Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudý muzikant se zlatým srdcem, který putuje po kraji a písničkou si vydělává na skromné živobytí pro početnou rodinu, se jednoho dne rozdělí o poslední kousek chleba, ačkoli mu kručí v žaludku hlady. Jako odměnu za dobré srdce dostane od kouzelného dědečka čarodějný ubrousek, na kterém se na požádání objeví ty nejvybranější pochoutky. Než si jej však stačí pořádně užít, ukradne mu ho lakomý krčmář, který má všechno, ale chce ještě víc. A protože mu kouzelný ubrousek nestačí, okrade důvěřivého muzikanta také o oslíka, z něhož se sypou dukáty. Toho nešťastný chudák dostal od dědečka jako náhradu za ztracený ubrousek. Jenže nebyla by to pohádka, kdyby se všechno neobrátilo v dobré. A tak je nakonec muzikant spravedlivě odměněn a lakotný hostinský třetím dědečkovým darem po zásluze potrestán. (TV Nova)

(více)

Recenze (331)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chodí Pešek okolo, nekoukej se na něho! Kdo se na něj koukne, toho Pešek zbouchne. On s pissničkou jde jak čuráček, cam cára tramtadýda bumnakundu hrc, na zádech nese pytel sraček, umcaca cokroktoprd fidlyfidly grc. Áááááá kdo se nerad us-mí-vá, tomu držka vy-hní-vá...... Kurva, babi, vždyť je to gay, tak si nandej zpátky zuby a vytáhni tu ruku z rozkroku!!!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pana Peška a jeho písničku "Já s písničkou jdu jako ptáček" můžu vždycky.Lepší pochoutku, než jeho neviditelnou jitrnici, si lze stěží představit. A navrch animovaný obušek, který je tak živý, že i Jackson s Glumem bledne závistí :o) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná pohádka, která se alespoň u mě rozhodně neřadí mezi ty klasické staré krásné pohádky s tou výbornou atmosférou, jako třeba Byl jednou jeden král, ... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, čas od času každý chlap musí z kalhot vytáhnout ten svůj obušek. Klasická česká pohádka ve které vyniká osel co sere prachy. Jóóó s ním by se chodilo na poštu platit složenky jedna báseň. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka z nefalšovaným čarom po akých dnes nie je moc chýru, príbeh ubehne rýchlo ako voda, zažijeme niekoľko milých úsmevných scén, zopár zručných trikov tiež poteší,... veru u mňa bola nadmieru spokojnosť. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která se stala klasikou a její svítivé barvy každého dostanou. Sympatický a hodný stařík Ladislav Pešek si zpívá a dává za vyučenou každému kdo na něj udělá nějakou levárnu. Pěkná pohádka, která i v dnes v konkurenci s novinnými nebo dokonce animovanými pohádkami zůstává schopnou konkurencí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z tech pohadek, ktery davaj porad, ale da se na ni vzdy kouknout a neleze na nervy. Pribeh je pekelne jednoduchej, ale vubec to nevadi a navic ma film smesnejch 70 minut. Musim pochvalit na dobu vzniku slusny triky v cele s obuskem, kterej vypada jak Mr. Hankey a hlavne herce. Pesek je fajn, ale daleko lepsi je Josef Beyvl, to je naprostej mega prasak, ze se to jen tak nevidi. Fajn pohadka. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dnes už víceméně legendární ale stále neokoukatelná vánoční pohádková klasika, ale s pěknými hereckými výkony.František Smolík jako laskavý a kouzelný stařeček namaskovaný téměř k nepoznání neměl chybu. Vždy se mi líbil nejvíce. Ladislav Pešek exceloval zejména ve scéně s neviditelnou jitrnicí, to co tam předvedl bylo výtečné ekvilibristické číslo alá Burian z filmu Přednosta stanice. Josef Beyvl jako starý ale o to více prohnaný lakota byl občas k sežráni, ale jako malý jsem ho nemohl ani cejtit. Ale ve scéně kdy seděl ve škopku obsypaný peřím a namočený v medu mi ho bylo přeci jenom trochu líto. Takže za všechny tři tyto hlavní herce které jsem vyjmenoval, a kteří táhli vlastně děj celého filmu takřka sami, potom za nějaké ty parádní triky ( smějící a mračící se obušek) a za pěknou dnes už zlidovělou titulní píseň dávám za 4*. Všechny ty dnešní nepoctivci by si měli vzít z této pohádky příklad, protože se tam určitě vesměs všichni vidí! Alá třeba zrovna někteří dnešní páni podnikatelé či politici..