Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejen kvalifikovaní lékaři, ale i technické vybavení sanitek ovlivňuje záchranu lidského života... Záchranná služba má velké problémy s technickou vybaveností sanitek. Vše vyvrcholí ve chvíli, kdy zemře zraněný mladý muž jen proto, že nedostal včas infuzi. Dr. Jandera (J. Hanzlík) vymyslí spolu se sanitářem Fandou (P. Zedníček) do auta držák na infuzi. Další sanitář Evžen (F. Němec) má problémy v osobním životě. Jeho přítelkyně, letuška Jitka (A. Čunderlíková), ho zaměstnává různými náročnými pracemi v domácnosti i jinde a Evžen netuší, že ho jen využívá. Dr. Jandera ho chápe a je rád, když se Evžen nakonec s Jitkou rozejde. Ve Vojtově bytě se nečekaně setkají Eliška (Z. Adamovská) a Eva (E. Hudečková), která má ještě stále klíče od bytu. Eliška svoje klíče vrací a Eva chce obnovit s Vojtou starý vztah... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jj to byla doba kdy člověk umřel proto, že nebylo kam pověsit infuzi 😢🤔 Naštěstí "zlepšovák" to snad vyřešil... Jinak chudák Eliška, jsem zvědav kolik vydrží 😀😀😀 ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jandera by kolikrát potřeboval přes držku, za to, jak se chová k Elišce (Adamovská byla fakt kočena!). Roli muže, který chtěl skočit ze střechy domu parádně ztvárnil Ladislav Křiváček. ()

Reklama

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Když chce Jarolímek (Ladislav Křiváček) skočit ze střechy domu, připravují dole hasiči záchrannou plachtu. Uvádí se, že ji vynalezli Češi, konkrétně hasiči v Liberci v roce 1880. Plachta se už dnes nepoužívá, nahradila ji nafukovací záchranná poduška. Realita je ale taková, že plachta i poduška se v praxi používali výjimečně. Není jednoduché se z výšky do malé výseče trefit a i když se člověk trefí, muže se zabít, protože neví, jak správně dopadnout. (sator)
  • Absolventský koncert se odehrál v Konzervatoři Jana Deyla pro zrakově postižené na Maltézském náměstí. Ke koním chodí mladý Jandera (Tomáš Juřička) na Jezdecký areál, na Císařském ostrově v Bubeneči. Sebevrah stál na střeše domu ÚZE ve Slezské ulici na Vinohradech. (sator)
  • Když Jandera (Jaromír Hanzlík) přijde za ředitelem záchranky (Josef Vinklář) s tím, že chtějí vozit v sanitce infuzi, říká mu, že už to zkoušeli ji vozit na střeše a neosvědčilo se to. Nakonec to dopadá tak, že ji vozí na střeše a funguje to. (sator)

Reklama

Reklama