozpuku... S mizerně udělanými postsynchrony a lacinou produkcí vůbec - ale tak se to zkrátka tenkrát dělalo, že... Spousta vypoceného plácání o ničem, zato však samej "soudruh" a "soudružka" - a ať mi nikdo netvrdí, že tohle soudruh Pinkava zase až tak moc MUSEL... .-| . . . Zkrátka a dobře - tahle kočka byla už tenkrát značně vypelichaná, dnes pak v naprosto nesmyslné a zbytečné repríze působí až jako nemocná prašivinou. Dobrá tak leda pro pány typu Kulínského (;o) na vytahání za ocas a jednu ránu za uši... .-] . . . Jinak ovšem kdoví komu tohle slouží... Jedna hvězdička tedy jen za to občasné zpívání roztomilými dětskými hlásky vysokých tónů - byť chvílemi trošku až tahá za uši (ovšem na těch písničkách se toho opravdu nedalo nic moc pokazit) a onu sladce legendární bradavku ve sprše - a víc už škoda slov. - - - P.S. Aby jasno bylo... Tutem - http://jirkazz.gzk.cz/?h=krupicova - či zde - http://www.karaoke-zabava.cz/obrazky/krupicova/a001.jpg - jak vidno byla to opravdu(!) jen ta bradavka, to jen tak pro všechny ty mýtology... ;-] - - - - - (Poprvé viděno v televizi tenkrát v dobách na kočku, zcela zapomenuto a s lehkým znechucením připomenuto při náhodném repete 16.1.2010 na ČT1, hodnocení 154., komentář zde jako šestý - 16.1.2010) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Teda ale ti naši vojáci jsou stejně pašáci, podívej jak rychle byli pryč'' - Komunistický dětský film o pěveckém sboru a jeho štaci. Obsahově a herecky je to o ničem. Nezastírám však, že některé klasické záležitosti doprovázené sólovým zpěvem mně nenechávaly chladným... Někde hluboko uvnitř mně tenhle film díky sborům chytl za srdce. Ale spíše to bude tím, že mám rád klasickou hudbu a zěv hudbu než čímkoliv jiným. Dvě třešně. * * ()

honz 

všechny recenze uživatele

Pěvecký sbor, který se (s výjimkou jednoho klučiny) sestává ze samých dívek, se pod "taktovkou" Zdeňka Řehoře o letních prázdninách vydává na soustředění po vlastech českých. Film zachycuje dívčí soubor z různých úhlů pohledu - starosti vedoucích soustředění, vzájemnou dívčí rivalitu... Natočeno v moc hezkých exteriérech (mj. východočeský barokní zámeček Humprecht u Sobotky). ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Námět i scénář pocházejí od režisérovy dcery Hany Pinkavové. (hippyman)
  • Filmovalo se na zámku Humprecht u Sobotky, v Jičíně, Frýdlantu, Mladé Boleslavi, Kroměříži, Skalici, Teplickcýh skalách a v Hřensku u Dolského mlýna. (M.B)

Reklama

Reklama