Reklama

Reklama

Výbuch bude v pět

  • angličtina Explosion at Five (více)

Obsahy(1)

Podle knížky Aleny Vostré vznikla v roce 1984 dětská komedie o žákovi páté třídy Ludvíkovi Čtrnáctém, jehož koníčkem je fyzika a chemie. Jeho experimenty, ač správně spočítané, většinou ale končí pěkným malérem. Nyní se Ludvík s kamarády chystá ne velkolepý pokus – pečlivě plánovaný výbuch by měl ověřit šíření zvuku ve vodě... (Magic Box)

(více)

Diskuze

Ffoxik

Ffoxik (hodnocení, recenze)

Kdyby jste četli knížku (která se kupodivu jmenuje výbuch bude v šest) tak by jste věděli že učitelka je popleta a podobné věci se jí stávají poměrně často. Jinak si myslím že film je velice zdařilé ztvárnění této knihy.

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

Právě že ne e, pže ta úča to řekne naprosto normálně a věcně. Navíc vtip by byl právě v tom, kdyby to řekla opačně. Takhle se podle mě ta herečka prostě přeřekla.

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

Všimli jste si té chyby v dabingu, že pí učitelka na zámku říká průvodci "odpusťte mu, Ludvík se jmenuje Kastelán, pane čtrnáctý". Asi to mělo být opačně, né? ..jmenuje Čtrnáctý, pane kastelán. Jinak si říkám, že Bočanová nikdy ve filmu, ani v osobním životě nevyslovovala tak učená souvětí, plná technických obratů jako zde:-)))

Reklama

Reklama