že? Velice výchovná pohádka jen co je pravda. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka natočená v dobách největšího >kulturního temna< dodnes kdykoli mile potěší, mimo jiné dnes už lehce ujetou >hlubotiskovou< barevností. To si člověk hned tak pípne jak ten ptáček... :-D . . . Čím to, že právě tenkrát, v padesátých a šedesátých létech vznikly ty nejlepší české filmové pohádky...(?) Možná i proto, že to jejich poselství se neslo v PŘÍBĚHU a tehdejší skuteční umělci nepotřebovali pouhým šaškováním a pitvořením zakrývat povrchnost, hloupost a neumětelství, jako ty dnešní celebřitní hvězdičky... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála pohádek z 50.let, která se mi líbí. Je příjemná, ideologie je tu s mírou, Pešek je sympaťák a triky byly ve své době revoluční:-) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Další z řady klasických českých pohádek, která neměla tu sílu nějak více mě zaujmout. Obušek je sice fajn a na dobu i docela dobře udělaný, ale to je asi tak vše. Hlavní hrdina příběhu mi byl nesympatický a vlastně jediná věc, co se mi líbila byla ta krátká epizodka v hostinci, kde náš potulný muzikant dostal talíř a začal jíst neexistující jitrnici. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Opět a znovu. Pohádka o tom, jak zástupce pracujícího lidu v nouzi vyplatil důtku nechutně bohatému majiteli hostince. Vtipné je, že je to tzv. pohádka. Já bych se to nebál zaškatulkovat jako nějakou výpravnou dokumentární sondu do tehdejší "převratné" doby. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná pohádka. Příjemný pan Pešek a k tomu zlý hostinský pan Beyvl (jeho výraz u neviditelné jitrnice je naprosto super :-)). No, ten animovaný obušek mě tolik nebere, ale zase je tu roztomilý psík kouzelného staříčka a také neuvěřitelný optimismus, který z pohádky sálá (podpořen notoricky známou písničkou). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Menej sviatočná rozprávka, ktorú televízie v dnešnej dobe vyťahujú z archívu čoraz menej, no o to viac jej zhliadnutie poteší. Tradične jednoduchý príbeh o morálnych hodnotách človeka, krátky, milý, poučný a hlavne nadmieru vtipný a celkom rytmicky zhudobnený. Skrátka taká malá pozitívna záležitosť. 80%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První celovečerní zpracování Erbena mi nikdy nepřirostla k srdci. Obušek je přímočarou moralitou a Tři zlaté vlasy děda Vševěda jsou vysloveně divadelní a antipohádkové. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Krásná humorná pohádka s vynikajícím Ladislavem Peškem, Josefem Beyvlem a Františkem Smolíkem. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vím, že mi čas od času Peškovo neutuchající ševelení a veselí lezlo na nervy, nicméně to bylo jen párkrát a naštěstí to vždycky něco nebo někdo zachránil. Hlavně hospodský Beyvl absolutně neměl chybu, stejně jako celá ta geniální scéna s jitrnicí, co svět neviděl. No a pak je tam neodolatelný stařeček Smolík v pojízdný posteli. Zakomponování samotnýho obušku do děje poněkud netradiční, leč překvapivě přesvědčivé. Pohádková stálice. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hej, na světě je přece krásně! Zvířátka celého lesa se diví, i když zajíčkovi je výslovně řečeno, že se divit nemá. Kouzelný dedeček, který lítá v deštníku i se svým pejskem. Ta scéna s obuškem mi jako dítěti připadala k popukání, vlastně mi tak připadá pořád, jsou věci, které člověk vidí stále dětskýma očima. A kdo se nerad usmívá, ten je starý protiva a pohádku, kde je tak roztomilý, hudebně nadaný psík, si nezaslouží vidět. ()

Reklama

Reklama