Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoro idylická vesnice: Bratří Bucharovi mají úplně rozdílné zájmy. Mladší Tom chová holuby a středoškolák Dan mu je svým bubnováním plaší. Dětský příběh je určený hlavně rodinnému publiku, ozvláštňuje hudobná exhibícia Michala Kocába. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"...........zamiloval se oblázek do oblázku a tak bláznivě si vyznávaly lásku, k sobě se tiskly, křesaly o sebe, až létaly jiskry a hořela suchá tráva, to se oblázkům stává........" ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, než se Džamil Kocáb stal ministrem přes cikány a ostatní multi-kulturní odpad, tvořil takovou podivnou hudbu, která se dostala dokonce i do tohoto filmu, kterej je snad ještě horší než zmíněná Kocábova hudba. Jinak ve filmu po celou dobu sledujete, jak nějaký smradi běhaj sem a tam a ječej jak protržený a občas se jim jako bonus povede zamordovat nějaký zvíře. Opravdu hnusnej film. Hezká je tam akorát mladá Kuklová. Ornitology pak možná potěší výskyt nejrůznějších odrůd holubů... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

zcela blbý normalizační blábol o vesnické mládeži v představách víkendových návštěvníků venkova, který nespasí ani velice povedená muzika. Habaděj, habaděj... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zapomeň na obvyklou dětskou poetiku servírovanou paní režisérkou, i když i toho se zde dočkáme. Věra Plívová-Šimková versus Pražský výběr zkoušející ve stodole. Film o mládeži osmdesátých let, naplno se oddávající výběrovým rytmům, bizarně falzetovým zakončováním slov a prapodivnému tanci. Revoluční pohled na hudební kulturu podtrhuje vynikající soundtrack, podpořený skvělou závěrečnou tancovačkou v tomto stylu, napříč všemi generacemi. Film s atmosférou úletu jménem Čekání na Patrika, ale s daleko větší kvalitou scénáře. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Prototyp filmu o hovně !Paradon, ale nic výstižnějšího mě nenapadá. Snad jen dodám, že tak uječený parchanty a debilní postavy se v českym filmu jen tak nevidí. Paní Plívové-Šimkové se muselo během natáčení něco zmocnit, jiné vysvětlení nevidím. Neskutečná kravina! ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Kleopatra vybrala "Zamiloval se oblázek do oblázku", což je sice pěkný popěvek, ale sem se mi líbí víc: "..je je je je, není to fraška, nesnáší mě můj vlastní bráška...", pořádná rána do bicích a vyplašit hejna holubů, která se vznesou do oblak a na zem třeba spadne nějaké to holubí pírko k pohlazení nejen dětské dušičky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jediné, co se z tohoto příběhu divákovi vryje spolehlivě pod kůži a dlouho tam zůstane, jsou písničky. Ty jsou hodně nakažlivé. Zbytek zmizí v propadlišti dějin, protože to je jen vata. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Keby sa ma niekto spýtal na dej, tak ehm, mám problém odpovedať, lebo žiadny nebol, ale na film pre deti celkom brutalita BOJLER ALERT: mŕtvy pes, zabité holuby, zranené batoľa s rozbitou hlavičkou (tá scéna bola fakt drsná a nikdy som nič podobné v žiadnom filme nevidela). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

VPŠ opět nezklamala a pustila se do dalšího dětského snímku....i když už to je delší doba, tak na své kráse to tomu snímku rozhodně neubralo a závěrečná scéna u hnojníku (jak tam spadne kluk) je prostě nezapomenutelná! 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už jak jsem slyšel v úvodních titulcích zpívat Čoka, tak mi bylo jasné, že to normální film rozhodně nebude. Taky že ne. Je tady naprosto minimální děj a fůra wtf záběrů, scén (třeba když tam brečí to mimino kvůli tomu, že kolem něj chodí tři koťata - která se tam pak snad už ani neobjevila) a dialogů, které na mě působí, jako mix filmů Pražákům, těm je tu hej a většiny filmů od Chytilové. A asi půl hodinu mě ta šílenost bavila, pak jsem se u toho začal nudit a jediné, co si mi pak ještě líbilo, byla hudba Pražského výběru, která se do tohohle filmu, který je pro děti, překvapivě hodila. Když jsem na to tady na ČSFD narazil poprvé, tak jsem chytl záchvat smíchu z toho obsahu, co tu je, jenže ono to fakt o ničem jiném nebylo. Ještě se mi tu líbil výběr prostředí, ten se podle mě povedl a chvílemi jsem měl pocit, jako bych na té vesnici fakt byl, ale to už je tak nějak všechno. Nepamatuji si, že by Věra Plívová-Šimková točila psychedelické filmy, protože tohle místy psychedelické fakt bylo. 3* ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Taková hovadina tu má 60%? To myslíte vážně? Co mě na filmu nejvíce odpuzovalo, že jej po celou dobu provází příšerná a primitivní hudba (nutno podotknout, že obecně hudebním filmům zrovna neholduji). Když k tomu připočtu takřka naprostou absenci děje, nesnesitelnou uječenost všech postav včetně vzteklého čokla (naštěstí ho v půlce filmu odkrágluje kůň) a fakt, že za celý film jsem se pořádně nezasmál ani jednou, nanejvýš asi ve dvou scénách mírně pousmál, nelze tomu udělit vyšší hodnocení než 1 * a 20%, což u normalizačních a tím spíš rodinných filmů běžně nedělám, ale tady nelze jinak. V podstatě se shoduji s názorem uživatele ostravak30. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Název kupodivu nemá vůbec nic společného s písničkou dua Svěrák/Uhlíř, nýbrž se žánrem úplně jiným. Jakkoliv to může znít ulítle, tak tady opravdu uvidíte Michaelu Kuklovou, epilepticky pařící na hudbu Pražského výběru, to vše pod dohledem Věry Plívové-Šimkové. Dá se odolat? :-) ()

Reklama

Reklama